Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

هشدار یک اقتصاددان درباره رشد نقدینگی

چهارشنبه، 29 اردیبهشت 1395 | Article Rating

رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: برای سال ۹۵ اگر رشد نقدینگی در حوالی رقم ۱۰ درصد باشد مناسب است، در غیر این صورت نقدینگی فعلی با نرخ رشد بالاتر آثار تورمی خواهد داشت.

طهماسب مظاهری گفت: آمارها نشان می‌دهد تورم طی یکسال افزایش پیدا نکرده است، اما نقدینگی راکد فعلی در هر زمانی به دلایل مختلف می‌تواند شروع به حرکت کرده و تورم را افزایش دهد. لحظه‌ای که این اتفاق بیافتد و به سمت سرمایه‌گذاری و کالاهای سرمایه‌ای برود اثر تورمی را بسیار کم کرده و از آن می‌توان برای افزایش تولید استفاده کرد.
وی افزود، اگر این اتفاق نیفتد و این نقدینگی منجمد تبدیل به یک نقدینگی سیال شود و به سمت تقاضای کالاهای مصرفی یا بازار ارز و سکه حرکت کند منجر به تورم می شود.
به گزارش استیل ایران به نقل از تسنیم، مظاهری تاکید کرد، نقدینگی هزار هزار میلیارد تومانی هر یک ریالش صاحب دارد و بدون مالک نیست. بخشی از این نقدینگی به صورت سکه و اسکناس در دست شهروندان است، همچنین سپرده‌های بانکی و سرمایه‌گذاری نیز که دیگر جزء نقدینگی می‌باشد، نیز مالک دارد.
این اقتصاددان در پاسخ به سوالی درباره دلایل عدم همراهی بانکها برای وام دهی با سود پایین گفت: وضعیت فعلی به صورتی است که بانکها از دولت حدود  بیش از 100هزار میلیارد تومان طلب دارند. در واقع این رقم در دست بانکها نیست و امکان استفاده از این پول را ندارند، هرچند مالک آن باشند و این رقم جزو نقدینگی حساب شود. این اعداد در دفاتر حسابداری بانکهاست ولی امکان استفاده از این مبالغ وجود ندارد.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی در مورد بدهی‌های دولت گفت، یک اقدام مناسب در راستای بحث خروج از رکود این بود که دولت از ظرفیت نقدینگی استفاده کند و همچنین بخشی از بدهی‌هایش را با استفاده از اوراق تسویه کند.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها