Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
نیاز به انجام اقدامات هوشمندانه برای حفاظت از صنعت فولاد در دوران رکود
 

نیاز به انجام اقدامات هوشمندانه برای حفاظت از صنعت فولاد در دوران رکود

شنبه، 26 دی 1394 | Article Rating
معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان به دنبال افزایش قدرت رقابت برای بالا بردن سهم خود در بازار فولاد داخلی است. در این رابطه با توجه به کاهش قیمت فولاد در بازارهای جهانی متاثر از کاهش قیمت انرژی، قیمت مواد اولیه و همچنین کاهش رشد اقتصادی چین و به دنبال آن افزایش صادرات فولاد این کشور، فولاد هرمزگان بهره‌وری بیشتر را سرلوحه کار خود قرار داده و سعی در حفظ تولید کرده است.


محمدجعفر پارسی با اشاره به این مطلب که مزیت‌های فنی و کیفی در دوران رکود به کمک فولادسازان می‌آید، افزود: سطح کیفی بالای فولاد، این امکان را به فولاد هرمزگان می‌دهد که محصول کیفی و قابل ارائه در بازاهای جهانی داشته باشد. فرآیند تولید در مجتمع فولاد هرمزگان به گونه‌ای است که به علت عدم استفاده از قراضه و امکان شارژ 100 درصدی آهن اسفنجی در کوره‌های ذوب، کیفیت فولاد تولید شده افزایش می‌یابد. از این رو در شرایط رقابتی بازار، فولادهرمزگان با ارائه محصول کیفی‌تر سعی در حفظ سهم خود در بازار دارد.

 

وی با تاکید بر این مطلب که حفاظت از صنعت فولاد در دوران رکود نیاز به انجام برخی اقدامات هوشمندانه دارد، اظهار کرد: در حال حاضر شرایطی بر بازار جهانی فولاد حاکم شده است که بزرگ‌ترین فولادسازان جهان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. افت تقاضای جهانی فولاد سبب شده است تا رکود بر بازار این فلز سایه افکند و قیمت‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده فولاد جهان سیاست‌های خود را درخصوص اهداف توسعه‌ای و نرخ رشد اقتصادی تغییر داده و همین امر کاهش مصرف داخلی فولاد چین را رقم زده است.

چین در حال حاضر 300میلیون تن مازاد تولید دارد و برنامه صادرات خود را تا پایان سال 2015 میلادی تا 110میلیون تن هدف‌گذاری کرده است و این در حالی است که تا‌کنون حدود 1/ 67 میلیون تن از برنامه خود را محقق ساخته است. در چنین شرایطی، تولیدکنندگان فولادی جهان با ابزارهای مختلف به مقابله با دامپینگ فولاد چین پرداختند. همین وضعیت صنعت فولاد ایران را نیز تحت تاثیر قرار داد. در شرایطی که اغلب کشورهای تولیدکننده فولاد جهان به منظور حمایت از صنعت فولاد داخلی و مقابله با دامپینگ چینی متوسل به ابزارهای تعرفه‌ای شدند، چنین اقدامی در کشور ما با تاخیر همراه بود و متضرر شدن فولادسازان داخلی را در پی داشت.

در مجموع با وجود شرایط نامساعدی که بر بازار جهانی فولاد حاکم شد، فولاد هرمزگان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین فولادسازان کشور خط مشی خاصی را در پیش گرفت تا اثرات منفی حاصل از جو حاکم بر بازارهای جهانی را به حداقل برساند. این تدابیر سبب شد تا فولاد هرمزگان در مقایسه با سایر فولادسازان از لحاظ تولید شرایط مطلوب‌تری داشته باشد. وی در ادامه از افزایش سهم فولادهرمزگان در تولید خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط مذکور نه تنها به حفظ سهم خود از بازار بسنده نکرده است بلکه در نظر دارد تا سهم خود را در بازار افزایش دهد. در این راستا انجام پروژه‌های توسعه‌ای به منظور تکمیل زنجیره تولید و تنوع بخشی به سبد محصولات در نظر گرفته شده است. با اجرای این سیاست‌ها، فولاد هرمزگان سهم خود را از بازار فولاد کشور افزایش خواهد داد.

پارسی درخصوص تدابیر فولاد هرمزگان برای افزایش رقابت‌پذیری گفت: افت تقاضای بازار داخلی به همراه وضعیت نامساعد بازارهای جهانی ممکن است این سوال را در ذهن ایجاد کند که چطور یک فولادساز می‌تواند در چنین شرایطی سهم خود را در بازار افزایش دهد؟ اکنون صنعت فولاد در مقطعی قرار دارد که به دلیل کاهش قیمت مواد اولیه تولید نظیر سنگ آهن و منابع انرژی، با هزینه‌های تمام‌شده پایین‌تری مواجه است.

در این شرایط تولیدکنندگان بزرگ دنیا به دنبال کاهش بیشتر هزینه‌ها و افزایش قدرت رقابت‌پذیری خود هستند. در همین حال، افزایش سطح کیفی محصولات و تنوع بخشی به آنها، کاهش هزینه‌های سربار و جلوگیری از اتلاف منابع در فرآیند تولید از دیگر ترفندهایی است که تولیدکنندگان را به سمت پیروزی در این رقابت سنگین در بازار جهانی هدایت می‌کند. در این رابطه فولاد هرمزگان با توجه به کاهش قیمت فولاد در بازارهای جهانی متاثراز کاهش قیمت انرژی، قیمت مواد اولیه و همچنین کاهش رشد اقتصادی چین و به دنبال آن افزایش صادرات فولاد این کشور، بهره‌وری بیشتر را سرلوحه کار خود قرار داده و سعی در حفظ تولید کرده است.

درهمین حال با توجه به اینکه شاخص‌های عملیاتی در بهره‌برداری از قبیل انرژی الکتریکی، گاز، الکترود، نسوز و قطعات یدکی که بیشترین هزینه تحمیلی را بر قیمت تمام شده فولاد دارند، فولاد هرمزگان بهبود اجرای دستورالعمل‌های تولید را مد نظر قرار داده است. همچنین انجام بازرسی‌های دقیق و موثرتر و اجرای صحیح تعمیرات پیشگیرانه و بازنگری روش‌های انجام توقفات ‌برنامه‌ریزی‌شده به منظور کاهش توقفات و افزایش تولید، کاهش ضایعات تولیدی و کاهش هزینه‌های تمام شده از جمله سرفصل‌هایی است که فولاد هرمزگان به منظور دستیابی به تولید رقابتی مد نظر قرار داده است.

وی از مجهز شدن هر چه بیشتر به نظام‌ها و ساز‌و‌کارهای مدیریت هزینه‌های تولید بر اساس استفاده از سیستم‌های کارگروهی و مشارکتی و روش‌های حل مساله و استفاده از بذرهای پیشنهاد به منظور مشارکت همگانی از دیگر سیاست‌گذاری‌های فولاد هرمزگان به منظور کاهش هزینه‌های تمام‌شده و تولید پایدار یاد کرد و افزود: تولید گریدهای ویژه با ابعاد و آنالیزهای خاص و استفاده حداکثری از گندله‌های داخلی، استفاده 10درصدی سنگ‌آهن به‌جای گندله، استفاده از روش‌های هوشمندانه فروش در بازارهای داخلی و خارجی و خرید مواد و خدمات مهندسی شده نیز از دیگر سیاست‌های فولاد هرمزگان برای عبور از این مرحله حساس صنعت فولاد است.

معاون بهره‌برداری فولاد هرمزگان تبدیل شدن فولادهرمزگان به قطب فولادسازی منطقه را دور از دسترس ندانست و در این رابطه گفت: با در نظر گرفتن طرح‌های توسعه‌ای مجتمع فولاد هرمزگان و با نیم‌نگاهی به پتانسیل‌های فنی این مجموعه، افزایش ظرفیت تولید امری قابل پیش‌بینی است. تبدیل هرمزگان به قطب تولید فولاد ایران و منطقه با توجه به توانمندی‌ها و مزیت‌های موجود هدف‌گذاری شده است که با حمایت هرچه بیشتر دولت از صنعت فولاد کشور و رونق اقتصادی دست‌یافتنی است.


تصاویر
  • نیاز به انجام اقدامات هوشمندانه برای حفاظت از صنعت فولاد در دوران رکود
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها