شماره: 17928
1397/01/14
بهره‌برداری از واحد ذوب و ریخته‌گری جهان فولاد سیرجان در نیمه اول ۹۷
بهره‌برداری از واحد ذوب و ریخته‌گری جهان فولاد سیرجان در نیمه اول ۹۷

شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان در نظر دارد در راستای تکمیل زنجیره سال ۹۷ از واحد ذوب و ریخته‌گری خود با ظرفیت یک میلیون تن در منطقه سیرجان بهره‌برداری کند.


در ادامه گفت و گوی عبدالمجید مستقیمی معاون مالی شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان را  می‌خوانید:

آیا در زمینه فروش با مشکل خاصی مواجه هستید؟

فروش یک فن است. ما در بازار مشتریان خاص خود را داریم و فروش انجام می‌شود. مشکلی در زمینه فروش وجود ندارد.

در حال حاضر بازار با کمبود همراه است، نظر شما در این باره چیست؟

نباید این اتفاق رخ دهد اما برخی از کارخانه‌ها به صورت همزمان به سمت تعمیرات سالانه رفته‌اند.

یعنی این اتفاق به دلیل میزان تولید و تقاضا رخ نداده‌است؟

خیر، وزیر صمت خود می‌گوید ظرفیت‌ها با یکدیگر هم‌خوانی ندارند. یک کارخانه نباید متقاضی آهن اسفنجی باشد بلکه باید از روز نخست مشخص شود که ماده اولیه خود را از چه کسی تامین کند و آن شرکت مجبور است که نیاز آن را پاسخگو باشد. در بازار رقابتی این اتفاق رخ نمی‌دهد بلکه وقتی یک مشتری قیمت بهتری پیشنهاد می‌دهد حتما محصول به آن فروخت می‌شود.

در حال حاضر هر کارخانه خود قیمت آهن اسفنجی را مشخص می‌کند؟

خیر، وزارتخانه قیمتی را تعیین کرده که ۵۰ درصد شمش خوزستان است اما اگر کسی بخواهد بیشتر هم بفروشد این کار را انجام می‌دهد.

آیا این قیمت در تمام ایران یکسان است؟

بله یکسان است.

آیا این یکسان بودن قیمت از نظر شما درست است؟

به نظر بنده اشتباه است اما می‌تواند پایه باشد. وقتی کیفیت محصولات شرکت ما نسبت به یک شرکت دیگر بسیار بهتر است، نباید قیمت یکسان باشد. یعنی باید براساس کیفیت قیمت متفاوت باشد. باید در بازار رقابتی، کیفیت تعیین‌کننده رقابت باشد. این مورد از موضوعاتی است که نباید وزارتخانه در آن ورود پیدا کند. دقت در محصولات صادراتی ما بسیار بالا است تا محصولی باکیفیت تولید شود زیرا نباید کیفیت محصول صادراتی پایین آید. در این باره حتی ممکن است میزان تولید را کاهش دهیم تا محصول صادراتی کیفیت بالایی داشته باشد.

چند درصد از تولید در سال ۹۶ صادر شد؟

حدود ۲۵ درصد تولید را صادر کردیم.

این صادرات بیشتر به کدام بازارها انجام گرفت؟

عمدتا در بازارهای حاشیه خلیج فارس حضور داشته‌‌ایم اما به هند نیز محصول صادر کرده‌ایم. البته از اروپا هم مشتری داشتیم.

به کدام کشور اروپایی صادرات داشته‌اید؟

در حال مذاکره هستیم چون محصول متناسب با نیاز آنها نداریم زیرا آنها تناژ کم نمی‌خواهند.

آیا این صادرات صرفه اقتصادی دارد؟

برای ما بسیار خوب است. بطورکلی صادرات دارای صرفه اقتصادی است. برای تامین تجهیزات و در اختیار داشتن ارز نیازمند صادرات هستیم. شاید باید ۵۰ درصد و یا بیشتر از این میزان محصول را صادر کرد زیرا در ازای آن می‌‌توان تجهیزات کارخانه را توسعه داد.

تا چه اندازه وضع عوارض بر صادرات کنسانتره جدی است؟

اطلاعات کاملی در این زمینه ندارم اما به نظر می‌رسد مبارزه با خام‌فروشی یک مرحله بالاتر رفته است. اگر تولیدکنندگان ترغیب به تولید در حلقه‌های زنجیره فولاد شوند بسیار برای کشور خوب خواهد بود. در همین رابطه سال ۹۷ واحد ذوب و ریخته‌گری شرکت ما با ظرفیت یک میلیون تن در سیرجان به بهره‌برداری می‌رسد. پیشرفت این پروژه نزدیک ۸۰ درصد است و امیدواریم در نیمه اول سال ۹۷ به بهره‌برداری برسد. خوشبختانه تامین منابع مالی آن سرعت گرفته و خرید‌های خارجی آن انجام گرفته است. در حال حاضر مشکلی برای ورود تجهیزات وجود ندارد، بلکه تنها مشکلات ما مربوط به گمرک است.

ایجاد گمرک اختصاصی گل‌گهر تا چه اندازه در این موضوع موثر است؟

این موضوع می‌تواند مشکل گشای منطقه گل‌گهر باشد. این منطقه سالانه تجهیزات بسیاری برای ۲ کارخانه فولادی وارد می‌‌کند، اگر بتواند به راحتی این تجهیزات را ترخیص کند، بخش زیادی از مشکلات حل خواهد شد. البته منطقه ویژه سیرجان دارای گمرک است اما این گمرک‌ها چندان فعال نبوده و انگیزه‌ای برای فعالیت ندارند. با این انگیزه‌ای که آقای تقی‌زاده ایجاد کرده‌اند می‌توان به آینده امیدوار بود.

به چه علت این عدم ترخیص رخ می‌دهد؟

یکی از این دلایل دریافت معافیت‌ها است که خود فرایند زمانی طولانی دارد. با ایجاد گمرک ترخیص کالا تغییر خواهد کرد و سرعت بیشتری به خود می‌گیرد. خواسته صنعتگران از وزارتخانه در این زمینه بیشتر از این موارد خواهد بود و وزراتخانه مجبور است راهکاری برای ترخیص کالا در نظر بگیرد.

حق انتشار محفوظ است ©