معاون معدنی وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : زنجیره فعالیت ها در حوزه فولاد تقریباً کامل و از خام فروشی جلوگیری شده است.
جعفر سرقینی افزود: بزرگترین تغییر در چارچوب اقتصاد مقاومتی در معادن، تکمیل زنجیره تولید در معدن به ویژه در موضوع فولاد است.
وی اضافه کرد: جلوگیری از خام فروشی با زور و قانون صورت نگرفته بلکه نظام کار در معدن به گونه ای هماهنگ شده است که بهره برداران ترجیح می دهند با تکمیل فرآوری، سود بیشتری بدست آورند البته در چارچوب تبصره های 8 و 11 ماده 14 قانون معادن، فهرست مواد خامی که را صادرات آنها از معافیت مالیاتی برخوردار نیست به شورای اقتصاد اعلام کردیم.
سرقینی افزود : با تکمیل زنجیره تولید در معدن سالانه از خروج 10 میلیون تن سنگ خام جلوگیری شده است که موجب شد در ازای آن شش میلیون تن کنستانتره صادر شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از خبرگزاری صداوسبیما، سرقینی با بیان اینکه عمده تضییع ذخایر معدنی در معادن به علت انجام کارها به روش غیرمهندسی است ، گفت : بسته به نوع مواد معدنی 10 تا 15 درصد مواد معدنی در معادن تضییع می شود که بیشتر در معادن فصلی و به علت نبود مهندس ناظر است که بنا داریم در این باره به ازای هر 3 تا 4 معدن یک مهندس ناظر اختصاص دهیم.
وی اضافه کرد : هم اکنون بهره برداران در ازای برداشت مواد معدنی باید حقوق دولت را پرداخت کنند و از آنجا که نظام مدونی برای برداشت ها وجود ندارد به میزان برداشت قید شده در پروانه بسنده می کنیم خواه بهره بردار این میزان حمل کرده باشد یا حمل نکرده باشد.
سرقینی گفت : استقرار سامانه نظارتی و مانیتورینگ که اجرای آزمایشی آن آغاز شده به نفع معادنی است که نمی تواند به میزان اسمی خود برداشت کند اما حقوق دولتی آن را پرداخت می کند و همچنین به نفع دولت است که به میزان برداشت، حقوق دولتی دریافت می کند.
وی افزود: هم اکنون در 3 مجموع معدنی سامانه مانیتورینگ مستقر شده است که به تدریج در برنامه ششم توسعه، این سامانه در همه معادن مستقر می شود.