عضو هیات مدیره خانه صنعت ایران با بیان اینکه دولت باید شرایط مناسب و مساعد محیط کسب و کار و رقابت را فراهم کند، گفت: وظیفه مهم قوای سه گانه و دولت این است که با از میان برداشتن رانتها و دوری از تصمیمات خلقالساعه برای بخش خصوصی واقعی، امنیت اقتصادی را برقرار کنند.
آرمان خالقی اظهار کرد: دولت باید نسبت به خصوصیسازی واگذاری سهام خود به بخش خصوصی واقعی اهتمام جدی داشته باشد و اگر بتواند به مقاومت و کارشکنی بدنه اجرایی و برخی از مدیران ذینفع خود غلبه کند، میتوان صنایع کشور را به سمت رقابتپذیری سوق داد.
او افزود: اگر بنا بر این باشد که ایران به قافله کشورهای عضو سازمان جهانی تجارت (WTO) بپیوندد، باید از هم اکنون برای آسیبپذیری ناشی از رقابتی نبودن صنایع مان اقداماتی اساسی را برنامهریزی کرده و در بازههای زمانی مشخص این برنامه را اجرا کنیم.
به گزارش استیل ایران به نقل از اقتصادنیوز، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه تصریح کرد: در صورت الحاق ایران به این سازمان و تغییراتی که در شرایط اقتصادی بر اثر احکام و الزامات WTO ایجاد میشود، فرصتها و تهدیدهایی به دنبال خواهد داشت و با ورود گستردهتر رقبای خارجی، بازار داخلی برای کالاهای ساخت ایران چندان مطلوب نخواهد بود. با توجه به توان تولیدی کشور به نظر میرسد صنایع غذایی، قطعهسازی خودرو، صنایع دارویی، صنایع پایین دستی پتروشیمی و ماشینسازی از قابلیت و پتانسیل بالاتری برای ورود به رقابت در بازارهای بینالمللی برخوردارند.
او بیان کرد: در سطح ملی میتوان با تهیه لیست واحدهای صنعتی با تفکیک وضعیت آسیبپذیر و رقابتپذیر بودن آنها، تقویت شرکتهای خدمات فنی و مهندسی برای ارائه خدمات تخصصی به تولیدکنندگان، اعمال سیاستهای تشویقی و تنبیهی در ازای اجرای برنامههای موفق ترویجی آموزشی با هدف ارتقای کارآمدی منابع انسانی شاغل در بخش تولید و ارتقای بهرهوری در سطح بنگاهها، کمک به شکلگیری واحدهای تولیدی رقابتپذیر بزرگ با ظرفیت تولید انبوه، تشویق به ایجاد واحدهای تحقیق توسعه توسط شرکتهای تولیدی، موثر سازی ارتباط بین صنعت و دانشگاه، ارتقای کیفی و کاربردی کردن دورههای آموزشی مرتبط با بخش تولید برای تربیت منابع انسانی بهرهور، گامهای اولیه و لازم را برای کمک به رقابتی شدن بنگاههای تولیدی ایران برداشت.
خالقی با تاکید بر لزوم اراده جدی و خیزش درونی واحدهای صنعتی کشور برای رقابتپذیر شدن و شکافتن پوسته سنتی و محدود خود، یادآور شد: وظیفه مهم قوای سه گانه و به تعبیری دولت، البته اگر اهمیتی برای این موضوع قایل باشند، این است که شرایط مناسب و مساعد محیط کسب و کار و رقابت را در کشور فراهم کرده و با از میان برداشتن رانتها و مفاسد اداری و دوری از تصمیمات خلقالساعه و واگذاری تصدیهای قابل واگذاری و مدیریت و مالکیت بنگاههای اقتصادی خود و شبه خصوصیها به بخش خصوصی واقعی، امنیت اقتصادی را برقرار کنند.
او همچنین گفت: لازم است دولت پیام اهتمام و جدیت خود در این راه را با تدوین و ابلاغ و اجرای برنامهای مدون، به طور آشکار و با اقتدار ابلاغ کند تا بخش خصوصی با اطمینان خاطر از این که برخلاف گذشته از عملکرد دولت زیان نخواهد دید و در هنگامه و بحبوحه توسعه و فعالیت در بازارهای جهانی تنها نخواهد ماند، پای در کارزار جهانی شدن بگذارد.