Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

شمارش معکوس راه‌اندازی بورس ارز

چهارشنبه، 23 دی 1394 | Article Rating

این روزها مواردی همچون نوسانات قیمت نفت، اجرای برجام و مباحث سیاسی منطقه از عوامل تاثیر‌گذار بر نوسانات نرخ ارز به‌شمار می‌روند. براساس مصوبه شورای‌عالی بورس قرار است به زودی بازاری جدید تحت عنوان بازار مشتقه ارزی در بورس کالای ایران آغاز به کار کند تا علاوه بر کنترل نسبی نوسانات نرخ ارز، فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران نیز بتوانند به راحتی با وارد شدن در این بازار و اخذ موقعیت خرید و فروش، ریسک خود را از نوسانات نرخ ارز در آینده پوشش دهند.


در همین زمینه برای اطلاع از زمان دقیق راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی «دنیای اقتصاد» با عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت‌وگو کرده است. قاسم محسنی با بیان اینکه شمارش معکوس برای اجرای برجام شروع شده است، گفت: به نظر می‌رسد چیزی به پایان تحریم‌ها باقی‌نمانده و با توجه به موافقت شورای‌عالی بورس با راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی، مانعی برای ایجاد این بازار وجود ندارد. عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان زمان دقیقی برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی اعلام کرد؟ گفت: با توجه به اینکه کلیه زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی در بورس کالای ایران فراهم است و این بورس تجربه بیش از 7 ساله در راه‌اندازی بازار مشتقه دارد، به نظر می‌رسد که پس از تصویب جزئیات راه‌اندازی این بازار در شورای‌عالی بورس، شاهد آغاز معاملات آتی ارز در بورس کالا خواهیم بود؛ به عبارت بهتر پیش‌بینی می‌شود به فاصله چند هفته پس از تصویب جزئیات بازار مشتقه در شورای‌عالی بورس، این بازار بتواند آغاز به کار کند. محسنی اظهار کرد: بازار مشتقه ارزی می‌تواند یکی از دغدغه‌های اصلی سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به ایران یعنی نوسانات نرخ ارز را پوشش دهد. همچنین این بازار به اقتصاد داخلی کشور کمک شایانی خواهد کرد به‌طوری‌که فعالان اقتصادی می‌توانند با خیال راحت به برنامه‌ریزی و تولید بپردازند و تهدید نوسانات نرخ ارز در آینده را در مقابل خود نبینند.

این مقام مسوول در سازمان بورس با بیان اینکه بازار مشتقه ارزی موجب توسعه‌یافتگی اقتصاد می‌شود، عنوان کرد: یکی از موارد مطرح شده در مورد راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی، حضور سفته‌بازان در این بازار است، در شرایطی که وجود سفته‌بازان در این معاملات که رابطه عرضه‌و‌تقاضا را شکل داده و به افزایش عمق بازار کمک می‌کند، هیچ ایرادی ندارد. وی در پایان به تاثیر راه‌اندازی بازار مشتقه ارزی بر معاملات فیزیکی ارز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این موضوع مطرح می‌شود که امکان اثر‌گذاری قیمت‌های کشف شده در بازار مشتقه بر معاملات نقدی ارز وجود دارد و شاید این امر بتواند موجبات رشد بهای ارز را فراهم کند اما باید توجه کرد که بورس کالا دارای سیستم‌های نظارتی قوی و تجربه در حوزه بازار مشتقه است و از طرف دیگر این بازار با حضور فعالان زیاد به‌صورت کاملا رقابتی پیش خواهد رفت به‌طوری‌که شخص یا اشخاصی نتوانند بر روند بازار تاثیرگذار باشند.





منبع:دنیای اقتصاد

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها