دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره ابلاغ وام کالای واسطه ای به بانک ها و تاثیر آن بر صنعت فولاد گفت: طبیعی است که چنین تسهیلاتی می تواند به افزایش حجم خرید و فروش کمک کند.
رسول خلیفه سلطانی با بیان اینکه یکی از معضلات صنعت فولاد پر بودن انبارهاست، افزود: امیدواریم پس از اجرایی شدن برجام ساخت و ساز در کشور افزایش یابد.
وی با تاکید بر این که رکود ناشی از دو موضوع کاهش قیمت نفت و مواد اولیه است، عنوان کرد: قیمت محصولات فلزی مانند فولاد، مس، آلمینیوم و... در جهان همیشه متاثر از قیمت نفت بوده و اکنون کاهش قیمت این فرآورده بر روی قیمت محصولات فلزی تاثیر گذاشته است.
سلطانی با بیان اینکه صادرات کشور کالامحور است، افزود: اگر صادرات کشور ما از جنس کالامحور نبود و گردشگری و صادرات خدمات مهندسی ما هم رونق داشت، دچار چنین مشکلاتی نمی شدیم.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ادامه داد: از آنجا که اکنون صادرات ما بر پایه نفت است و باقی صادرات کشور نیز از کالا تشکیل شده است بنابراین در زمان کاهش قیمت نفت، نرخ فلزات و مواد اولیه معدنی نیز کاهش می یابد.
وی دامپینگ و شکستن قیمت بازار از سوی چینی ها را از دیگر عوامل این رکود جهانی دانست و گفت: صادرات چین هم بر پایه کالا بوده اما در سال های اخیر بر روی صنایع معدنی سرمایه گذاری بسیاری انجام داده است.
خلیفه سلطانی با بیان اینکه چین از رشد اقتصادی 14 درصدی به رشد 3 تا 4 درصدی رسیده است، تاکید کرد: این کشور با اجرای سیاست دامپینگ رکود خود را به کشورهای دیگر اشاعه می دهد.
وی خاطر بیان کرد: کاهش قیمت های فلز فولاد در بازار جهانی از طریق دامپینگ چینی باقی کشورهای رغیب را زمین گیر کرده است.
به گزارش استیل ایران به نقل از آنا، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطر نشان کرد: این اتفاق تنها به کشور ما لطمه نزده بلکه تمامی کشورها از پدیده دامپینگ چین آسیب دیده اند.