Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

با کاهش نرخ سود نقدینگی به بورس می‌رود؟

دوشنبه، 03 اسفند 1394 | Article Rating

کاهش نرخ سود بانکی، چه تاثیری بر بازار سرمایه خواهد گذاشت؟ آیا نقدینگی از بانک‌ها به سمت بورس روانه می‌شود؟فعالان بازار سرمایه در این مورد چه می‌گویند؟ . این پرسشی است که در گزارش پیش‌رو در گفت وگو با کارشناسان بازارسرمایه مطرح شده است.

کاهش نرخ سود بانکی، چه تاثیری بر فضای بازار سرمایه خواهد گذاشت؟  آیا نقدینگی از بانک‌ها به سمت بورس روانه می‌شود؟فعالان بازار سرمایه در این مورد چه می‌گویند؟ در این راستا، ایمان مقدسیان تحلیلگر بازارسرمایه می‌گوید: اثر مستقیمی که کاهش نرخ سود بانکی در بازار سهام دارد، کاهش نرخ بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاران است. اگر سرمایه‌گذاران به سود بدون ریسک بالاتری دسترسی پیدا کنند به تبع آن نرخ بازده مورد توقع از بازار بالاتر می‌رود.
او در ادامه می‌گوید: زمانی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند نرخ بازده مورد توقع از بازار هم کاهش پیدا می‌کند و به دنبال آن P/E بازار هم متناسب با این مسئله افزایش پیدا می‌کند. P/Eدر بورس‌های منطقه‌ای مانند عربستان 10 است به دلیل آنکه نرخ سود بانکی در این کشور پایین است بالاترین P/E که بازار سهام ما در سیر تاریخی خود تجربه کرده‌است رقم 8 بوده اما اگر تورم و نرخ سود ما تک رقمی شود قطعا P/E 10 به بالا هم در بازارسهام تجربه خواهیم کرد.
مقدسیان تصریح می‌کند: ضمن آنکه شرکت‌ها نیز برای تامین مالی خود نیاز به نقدینگی و وام دارند در صورتی که بتوانند وام‌ها را با نرخ‌های پایین‌تر بگیرند گردش مالی در آنها اثر مثبت خواهد داشت و می‌توانند ساختار مالی خود را بهینه‌سازی کنند و با دسترسی به پول ارزان‌تر هزینه‌های مالی خود را کاهش دهند بنابراین از این جهت هم برای شرکت‌های تولیدی و شرکت‌هایی که نیاز به وام دارند تامین مالی ارزان‌تری صورت می‌گیرد و اثر مثبتی در بازار سهام دارد.
در همین راستا احسان حاجی دیگر تحلیگر بازارسرمایه می‌گوید: قطعا کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سهام اثر مثبت دارد. البته بانک‌ها معتقدند کاهش نرخ بانکی به ضررشان است در صورتی که این کاهش برای صنعت بانکداری حاشیه سود بالایی دارد زمانی که نرخ سپرده‌گذارها کاهش پیدا کند به سرعت نرخ تسهیلات بانکی پایین نمی‌آید و طی مدت چند ماه حاشیه سود بانک‌ها افزایش پیدا می‌کند.

این فعال بازار سرمایه عنوان می‌کند: کاهش نرخ سود بانکی قطعا در میان مدت اثر خوبی در بازار سهام می‌گذارد و حتی باعث می‌شود شاخص کل از 80 هزار واحد هم عبور کند.
 او در ادامه بیان می‌کند: درست در حال حاضر بازار منفی است اما کاهش سود بانکی در میان مدت برای بازار سهام فوق العاده است به نوعی باعث می‌شود اصلاح به زودی تمام شود و وارد محدوده 80 هزار واحدی شود.
همچنین احسان رضاپور، عنوان می‌کند: کاهش نرخ سود بانکی از سه جهت و به طور مستقیم در P/E بازار سهام اثر می‌گذارد، سود20 تا 25 درصدی بانک‌ها معادل P/E 4 تا 5 در بازار بورس بود قطعا با کاهش نرخ سود بانکی انتظار می‌رود P/E بازار سهام که قیمت بر سود سهم هر شرکت است با یک روند افزایشی مواجه شود.
او ادامه می‌دهد: از جهت دیگر منابع زیادی در بانک‌ها طی دو سال اخیر رسوب کرده بود و سود جذابی را به واسطه شرایط رکودی که در سایر بازارها وجود داشت ایجاد می‌کرد در حال حاضر به واسطه تحرکی که در بازار سرمایه اتفاق افتاده توجه گروه‌های مختلفی از سرمایه‌گذاران به سمت بازار سهام جلب شده‌است اما جذابیت سود سپرده بانکی سرمایه گذاران را در تردید قرار می داد.
رضاپور خاطر نشان می‌کند: قطعا با کاهش نرخ سود بانکی شانس خروج منابع و رسوب آنها از بانک و حرکت آنها به سمت بازارهای مولدتر افزایش پیدا می‌کند و یکی از بازارهایی که می‌تواند از ورود نقدینگی تاثیر مثبت بگیرد بازار سرمایه است هر چه قدر بازار با رونق بیشتری مواجه شود قطعا سرمایه‌های خارج شده از بانک شانس بیشتری برای جذب این بازار دارد.
این تحلیلگر بازار سهام اظهار می‌کند: از طرفی دیگر کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی رابطه مستقیمی با نرخ بهره تسهیلاتی که شرکت‌ها از بانک‌ها دریافت می‌کنند، دارد در سال‌های اخیر نرخ تامین مالی شرکت‌ها به ارقام 28 تا 30 درصد رسیده بود وهزینه های مالی و فشار نقدینگی زیادی را به شرکت‌ها تحمیل می‌کرد وباعث کاهش سود شرکت‌ها شده بود.
او در ادامه می‌گوید: در واقع با جدی شدن بحث کاهش نرخ سود بانکی نرخ سود بهره تسهیلاتی که در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گیرند کاهش پیدا می‌کند و این کاهش می‌تواند وضعیت هزینه‌های مالی شرکت‌ها را بهبود دهد و از این جهت در سود عملیاتی سهام شرکت‌ها نیز اثر مثبت بگذارد. این سه موضوع تاثیر مستقیمی در روند سهام شرکت‌ها در بورس دارد.
در این میان پیمان حدادی، اظهار می‌کند: البته لازم به ذکر است که چند ماه پیش صحبت‌هایی مبنی بر توافق بر سر کاهش نرخ سود بانکی مطرح شد اما در بازار سرمایه چندان موثر نبود، در حال حاضر تفاوت اساسی که این توافق با توافق چند ماه پیش دارد کاهش نرخ سود بین بانکی با نرخ 17.5 درصد در سه ماه اخیر است در نتیجه تصمیم بانک‌ها درست بوده و این توافق نسبت به توافقات گذشته عملیاتی خواهد شد.
او در خصوص تاثیرات کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه یان می‌کند: حدود دو سالی بود که بازار سرمایه روند ریزشی بسیار شدیدی پیدا کرد که در تاریخ کل بورس بی‌سابقه بود از طرف دیگر به علت رکود اقتصادی تمامی کسب و کارها تا حدودی تعطیل یا نیمه تعطیل شدند و آحاد ملت پول‌های خود را در بانک‌ها سپرده کرده بودند. اما در حال حاضر با وجود رفع تحریم‌ها و امید به بهبود فضای اقتصاد و از طرفی توافق بر سر کاهش نرخ سود بانکی پول‌ها از بانک‌ها خارج می‌شود.
حدادی تصریح می‌کند: پس با توجه به کاهش نرخ سود بانکی و بهبود اقتصاد کشور که در آینده نزدیک دور از انتظار نیست خروج پول از بانک‌ها تا حدود زیادی قطعی خواهد بود.
این فعال بازار سهام در ادامه می‌گوید: با وجود ریزشی که طی دو سال اخیر در بورس رخ داد و رسیدن به کف قیمتی، قیمت سهم‌ها در دو ماه اخیر افزایش پیدا کرد ولی همچنان جذاب برای سرمایه گذاری است. از طرفی کاهش نرخ سود بانکی باعث کاهش هزینه‌های مالی شرکت‌های بورسی می‌شود که این کاهش تاثیر مثبتی در سودآوری شرکت‌ها خواهد داشت، اگر رونق اقتصادی در کشور به وجود آید اولین بازاری که رشد خود را آغاز می‌کند بازار سهام خواهد بود که نشانه های آن ظاهر شده است.
حدادی بیان می‌کند: اما چرا پول‌های خارج شده به سمت بازار مسکن، دلار و سکه نمی‌رود به دلیل آنکه احتمال تک نرخی شدن دلار زیاد است از طرف دیگر با لغو تحریم‌ها و آزادسازی پولهای بلوکه شده نوسان خاصی در دلار انتظار نمی‌رود به همین جهت یکی از مولفه‌های مهم و تاثیرگذار در قیمت سکه دلار است که نوسان چندانی نخواهد داشت پس تا حدودی پول به سمت بازار سکه و ارز نخواهد رفت.
این تحلیلگر خاطر نشان می‌کند: فرق عمده بازار مسکن با دیگر بازارها در این است نمی‌توان با هر وجه سرمایه‌گذاری وارد بازار مسکن شد همچنین با توجه به مازاد عرضه‌ای که در بازار مسکن وجود دارد به خصوص آنکه بانک‌ها ملک‌ها و مستغلاتی که در اختیار دارند را باید به فروش برسانند در نتیجه بازار مسکن برای سرمایه‌گذاری جذاب نخواهد بود. در مجموع به نظر می‌رسد شش تا هفت ماه آینده پولهای خرد و درشت به سمت بازار بورس روانه شود.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها