Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
آهن اسفنجی جایگرین قراضه  شد
 

آهن اسفنجی جایگرین قراضه شد

دوشنبه، 30 شهریور 1394 | Article Rating
آهن قراضه به ضايعات فولادی كم كربن گفته می‌شود که از محل دورریز فلزات حاصل از لوازم خانگی و بسته‌بندی مواد غذایی، ضایعات اماکن عمومی، ضایعات صنایع تولیدی، محصولات فولادی و برگشتی ضایعات حاصل از خطوط تولید فولادسازی‌ها، خودروسازی‌ها، پرس‌کاری‌ها، لوازم خانگی‌سازی‌ها و حاصل می‌شود.


موج ارزان‌فروشی فولادسازان دولتی مدتی است به راه افتاده است. سال گذشته یکی از مدیران واحدهای بزرگ فولادی از این سیاستگذاری برای اولین بار پرده برداشت و به سبب این امر موجب شد تا دیگر بخش های خصوصی نیز قیمت محصولات خود را کاهش دهند. 

در حالی که قیمت قراضه افزایش یافت فولادسازان برای کاهش هزینه نهایی تولید استفاده از آهن اسفنجی را ترجیح دادند که این امر سبب افزایش تقاضای بسیاری برای این محصول شد.


خرید آهن‌قراضه توسط تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی در 6 ماهه اول سال کاهش پیدا کرده و بررسی‌ها نشان می‌دهد آنها به دلیل صرفه اقتصادی حجمی از خرید خود را به سمت بازار آهن‌ اسفنجی برده‌اند. با اینکه آهن قراضه در زنجیره تولید فولاد در مرحله پیش از تولید آهن اسفنجی است اما چند مدتی می‌شود که با افزایش قیمت آهن‌قراضه و کمبود آن در بازار به دلیل رکود ساخت و ساز استفاده از آهن‌ اسفنجی در میان فولادسازان متداول شده است. 

فولادسازان بخش خصوصی بر این باور هستند که در راستای صرفه‌جویی اقتصادی و کم شدن دردسرخرید برای تامین آهن‌قراضه که مواد اولیه محسوب می‌شود، است که گرایش آنها را در روند تولید تغییر داده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر آهن قراضه در مراکز اسقاط با قیمت کیلویی 750 تومان بدون ایجاد ارزش افزوده به فروش می‌رسد در حالی که تامین آهن اسفنجی برای تولید فولاد کیلویی 650 تومان تمام می‌شود. با در نظر گرفتن چنین پارامتری برخی از تولیدکنندگان فولاد بخش خصوصی هم نیز بر این باور هستند که افزودنی‌هایی به آهن اسفنجی در فرآیند تولید اضافه می‌شوند که در تولید فولاد و در داخل کوره‌ها این محصول پرتی‌هایی به همراه دارد که نتیجه‌ها نشان می‌دهد از آنجایی که آهن اسفنجی در هر صد تن 20 درصد پرتی دارد و آهن قراضه 10 درصد، مصرف آهن قراضه در تولید فولاد به صرفه‌تر است. 

این در حالی است که اغلب خریداران آهن اسفنجی معتقدند دلیل اصلی تغییر مصرف آنها در مواد اولیه این بوده که با تولید‌کننده آهن اسفنجی طرف هستند و محصول خریداری شده را با تکنولوژی بالاتری در کوره‌های فولادسازی به عنوان خوراک استفاده می‌کنند. 

این روزها به دلیل واردات ناچیز این محصول واحد‌های آهن قراضه به دنبال سهمیه جایگزینی با آهن اسفنجی هستند و اگر این موضوع مدیریت نشود واردات این محصول هم قطع می‌شود و استفاده از آهم اسفنجی جای آن را می‌گیرد. زیرا برخی از قراضه‌ها نامرغوب هستند و کیفیت فولاد را در صنعت فولاد تحت تاثیر قرار می‌دهند. در حالی که آهن اسفنجی عناصر زائدی مانند مس، روی، قلع، کرومیوم، تنگستن و... که معمولا در قراضه فولاد موجود است را ندارد.

تصاویر
  • آهن اسفنجی جایگرین قراضه  شد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها