عدنان موسی پور تاکید کرد: قیمت فعلی ارز چندان هم عجیب و غریب نیست و انتظار می رود که رقم آن در آینده نزریک هم درحدود 15 تا 20 درصد افزایش پیدا کند.
بیش از دو دهه است که مسئولان بانک مرکزی صحبت از تک نرخی کردن ارز می کنند ولی در عمل آن را به تاخیر می اندازند.
چندی پیش نیز اظهارات محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت خط بطلانی بر تمام وعده های مسئولان کشید و این مهم به اواسط سال 95 موکول شد.
حال چرایی خلف وعده مسئولان و ضرورت یکسان سازی نرخ ارز و سایر مسائل روز را با عدنان موسی پور نایب رئیس اول کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران در میان گذاشته ایم.
به اعتقاد وی؛ درحال حاضر نرخ ارز روند رو به بالایی دارد ولی این افزایش برای مدت زمان کوتاهی به نفع صادرات است؛ درنهایت آن چیزی که به نفع صادرات است؛ ثبات و قیمت واقعی نرخ ارز است. صادرکننده ای که قصد دارد قراردادی را تنظیم کند باید بتواند وضعیت اقتصادی آینده را پیش بینی کند؛ درواقع صادرکنندگانی که به دنبال خلق یک فرآیند صاراتی هستند و نه به دنبال یک معامله کوتاه مدت، خواهان ثبات نرخ ارز و مدیریت و نظارت بر آن هستند.
وی ادامه داد: قیمت فعلی ارز چندان هم عجیب و غریب نیست و انتظار می رود که رقم آن در آینده نزریک هم درحدود 15 تا 20 درصد افزایش پیدا کند. به نظر می رسد شرایط فعلی مناسب ترین زمان برای کلید خوردن تک نرخی شدن ارز است. تنها میزانی شجاعت مدیریتی لازم است تا این اقدام به درستی انجام شود و بدین ترتیب از رانت خواری در اقتصاد جلوگیری شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادرس، موسی پور خاطرنشان کرد: به هرحال تحریم ها در یک مقطع زمانی در عدم تحقق تک نرخی شدن ارز موثر بوده اند ولی درحال حاضر امید می رود که با اجرایی شدن برجام و فرا رسیدن دوره پساتحریم از فشار آن ها کاسته شود. به هرحال باید گفت که در هر زمانی مشکلاتی وجود دارد و نمی توان امور مهم را به هر دلیلی عقب انداخت.
به گفته وی؛ در حال حاضر مطالبه و درخواست اصلی فعالان اقتصادی بویژه در حوزه صادرات واقعی کردن نرخ ارز است و اکنون نیز بهترین زمان برای اجرایی شدن این مهم است.