سرانجام با تلاشهای صورت گرفته از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد، شرکت فولاد مبارکه و سایر فولادسازان کشور، افزایش تعرفه واردات برخی از اقلام فولادی در جلسه هیأت وزیران مورخ 2/10/1394 به تصویب رسید.
به گزارش استیل ایران، دکتر بهرام سبحانی رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد و مدیر عامل فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: بر اساس این افزایش تعرفه وارداتی که به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب شد، مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی کالاهای مشمول ردیف تعرفههای مورد نظر ( فولادهای ممزوج) از 4 به 10 درصد افزایش یافت.
وی در همین رابطه افزود: به استناد گزارشهای دریافتی از گمرکات کشور و اخبار مربوط به کاهش قیمت محصولات وارداتی از چین و روسیه در بازار ایران طی سال جاری در مجموع اعمال تعرفه اخیر و اصلاح تعرفه های قبلی در مصوبه اسفند ماه 93 هیأت محترم دولت تأثیر خود را تا حدود زیادی از دست داده بود به همین دلیل تولید کنندگان فولاد کشور از دولت افزایش مجدد تعرفه واردات فولاد را خواستار شدند از این رو پیشنهاد کارشناسی شرکت فولاد مبارکه و اعضای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اعمال تعرفه های پلکانی بود تا بتواند کل محصولات فولادی را به طور متوازن و متناسب مورد حمایت قرار دهد.
دکتر سبحانی با تأئید بر این مطلب که این افزایش 10 درصدی تعرفه ها هنوز هم پاسخگو نیست در توضیح بیشتر چگونگی اعمال تعرفه ها اظهار کرد: از ابتدای امسال پیگیری کردیم و تعرفه انواع شمش 10 درصد و تعرفه ورق به 15 درصد افزایش پیدا کرد. منتها یک استثنایی گذاشته بودند، ورق های زیر 3 میلیمتر از 15 به 10 کاهش دادند ورق های تولیدی ممزوج تعرفه 4 درصدی داشت و همچنین ارز مبادله ای را پیگیری کردیم که نتیجه این پیگیری ها تا الان این است که در هفته گذشته مصوبه ای ابلاغ شد تا اولاً تخصیص ارز مبادله ای برای واردات هرگونه فولاد قطع شد و ارز متقاضی تعرفه 4 درصدی که برای یک سری فولادها پیش بینی شده بود به 10 درصد افزایش پیدا کرد ولی هنوز پاسخگو نیست.
وی خاطر نشان کرد: در همین رابطه بحث اعمال 15درصدتعرفه حفاظتی موقتاً درخواست شده بود تا به یک حالت مطلوبی در کشور دست یابیم ولی هنوز عملیاتی نشده که همچنان پیگیر این موضوع نیز هستیم و امیدواریم آن راهم بزودی اعلام کنند.
دکتر سبحانی نتیجه اعمال تعرفه و حمایتهای معقول از تولیدکنندگان داخلی کشور را در جلوگیری از تضعیف هرچه بیشتر واحدهای تولیدی، کاهش موجودی انبارها، حفظ اشتغال زایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور خلاصه کرد.
رئیس هیأت مدیره فولاد هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود سالروز افتتاح فولاد هرمزگان را به همه مدیران و کارکنان این شرکت تبریک گفت و در خصوص وضعیت حال و آینده این شرکت تصریح کرد: با توجه به اینکه فولاد هرمزگان در حاشیه خلیج فارس قرار گرفته همه ویژگی ها را برای سرمایه گذاری و توسعه دارد از این رو توسعه این شرکت را در2 بخش تعریف کرده ایم ابتدا توسعه ظرفیتی که در فاز اول، یک و نیم میلیون تن فعلی را به 3 میلیون تن خواهد رساند و یکی هم توسعه عمودی که در پایین دست و بالادست با احداث کارخانه گندله سازی و کارخانه نورد زنجیره تولید را تکمیل میکند.
وی در همین رابطه ادامه داد: در پایین دست باید یک خط نورد گرم زده شود تا اسلب تولید شده با اهداف صادراتی به کلاف ورق گرم تبدیل شود و در بالادست هم یک کارخانه گندله سازی باید احداث گردد. هرچند با توجه به 2 واحد گندله سازی که درهمسایگی فولاد هرمزگان در حال ساخت است شاید این امر در اولویت بعدی قرار گیرد.
دکتر سبحانی با تأکید بر این که اگر محدودیت زمین در این شرکت برطرف شود می توان افزایش تولید و توسعه ها تا سقف 6 میلیون تن را هم در این شرکت دنبال کرد، افزود: همه اینها مستلزم این است که در همین مجموعه، یک تولید اقتصادی داشته باشد تا انگیزه های لازم برای سرمایه گذاری را افزایش دهد هرچند در شرایط فعلی وضعیت فولاد در سطح جهانی وضعیت خوبی نیست بازار در حال رکود و تقاضا کم و قیمت ها افت کرده است که البته به این گونه نخواهد ماند. شاید به همین دلیل بهترین زمان برای سرمایه گذاری همین الان است. چون معمولاً وقتی بازار خراب است و قیمت ها پایین است بهترین زمان برای سرمایه گذاری است تا وقتی توسعه ها به بهره برداری برسد قیمتها نیز به نرخ واقعی خود برسد. باید در نظر داشته باشیم بعد از برجام و رفع تحریمها امکان حضور سرمایه گذار و جذب سرمایه در این منطقه به شدت افزایش خواهد یافت.
رئیس هیأت مدیره فولاد هرمزگان در بخش پایانی سخنان خود ضمن قدردانی از زحمات مدیریت و کارکنان فولاد هرمزگان خاطر نشان کرد: در شرایط رکود باید تلاش کنیم بین درآمد و هزینه ها توازن برقرار کنیم. از این رو انتظار می رود همکاران فولاد هرمزگان تمام تلاششان را برای کاهش هزینه های تولید و جلوگیری از هزینه هایی که اولویت ندارند به کار گیرند. برای اینکه این اتفاق بیفتد باید همه کارکنان در هر جایگاهی بکوشند و با تدبیر خود هزینه ها را مدیریت کنند. هریک از کارکنان در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری باید به مانند یک مدیر تصمیم گیری و اقدام کنند در نظر داشته باشیم این شرایط مقطعی و آینده روشنی پیش روی این شرکت است.