Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
لزوم تدوین استراتژی جدید تولید فولاد از سوی دولت بسیار ضروری است
 

لزوم تدوین استراتژی جدید تولید فولاد از سوی دولت بسیار ضروری است

یکشنبه، 08 آذر 1394 | Article Rating

وضع تعرفه مناسب و به موقع، تسهیل امور گمرکی، کاهش نرخ بهره تسهیلات، کمک به خروج کشور از رکود عمیق، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ مناسب ، خودداری از تغییرات آنی و لحظه‎ای، دریافت ارزش افزوده از محل ارزش افزوده و نه از قیمت کالا، عدم دریافت ارزش افزوده از ماشین‎آلات خطوط تولید، تخصیص ارز به ماشین‎آلات و مواد اولیه، ایجاد رقابت عادلانه و جلوگیری از واردات بی‎رویه عمده‎ترین راهکارها و مواردی بودند که از سوی مهندس احمد سعدی، مدیرعامل مجتمع فولاد البرز غرب عنوان شد.

او اجرای موارد فوق را برای کشور با هدف خروج از رکود و رونق اقتصادی بسیار ضروری توصیف کرد و اظهار داشت، اگر مسوولان صنعتی کشور به فکر خروج از بحران و به فکر ایجاد اشتغال هستند باید تمام موارد یاد شده را یکی پس از دیگری مدنظر قرار دهند.

وی با اعلام اینکه متأسفانه در کشورما همه چیز دستوری است و اقتصاد ما آزاد نیست، گفت: مواد اولیه فولاد مانند کنسانتره و گندله در انحصار دولت است و این دولت است که تعیین کننده قیمت‎هاست، لذا طبیعی است که اعمال این روش مورد اعتراض فولادسازان و یا فعالان بخش خصوصی باشد.

سعدی موضوع ارزش افزوده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و تصریح کرد که ما در خصوص ارزش افزوده اعتراضات زیادی به آن داشتیم زیرا برای قراضه که ماده اولیه تولید فولاد است چندبار عوارض ارزش افزوده اخذ می‎شود، آن هم درحالی که قراضه‎ از فرد یا بنگاه خاصی خریداری نمی‎شود، در این خصوص حتی چند کد اقتصادی گرفتیم و دارایی نیز تأیید کرد ولی دو سال بعد اعلام کردند که این کدها جزء لیست سیاه هستند و ما را جریمه کردند! یعنی ما ارزش افزوده را دوبار داده‎ایم و در آخر جریمه هم شدیم.

وی بر ضرورت محاسبه بازپرداخت اقساط وام‎های ارزی با نرخ روز گشایش اعتبار تأکید کرد و گفت: ماده 20 قانون رفع موانع تولید در خصوص وام‎های ارزی مقررکرده که بازپرداخت اقساط با توجه به شرایط بایستی بر اساس نرخ روز گشایش اعتبار باشد. این مورد در خصوص شرکت‎هایی است که معوقه دارند در صورتی که به بسیاری از شرکت‎ها نظیر ما با تمام سختی‎ها به تعهدات خود عمل کرده و حدود 60 درصد قسط‎های ارزی را به موقع پرداخت کرده‎اند در کمال ناباوری اظهار می‎دارند که این ماده قانونی شامل حال شما نمی‎شود و باید اصلاحات صورت گیرد. حال سؤال ما این است که آیا با این کار تولیدکنندگان را تشویق به ندادن وام ارزی نمی‎کنند و آیاکسی که وام ارزی خود را سر وقت داده با کسی که نداده و معوقه شده فرقی ندارد؟ سعدی از دولتمردان تقاضا کرد که به کارخانجاتی که وام ارزی خود را درست و سروقت داده‎اند نرخ ارز را با نرخ روز گشایش اعتبار محاسبه نمایند.

مدیرعامل مجتمع فولاد البرزغرب هم‎چنین عملکرد گمرک در عدم همکاری برای ترخیص ماشین‎آلات موردنیاز طرح‎‎های توسعه را مورد اشاره قرار داد وگفت: هم ‎اینک چندماه است که تجهیزات ما درگمرک مانده و به دلیل تفسیر نادرست یک بخشنامه، آسیب فراوانی به این مجموعه وارد شده است.

سعدی گفت: مشکل از آنجایی ناشی می‎شود که معاون اول رئیس‎جمهوری بخشنامه‎ای به گمرک داده و مقرر شده که ماشین‎آلات یک خط تولید باید با یک پروفرما وارد شود در حالیکه عملاً هر قطعه و ماشین‎آلاتی از چند کشور و چند شرکت خریداری و وارد می‎شود، بنابراین واردات با یک پروفرما اصلاً مقدور نیست. یا به عنوان مثال به هنگام جابه‎جایی پول می‎گویند که پروفرما باید زیر یک میلیون یورو باشد در حالی که در برخی موارد ما دارای پروفرماهای متعدد هستیم، چطور ممکن است پروفرمای کامل خط، زیر یک میلیون یورو شود.

وی همچنین بر ضرورت اعمال تعرفه مناسب و به موقع اشاره کرد و افزود: ما در حال حاظر بیش از یکسال است که تحت دامپینگ چین،روسیه، اوکراین و ترکیه هستیم، آن هم در حالیکه طی چند سال اخیر درگیری‎های نظامی در اطراف ایران شدت یافته، ارزش پول این کشورها در مقابل دلار، کاهش و قدرت رقابت آنها بیشتر شده و می‎توانند راحت‎تر به ایران صادرات کنند.

مدیر مجتمع فولاد البرز غرب به ماده 7 امورگمرکی اشاره کرد و افزود: بر اساس این ماده قانونی، "هرگاه کالایی با قیمت نامتناسب و یا تسهیلات غیرعادی به ایران عرضه (دامپینگ) شود و این اقدام برای کشور نامتناسب تلقی گردد، دولت می‎تواند از آن کشور سود بازرگانی ویژه‎ای طلب کند"، در حالی که علیرغم تاکید فولادسازان متأسفانه دولت با تأخیر زیاد تعرفه وضع کرد و عملاً موجبات سوء‎استفاده واردکنندگان را فراهم ساخت، اما همین مسأله در آمریکا و ترکیه با واکنش سریع مواجه شد که با وضع تعرفه مناسب و به موقع مانع از ورود کالاهای ارزان چینی به کشورهای یادشده گردید.

به گفته او امروز میلگرد چینی 280 تا 290 دلاریعنی زیرقیمت شمش در کشور عرضه می‎شود و ما انتظار داریم دولت قبل از ورشکستگی شرکت‎ها، اقدامات لازم را اعمال کند.مثلاً تعرفه شمش به بالای 30 درصد و محصولات نوردی به بالای 40 درصد افزایش دهد.

این کارشناس صنایع فلزی و معدنی کشور، معتقداست که دولت به دلیل وجود پول‎های بلوکه شده در چین، هند، کره و... محصولاتی نظیر فولاد وارد می‏کنند که این موضوع بسیار نگران کننده است، این درحالی است که طی دوسال اخیر هزینه‎های فولادسازان از جمله حقوق و دستمزد، برق، گاز، حمل‎ونقل به ترتیب 55، 50، 80 و 50 درصد افزایش یافته است، ضمن آنکه قیمت‎های فولاد حداقل 40 درصد افت داشته و بهره بانکی نیز طی دو سال اخیر به شدت افزایش یافته است!

سعدی با اعلام اینکه در طرح جامع فولاد (تولید55 میلیون تن ) برنامه خاصی برای صادرات نداریم و این خود در آینده صنعت فولاد رادچار مشکلات عدیده‎ای خواهد کرد، اظهار داشت، امروز مابرای 55 میلیون تن فولاد برنامه‎ریزی کرده‎ایم آن هم بدون در نظر گرفتن بازار، اگر جمعیت ما به 100 میلیون نفر هم برسد و سرانه درخوشبینانه‎ترین حالت 300 کیلوگرم هم باشد، میزان مصرف 30 میلیون تن خواهد بود، حال سؤال اینجاست که با توجه به وجود رقبای قوی آیا فکری به حال آن 25 میلیون تن مابقی شده است و آیا اساساً استراتژی مناسبی در این زمینه تدوین شده است که به نظر می‎رسد پاسخ منفی است.

وی خاطرنشان کرد که این مسائل در حالی اتفاق می‏‎افتد که همه کشورهای عربی، دارای طرح‎های فولادی هستند، ترکیه طرح تولید 80 میلیون تن فولاد در سر می‎پروراند و هند هدف  400 میلیونی را دنبال می‎کند. بنابراین ضرورت تدوین استراتژی جدید و ضرورت ایجاد مزیت تولید در داخل از سوی دولت بسیار ضروری است.

عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: باید کارکارشناسی در این خصوص انجام شود و شاید به این نتیجه برسیم که این رقم باید تغییرکند.

برپایه همین گزارش، مهندس سعدی در ابتدا در تشریح وضعیت مجتمع فولاد غرب گفت: این شرکت در سال 87 و در فاز اول برای تولید 300 هزار تن شمش راه‏‎اندازی شد و سپس با افزایش ماشین‎آلات و تکمیل خط تولید هم ‎اینک با دوماشین استرند CCM و چهار کوره 25 تنی به همراه پستو خط 63 کیلو ولت و نیز برخورداری از یک نورد به ظرفیت اسمی 200 هزار تن، قادر است نبشی، ناودانی، تیرآهن، گردهای‎آلیاژی تولید و روانه بازار سازد. اودر خصوص طرح توسعه شرکت نیز اظهار داشت، طرح توسعه شرکت شامل تولد یک میلیون تن بیلت،600 هزار تن میلگرد، 400 هزار تن نبشی و ناودانی و انواع تیرآهن در سایزهای بالاست.

به گفته وی، هم‎اینک ماشین‎آلات موردنیاز از شرکت دانیلی خریداری شده که 80 درصد آن در گمرک و مابقی در مسیر و یا درحال ترخیص است، پیش‎بینی می‎شود طرح توسعه کارخانه از اوایل سال 95 با هزینه‎ای معادل 250 میلیون دلار که 50 درصدآن خارجی است آماده راه‎اندازی شود. هم‎چنین برای تأمین مواد اولیه در دو کیلومتری همین طرح زمینی به وسعت 400 هکتار تهیه شده که درفاز اول 5/2 میلیون تن کنسانتره و 5/2 میلیون تن گندله، 7/1 میلیون تن آهن اسفنجی و ذوب و نورد پیش‎بینی شده است. 

به گزارش استیل ایران به نقل از ماهنامه تخصصی پردازش، سعدی در همین خصوص افزود: کارهای اداری در حال تکمیل است و مسائل زیستمحیطی نیزانجام و کلیه مجوزهای آب و برق اخذ شده است. ضمن آنکه به منظور تأمین آب نیز سه میلیون مترمکعب از سد کینهورز خریداری شده و مقرر شده که ازحمل فاضلاب نیز آب مورد نیاز به مقدار 6/7 میلیون مترمکعب را تأمین کنیم. این شرکت همچنین برنده مزایده دو سه معدن در استان زنجان با هدف تأمین مواد اولیه نیز شده است.     

تصاویر
  • لزوم تدوین استراتژی جدید تولید فولاد از سوی دولت بسیار ضروری است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها