Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
لزوم تصمیم‌گیری جدید دولت در خصوص افزایش تعرفه
 

لزوم تصمیم‌گیری جدید دولت در خصوص افزایش تعرفه

دوشنبه، 23 آذر 1394 | Article Rating
افزایش تعرفه واردات فولاد در حالی یکی از محورهای خروج صنعت فولاد از رکود قرار گرفته که گمانه‌زنی‌ها از توافق دولت با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و اختصاص وام به صنعت فولاد خبر می‌دهد.

در حال حاضر صنعت فولاد با پدیده مازاد تولید روبه‌‌رو شده که رکود بازار و نبود تقاضا سبب شده به حجم دپوی کارخانه‌ها افزوده شود و با حدود 3 میلیون تن محصولات دپو شده واحدهای تولیدی در انبار فولادسازان، فروش محصولات چینی در بازارهای داخلی زیر قیمت تولید داخل توان رقابت را از تولیدکنندگان کشور گرفته است. 

این در شرایطی است که به تازگی مهدی کرباسیان معاون وزیر از جزئیات بسته پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خروج رکود بازار فولاد خبر داده که یکی از راهکارهای نجات صنعت فولاد از رکود اختصاص وامی همانند وام خرید خودرو به صنعت فولاد بوده است. 

در جلسه اخیری که هفته گذشته بین بانک مرکزی، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاونت معدنی وزارت صنعت برگزار شده، ظاهرا برای خروج صنعت فولاد از رکود بسته‌ای طراحی شده که تا الان جزئیات آن به صورت کامل اعلام نشده است. 


رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان معتقد است تاکید این بسته بیشتر در بحث تعرفه واردات فولاد و مشوق‌های صادراتی بوده است همچنین خرید دین فولاد نیز یکی دیگر از مباحثی است که در این جلسه پیشنهاد شده و قرار است سیستم بانکی به زودی اقدامات آن را انجام دهد. 


به اعتقاد وی اگر مکانیزم اجرایی آن به درستی انجام شود، این طرح می‌تواند تاثیر بسزایی در خروج صنعت فولاد از رکود بگذارد اما به شرطی که افزایش تعرفه واردات محصولات فولادی از سوی دولت جدی گرفته شود و تا پایان سال بازار از ناحیه واردات بیشتر از حال کنترل شود. 


خلیفه‌ سلطانی نیز از تصمیم‌گیری جدید دولت و پیشنهاداتی در خصوص تعرفه خبر داد که قرار است در هفته آینده اعلام شود. 


این در حالی است که رضا شهرستانی تولیدکننده بخش خصوصی درباره حمایت دولت از صنعت فولاد معتقد است در شرایط فعلی کشمکشی بین تولیدکنندگان فولاد در زمینه تعرفه واردات وجود دارد که عده‌ای مخالف افزایش تعرفه و برخی موافق این هستند که درصد تعرفه به صورت پلکانی بالا برود و بر اساس این دیدگاه پیشنهاداتی مبنی بر افزایش 20 درصدی تعرفه بیلت، 30 درصد میلگرد و 40 درصد ورق مطرح شده است. ضمن اینکه قرار است این بار تعرفه واردات فولاد نسبت به محصول نهایی وضع شود. 

به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادنیوز، او همچنین درباره اختصاص تسهیلات به فولادسازان نیز بر این باور است که این سیاست مقطعی خواهد بود که همانند یک مسکن برای رکود بازار فولاد می‌ماند و راهکار اصلی برای رکود بازار فولاد تحریک بخش مسکن و رونق در ساخت و ساز است. حال با این وجود باید در وهله اول دید از اختصاص وام به تولیدکنندگان فولاد چه میزان استقبال می‌شود و سیاست‌های خروج از رکود صنعت فولاد از سوی دولت چه زمانی اجرایی خواهد شد؟

تصاویر
  • لزوم تصمیم‌گیری جدید دولت در خصوص افزایش تعرفه
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها