Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
برنامه ی فولادسازان بزرگ ایران برای سال ۹۵
 

برنامه ی فولادسازان بزرگ ایران برای سال ۹۵

چهارشنبه، 25 فروردین 1395 | Article Rating

شرکت فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد خراسان و ذوب‌آهن اصفهان به‌عنوان شرکت‌های بزرگ تولیدکننده فولاد کشور شناخته می‌شوند و به گفته کارشناسان هر کدام از این شرکت‌ها، برنامه‌ریزی این تولیدکنندگان در سال جدید در زمینه تولید، توسعه محصول و صادرات حرکت در راستای شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است.

برخی از تولیدکنندگان بزرگ فولاد کشور در سال جدید به تشریح برنامه‌های آینده خود پرداختند.

مهره‌های روی میز فولاد مبارکه
شرکت فولاد مبارکه اصفهان از شرکت‌های پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورق‌های فولادی فعالیت می‌کند. این شرکت دارای ۷ مجتمع صنعتی در دورترین نقاط کشور بوده و بیش از ۲۰هزار نفر در بخش‌های مختلف این شرکت به کار اشتغال دارند. معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان درباره برنامه‌هایی که شرکت فولاد مبارکه اصفهان در بخش تولید برای سال ۹۵ برنامه‌ریزی کرده به صمت گفت: در بخش گندله‌سازی تولید ۷میلیون و ۲۰۰هزار تن، در احیای مستقیم ۷میلیون تن و در ریخته‌گری مداوم ۵میلیون و ۶۰۰هزار تن درنظر گرفته شده است. محمود ارباب‌زاده تصریح کرد: در بخش ریخته‌گری مداوم اقدامی که شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نظرگرفته راه‌اندازی ماشین ریخته‌گری شماره ۵ در شهریور یا مهر امسال است. در بخش فولاد سبا تولید ۶۰۰هزار تن ورق هدف‌گذاری شده که تابستان امسال این واحد تولیدی برای افزایش ظرفیت تولید به ۱/۵میلیون تن محصولی جدید به مدت ۴۵ روز متوقف می‌شود. وی افزود: دربخش نورد گرم تولید ۴میلیون و ۸۵۰هزار تن درنظر گرفته شده که بیش از ۳۰درصد این محصولات با ضخامت زیر ۲/۵میلی‌متر برای تامین نیاز لوله و پروفیلی‌ها تولید می‌شود علاوه بر آن در بخش نورد سرد نیز یک‌میلیون و ۵۰۰هزار تن محصول تولید می‌شود. به گفته ارباب‌زاده تولید ۱۰۰هزار تن قلع، ۱۸۰هزار تن ورق گالوانیزه و ۱۳۵هزار تن ورق رنگی نیز در برنامه این شرکت است. معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان اظهار کرد: برای تولید این خطوط به بیش از ۵ میلیون تن نرمه، ۲/۵ میلیون تن زبره و ۳میلیون و ۶۰۰ هزارتن گندله نیاز است.


عمده‌ترین طرح‌های توسعه‌ای
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اصفهان نیز در گفت‌وگو با صمت به برنامه‌های این شرکت در زمینه صادرات اشاره کرد و ادامه داد: صادرات ۱/۶ میلیون تنی محصولات فولاد مبارکه برای سال ۹۵ درنظر گرفته شده و بیشترین توجه ما به ارتباط با تولیدکنندگان ورق در کشورهای معتبر جهان است تا محصولات فولاد مبارکه اصفهان در کنار تولیدات شرکت‌های اروپایی مطرح شود و ارتباط ما با این تولیدکنندگان پایدار و دائمی باشد. محمود اکبری تصریح کرد: رویکرد صادراتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال جدید فروش محصولات در قاره افریقا و همچنین کشورهای امریکایی است.


بهره‌برداری از پروژه‌های توسعه‌ای
معاون اجرایی پروژه‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: هم‌اکنون شرکت فولاد مبارکه با ظرفیتی بیش از ۲برابر ظرفیت اولیه درحال تلاش برای تکمیل سومین مرحله از طرح توسعه خود به منظور تحقق ظرفیت ۷/۲ میلیون تن در سال است که از مهم‌ترین پروژه‌های این طرح توسعه می‌توان به پروژه‌های احداث واگن برگردان شماره ۲ و سیستم انتقال مواد، احداث مگامدول «بی» شهید خرازی، اجرای پروژه‌های توسعه و بهبود انرژی و سیالات، ارتقای ظرفیت کوره‌های ۱، ۲، ۷ و ۸، احداث ماشین ریخته‌گری شماره ۵ و احداث نورد گرم شهید خرازی اشاره کرد. احمد سعیدبخش تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده پروژه ماشین ریخته‌گری شماره ۵ در نیمه نخست امسال به بهره‌برداری خواهد رسید همچنین پروژه نورد گرم شهید خرازی نیز به ظرفیت ۳میلیون تن در مرحله تهیه اسناد مناقصه بوده و به زودی مناقصه آن برگزار خواهد شد. به گفته سعیدبخش همزمان با پروژه‌های افزایش ظرفیت، تولید محصولات با ارزش‌افزوده بیشتر نیز جزو اهداف شرکت قرار گرفته و در این زمینه پروژه‌هایی اجرا شده و هم‌اکنون در مراحل آزمایش و بهره‌برداری است. معاون اجرای پروژه‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر پروژه‌های توسعه در فولاد سبا، فولاد سپید دشت و سنگان از عمده‌ترین طرح‌های توسعه در مجموعه شرکت فولاد مبارکه در سال ۹۵ است. وی درباره طرح توسعه فولاد سبا گفت: بزرگترین پروژه اجرایی در فولاد سبا، توسعه زیر سقف فولادسازی و نورد پیوسته با ظرفیت تولید ورق در فولاد سبا با افزایش حدود ۱۲۰درصدی از ۷۶۰هزار تن به ۱/۶ میلیون تن در سال خواهد رسید. 
سعیدبخش عنوان کرد: پروژه احداث کارخانه گندله‌سازی و کنسانتره سنگان با ظرفیتی افزون بر ۵میلیون تن گندله در سال به منظور تامین مواد اولیه، تکمیل مسیر تولید و در مجاورت معادن سنگ‌آهن سنگان در خراسان رضوی در حال اجراست که عملیات اجرایی این طرح بزرگ در سال ۱۳۹۱ آغاز شده و دربخش گندله‌سازی شاهد پیشرفت ۸۵درصدی هستیم که انتظار می‌رود این پروژه نیز در سال جدید به بهره‌برداری برسد البته در بخش کنسانتره نیز عملیات اجرایی پروژه درحال انجام است. معاون اجرای پروژه‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: درحال‌حاضر در فولاد سپید دشت پروژه‌های انباشت و برداشت احیای مستقیم به ظرفیت ۸۰۰هزار تن در سال در حال اجراست و با پیشرفت بیش از ۹۰درصدی انتظار می‌رود که این پروژه‌ها نیز به زودی به بهره‌برداری برسد ضمن اینکه بخش‌های فولادسازی و ریخته‌گری نیز به همراه نورد گرم در برنامه فولاد سپید دشت قرار دارد.


نهایی شدن تفاهمنامه فولاد خراسان با دانیلی تا ۳ هفته دیگر
در استان خراسان بزرگ به وسیله شرکت کوبه استیل ژاپن در سال ۱۳۶۸، شرکت مجتمع فولاد خراسان در منطقه‌ای به مساحت ۱۴۰۰ هکتار واقع در ۱۵کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور مکان‌یابی شده و این واحد بزرگ اقتصادی که خط مقدم جبهه صنعتی شرق کشور لقب یافته اشتغالی افزون بر ۵۰۰۰ نفر به‌طور مستقیم در خطوط تولید، پشتیبانی و حمل‌ونقل و برای بیش از این تعداد به‌طور غیرمستقیم فرصت شغلی ایجاده کرده است. مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در گفت‌وگو با صمت اظهار کرد: اولویت نخست شرکت فولاد خراسان در سال ۹۵ تمرکز بر صادرات محصولات فولادی و گسترش بازارهای هدف است؛ محصول نهایی این شرکت ۶۳۰هزار تن در سال است که تصمیم داریم ۵۰درصد آن یعنی ۳۰۰هزار تن آن صادر شود. سید حسین احمدی تصریح کرد: محصولات شرکت فولاد خراسان تاکنون به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان صادر می‌شد که در سال ۹۵ برای صادرات به کشورهای مصر، عمان، امارات نیز برنامه‌ریزی شده است. احمدی عنوان کرد: در سال جدید این شرکت در راستای شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل حرکت کرده و روی بومی‌سازی و استفاده حداکثری از توان ساخت داخل در سال جدید تمرکز می‌کند و برنامه‌های ویژه‌ای در این زمینه درنظر گرفته است. در این زمینه برای بخشی از تجهیزاتی که در گذشته از خارج تهیه می‌شد، اسناد مهندسی تهیه می‌شود تا به درصد قابل‌قبولی از ساخت داخل برسیم و وابستگی ما به کشورهای خارجی کاهش پیدا کند. وی با بیان اینکه این شرکت در سال جدید به دنبال کاهش هزینه تمام شده برای ارائه محصولات رقابتی به بازار است گفت: در ۶ ماه اخیر با شرکت دانیلی ایتالیا تفاهمنامه‌ای به منظور تامین تجهیزات و بازسازی کارخانه فعلی داشتیم و به دنبال این هستیم که هزینه‌های انرژی خود را در بخش آب، برق و گاز کاهش دهیم از این رو در سال جدید و ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده قرارداد شرکت فولاد خراسان با شرکت دانیلی ایتالیا نهایی خواهد شد. مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان تصریح کرد: ۱۰۰۰میلیارد تومان از پروژه‌های توسعه‌ای ما در سال جدید به ثمر می‌رسد که درحال‌حاضر این پروژه‌ها ۹۰درصد پیشرفت داشته است. احمدی افزود: درحال‌حاضر ظرفیت کارخانه فولادسازی ۷۰۰هزار تن است که در سال جدید ۲ برابر می‌شود همچنین کارخانه گندله‌سازی نیز با ۲/۵ میلیون تن ظرفیت در اواخر امسال به ثمر می‌رسد و اشتغالی افزون بر هزار و ۵۰۰ نفر ایجاد می‌شود.


تولید ۳میلیون و ۲۰۰ هزارتن فولاد در ذوب‌آهن اصفهان
در چارچوب پروتکل همکاری‌های فنی و اقتصادی بین دولت ایران و شوروی سابق، احداث کارخانه ذوب‌آهن مورد توافق قرار گرفت و موافقتنامه‌ای به امضا رسید که در ۲۳ دی ۱۳۴۴ به تصویب مجلس وقت رسید. یکی از اصول این توافقنامه همکاری دولت روسیه در زمینه احداث کارخانه ذوب‌آهن در ایران بود. کارشناسان ایرانی و روسیه اطراف شهر اصفهان را از نظر استحکام طبقات زمین، موقعیت محل از نظر زلزله، تامین آب، انرژی الکتریکی، مواد اولیه، خطوط ارتباطی، عوامل فنی، اقتصادی و اجتماعی مورد بررسی قرار دادند. در نتیجه مطالعات آنها دشت طبس واقع در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان برای احداث کارخانه مناسب تشخیص داده شده و قطعیت یافت. به گزارش صمت به نقل از روابط عمومی ذوب‌آهن، برنامه شرکت ذوب‌آهن اصفهان در سال ۹۵ تولید ۳میلیون و ۲۰۰هزار تن محصول است. همچنین نصب تجهیزات کارگاه تولید ریل به پایان رسیده وپیشرفت ۹۷درصدی دارد و به‌طور قطع باید تا خرداد ۹۵ به بهره‌برداری برسد و این محصول استراتژیک به راه‌آهن جمهوری اسلامی تحویل داده شود. یکی از برنامه‌های مهم ذوب‌آهن در سال ۹۵ انجام پروژه‌های مختلف ساختمانی است که در راستای استفاده از توانمندی‌ها و امکانات شرکت انجام می‌شود تا با درآمدزایی روند پرداخت بدهی‌های شرکت سرعت پیدا کند.  راه‌اندازی پروژه تولید ریل در نورد ۶۵۰ وتولید ریل، تولید تیرآهن‌های بال پهن تا سایز ۳۰، تولید میلگرد با استاندارد BS۴۴۴۹ پس از تامین دستگاه آج زنی، تولید میلگردهای صنعتی، طراحی و تولید انواع نبشی‌های اندازه بالا نیز از برنامه‌های ذوب‌آهن در راستای توسعه محصول است. از دیگر برنامه‌های ذوب‌آهن اصفهان در راستای توسعه محصول می‌توان به تولید ناودانی اندازه ۱۸و ۲۰ براساس استاندارد ملی ایران، تولید فولاد ریل و فولادهای خاص در بخش فولادسازی با استفاده از سیستم ریخته‌گری زیرسطحی، پروژه طراحی و تولید شمش گرد اشاره کرد. شرکت ذوب‌آهن اصفهان در بخش فروش به‌دنبال توسعه صادرات و تثبیت فروش داخلی و خارجی است و همچنین تلاش می‌شود در بازارهای جهانی حضور فعال‌تری داشته باشیم و صادرات شرکت را افزایش دهیم همچنین در سال ۹۵ دستیابی به صادرات یک میلیون تنی مدنظر است بدین منظور برای کسب استانداردهای بین‌المللی ازجمله استانداردهای صادرات محصول به اروپا و کشورهای حوزه خلیج‌فارس اقداماتی انجام شده است.

 






منبع:گسترش صمت

تصاویر
  • برنامه ی فولادسازان بزرگ ایران برای سال ۹۵
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها