Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

نقش بانک مرکزی در بسته خروج از رکود

شنبه، 30 آبان 1394 | Article Rating
دولت در دو سال گذشته  با مشکل بزرگ رکود تورمی در اقتصاد کشور روبه‌رو بوده است که به منظور رفع آن دو سیاست  کاهش تورم و خروج از رکود عمیق را کلید زد. 
در کاهش تورم دستاورد قابل توجهی حاصل شد؛ به گونه‌ای که تورم حدود  44 درصدی تیر 92 به رقم 8/ 13 درصد در مهر 94 رسیده است و همچنان روند نزولی خود را ادامه می‌دهد و تورم نقطه به نقطه نیز در مرز تک رقمی شدن قرار گرفته است؛ اما در مورد رشد اقتصادی پس از عبور اقتصاد از نرخ‌های 8/ 6 - و 9/ 1 - درصدی سال 93 ، بالاخره از رکود خارج شدیم و نرخ رشد اقتصادی به حدود 3 درصد رسید. 


اما برآوردها از ابتدای سال 94 نشان می‌داد که اقتصاد ایران دوباره وارد رکود شده است.  این اتفاق دولت و مسوولان اقتصادی را برآن داشت که مجددا بسته خروج از رکود جدیدی را با به کارگیری ابزارها و سیاست های پولی و تا حدودی مالی ارائه کند.  تصمیم دولت مبنی بر ارائه بسته جدید خروج از رکود اقتصادی با واکنش‌های مختلفی از سوی کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی روبه‌رو شد. 

 به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، برخی کارشناسان معتقدند این بسته با اهداف و عملکرد در دوساله گذشته دولت در تناقض بوده و دستاوردهای حاصل شده را از بین می‌برد. آنها معتقدند بانک مرکزی به عنوان متولی سیاست گذاری پولی و کنترل تورم در کشور نباید با این بسته همراهی می‌کرده و باید نقش مستقل خود را در اقتصاد کشور ایفا می‌کرده است.  
اما برخی دیگر از اقتصاددانان عملکرد بانک مرکزی را قابل تقدیر دانسته و سیاست اتخاذ شده را با توجه به شرایط اقتصادی کشور مناسب می‌دانند. 
صفحه امروز باشگاه اقتصاددانان به نقش بانک مرکزی در بسته خروج از رکود دولت می‌پردازد.


ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها