Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
تحقق چشم‌اندار ۲۰ ساله  امکانپذیر نیست
 

تحقق چشم‌اندار ۲۰ ساله امکانپذیر نیست

ﺳﻪشنبه، 06 آبان 1393 | Article Rating

بهرام سبحانی در یک نشست خبری امروز در دفتر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پاسخ به سؤال خبرنگاران در مورد اینکه خروج از رکود تا چه میزان در صنعت فولاد قابل لمس است، اظهار داشت: کم‌کم به سمت رونق در صنعت فولاد حرکت می‌کنیم و در حال حاضر نیز برخی اتفاقات نشان‌دهنده این مسئله است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کارخانه‌های تولیدکننده لوله پروفیل، خودرو و صنایع بسته‌بندی به دنبال دریافت سهمیه بیشتری از فولاد کارخانه‌های داخلی هستند، در حالی که سال گذشته برای فروش فولاد به این کارخانه‌ها التماس می‌شد.

وی توضیح داد:‌ در حوزه فولادهای کیفی یا فولادهای تخت مانند ورق در سال جاری هیچ مازاد تولیدی نداریم، ولی در مورد فولادهای ساختمانی مانند میلگرد به اندازه سال‌های قبل فروش صورت نمی‌گیرد.

سبحانی ادامه داد: در 2 تا 3 سال گذشته تقاضا برای فولاد ساختمانی اوج گرفت و مصرف میلگرد افزایش یافت، ولی با توقف پروژه‌های مسکن مهر، کاهش تقاضا اتفاق افتاد و این درحالی بود که واحدهای جدید تولیدکننده میلگرد نیز وارد مدار تولید شده‌‌اند، اما عدم عرضه و تقاضا در این بخش وجود دارد.

* آزادسازی صادرات فولاد، راهی برای خروج از رکود

وی با اشاره به رشد 40 درصدی صادرات محصولات فولاد مبارکه بعد از صدور مجوز آزادسازی صادرات فولاد در دی ماه پارسال، گفت: امسال یک و نیم میلیون تن هدف‌گذاری صادرات فولاد صورت گرفته که طی 6 ماهه اول سال، طبق برنامه عمل شده است.

به گفته سبحانی، آزاد شدن صادرات فولاد به خروج صنعت فولاد از رکود کمک کرده است.

وی با اشاره به کاهش واردات تیرآهن و میلگرد طی 6 ماهه اول امسال، گفت:‌ در واردات ورق‌های فولادی 50 درصد افزایش داشته‌ایم و گاهی شرکت فولاد مبارکه در فروش این نوع ورق‌ها با مشکل روبرو است.

به گفته وی، در تولید ورق گالوانیزه، رنگی و قلع‌اندود با مازاد روبرو هستیم و در عین حال به دلیل دامپینگ شرکت‌های چینی، در صادرات نیز موفق نیستیم، اما در واردات ورق‌های پوشش‌دار و سایر محصولات فولادی رشد 47 درصدی را تجربه کرده‌ایم.

* چشم‌انداز 20 ساله فولاد محقق نمی‌شود

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای تحقق چشم‌انداز 1404 در صنعت فولاد فراهم نیست، گفت:‌ در سند چشم‌انداز، تولید 55 میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده که دست‌یابی به این رقم محال است.

رئیس انجمن فولاد افزود: 8 سال از برنامه چشم‌انداز گذشته و شیب افزایش تولید اتفاق نیفتاده است و در عین حال رقم 55 میلیون تن در شرایط خوشبینانه‌ای مصوب شده بود.

به گفته وی، سازمان‌های متولی برای ایجاد شرایط لازم اقدام نکرده‌اند و ظرفیت لازم برای جابجایی 200 میلیون تن مواد اولیه فولاد فراهم نشده است.

وی توضیح داد: برای تولید یک میلیون تن فولاد باید 4 میلیون تن مواد اولیه جابجا شود ولی امکانات حمل و نقلی کشور در این راستا توسعه نیافته است.

وی همچنین عدم توسعه بخش معدن برای تولید سنگ‌آهن مورد نیاز را از دیگر دلایل عدم تحقق چشم انداز صنعت فولاد در سال 1404 عنوان کرد و گفت: برای تولید 55 میلیون تن فولاد باید بیش از 80 میلیون تن کنسانتره تولید شود و برای تحقق این رقم نیز باید 200 میلیون تن سنگ‌آهن از معادن استخراج شود.

وی ایجاد کنسرسیوم‌های بزرگ در تولید فولاد را لازمه کاهش قیمت تمام شده این محصول عنوان کرد و گفت: در صورت توسعه زیربناهای لازم، در چشم‌انداز 1404 به 40 میلیون تن تولید فولاد دست خواهیم یافت.

وی همچنین از تدوین سند راهبردی صنعت فولاد توسط ایمیدرو خبر داد و گفت:‌ این سند در حال تدوین است.

 

تصاویر
  • تحقق چشم‌اندار ۲۰ ساله  امکانپذیر نیست
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها