Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

نرخ سود چالش اصلی نظام بانکی است

ﺳﻪشنبه، 14 اردیبهشت 1395 | Article Rating

مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: اقتصاد ایران در شرایط کنونی مشکلات متعددی دارد که مهم ترین آن، مسئله نظام بانکی است.

به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادایران،" مسعود نیلی" در همایش چشم انداز اقتصاد ایران در سال 95 در اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه مشکل نظام بانکی از نظر تامین منابع جدی است، افزود: هر چه مشکلات نظام بانکی حل شود و هر قدر در مسیر اصلاح نظام بانکی قدم برداریم پیوند ما با نظام بانکی جهانی رقم خواهد خورد.

وی اضافه کرد: مهم ترین مشکل نظام بانکی نیز نرخ سود بانکی است که روی کاهش تقاضا با عنوان علت اصلی رکود اقتصاد موثر است. از اینرو نظام بانکی را می توان تهدیدی جدی برای گلوگاه اقتصادی کشور دانست.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور در بیان راه حل های مشکل نظام بانکی با عنوان کلید حل مشکل اقتصاد کشور گفت: دولت باید بتواند بدهی های خود به نظام بانکی را به اوراق بهادار تبدیل کند و به بانکها بدهد، بانکها هم این اوراق را به بانک مرکزی وثیقه دهند.

نیلی افزود: همچنین باید فشار بودجه دولت به نظام بانکی به حداقل برسد و سرمایه بانک ها افزایش یابد ضمن اینکه با تعیین تکلیف موسسات غیرمجاز، اصلاح ساختار بانک های ناسالم و تفکیک آنها از بانک های سالم در دستور کار قرار گیرد ضمن اینکه متناسب با تورم نرخ سود بانکی نیز باید کاهش یابد.

نیلی گفت : می توانیم در سال 95 رشد 5 درصدی اقتصاد را تجربه کنیم که در مقایسه با کشورهای منطقه رشد خوبی خواهد بود اما لازمه این رشد، ادامه آن در سالهای بعد است.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظرات

جمعه, 17 اردیبهشت,1395

شهروندایرانی

سلام. وقتی هیچکس وهیچ چیزسرجای خودش نباشه، همینجوری میشه که الان هست. سالهاست که با اضطراب وناامیدی نسبت به وضعیت بازار، آینده شغلی ومعیشت خانواده مان سربربالین گذاشته وتاصبح غلت میزنیم. وقتی قیمت اجناس دریک چشم بهم زدن تغییرمیکند، صحبت ازسرمایه گزاری دراز مدت وتولید عاقلانه بنظرنمی رسد. که :در شوره نادان نشاند درخت. فقط درسایه ثبات اقتصادی بازار است که میتوان به تحرک بازار وتوسعه اقتصادی ورشد کسب وکار امیدوار بود. که متاسفانه درمملکت ما همچین زمینه ای وجود ندارد. نهایت خلاقیت مسئولین محترم درکنترل نبض بازار، مانور دادن دریک حوزه است، سودسپرده های بانکی. یاسود سپرده ها را بالامیبرند که بازار تعطیل میشود وملت ازنان خوردن می افتند، یا سودها را پایین می آورند، که در آن صورت نیز هرج ومرج راه افتاده وبازار دست دلالان می افتد وتورم ایجادمیشود. وباز این ملت هستند که متضررمیشوند. بعبارتی هرگز یک راهکار علمی وزیربنایی درخصوص ایجاد ثبات وتعادل دربازار نبوده ونیستند. مساله دیگر ایجاد شایعه افزایش قیمتهاست. تجربه ثابت کرده، وقتی خبر گران شدن جنس یااجناس خاصی منتشرمیشود، حتی افرادیکه به آن اقلام نیاز ندارند، به تلاطم افتاده واقدام به خرید میکنند. هم مسئولین محترم که نظارت و بازرسی انها به صنایع مادر وتولید کنندگان بزرگ، ازنظارت آنها به بقالیها وسوپرمارکتها بسیار کمتر است وهم هموطنان دلال وهمچنین محتکران عزیز، به این اصل به خوبی واقفند وسالهاست با اجرای این سیاست، جیب شهوندان مصرف کننده را خالی میکنند. بازار کنونی آهن نیز از این قاعده مستثنی نیست. وگرنه درشرایط فعلی که بازار مسکن در رکود مطلق بسر میبرد و آ دربساط سازنده وملت نیست، بجای اینکه با کاهش قیمت مصالح ساختمانی، هزینه تولید وساخت را پایین آورده، تا انگیزه ساخت وسازدر مردم احیا شود وبازار مسکن که از کارگر تا مشاورین املاک نان خور آن هستند به حرکت در آید، برعکس با افزایش قیمتها، نیمه جان باقیمانده بازار رانیز از ان گرفتند. راهکارهای مناسب تری بجای گرانی مصالح ساختمانی برای راه اندازی بازار ساخت وساز وجودداشت،ولی همانطور که قبلا عرض کردم :هم هیچکدام سرجای خودمان نیستیم وهم عادت کردیم فریب شایعات ومانرهای هموطنان فرصت طلبمان را بخوریم. هرکه نامخت از گذشت روزگار /نیز ناموزد زهیچ آموزگار.

نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها