Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

نقشه توزیع وام ارزان صنعتی

پنجشنبه، 10 تیر 1395 | Article Rating
نقشه توزیع وام ارزان به بنگاه‌های کوچک و متوسط منتشر شد. همزمان با برنامه وزارت صنعت برای اصلاح ساختار و ارتقای فناوری 10 هزار واحد صنعتی و معدنی، همچنین تکمیل دو هزار طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد، بررسی پرونده متقاضیان دریافت وام از سوی بانک‌ها کلید خورد. جدیدترین اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی حاکی از این است که استان‌های تهران، اصفهان، خراسان‌رضوی، آذربایجان‌شرقی و آذربایجان غربی بیشترین سهم را از تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی پیش‌بینی شده ازآن خود کرده‌اند.

 

با آغاز ارائه لیست واحدهای کوچک و متوسط متقاضی دریافت تسهیلات جدید صنعتی به بانک‌ها، پراکندگی واحدهای متقاضی دریافت تسهیلات از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران منتشر شد. براساس آمار منتشر شده از سوی این سازمان، استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بیشترین سهم برای دریافت تسهیلات را از میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند. در این میان، کرمان جنوب (در تقسیم‌بندی‌های استانی برای استان کرمان دو بخش مجزا در نظر گرفته شده است) کمترین سهم را به خود اختصاص داده و پس از آن کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و بوشهر با سهم مساوی کمترین سهم از تسهیلات پیش‌بینی شده را به خود اختصاص داده‌اند. بازگشت رونق به صنایع کوچک و متوسط را می‌توان از جمله اهداف دولت یازدهم دانست؛ هدفی که برای تحقق آن تخصیص تسهیلات 16 هزار میلیارد تومانی به صنایع کوچک و متوسط و طرح‌هایی که از پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصدی برخوردارند، در دستور کار قرار گرفت. در این راستا نیز به‌منظور تسهیل در روند دریافت تسهیلات از سوی واحدهای متقاضی، شرایط و الزامات پیشین مانند شرط «نداشتن چک برگشتی» و «نداشتن بدهی غیرجاری» از جلوی پای متقاضیان برداشته شد تا به این طریق دسترسی به تسهیلات آسان‌تر شود و از سوی دیگر بستر برای خروج بنگاه‌های کوچک و متوسط از رکود فراهم شود. استفاده از ظرفیت‌های خالی بنگاه‌های تولیدی را می‌توان یکی دیگر از دلایل تسهیل روند دسترسی به تسهیلات بانکی دانست. به گفته مسوولان سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در حال حاضر 19 درصد از واحدهای کوچک و 18 درصد واحدهای متوسط زیر ظرفیت فعالیت می‌کنند که بازگرداندن این واحدها به ظرفیت اصلی می‌تواند رشد تولید را به همراه داشته باشد. علاوه بر موارد مذکور، در مصوبه دولت وثایق مازاد تولیدکنندگان نزد بانک‌ها نیز در ارزیابی‌های جدید برگشت داده خواهد شد و این وثایق می‌تواند در جهت دریافت وام جدید مورد استفاده قرار گیرد. در مقابل روش‌هایی که دولت برای تسهیل اعطای تسهیلات در نظر گرفته است، دو شرط نیز برای دسترسی واحدهای تولیدی به تسهیلات در نظر گرفته شده که در این خصوص می‌توان به کیفیت مطلوب محصولات تولیدی و داشتن بازار مناسب اشاره کرد.

 

ارائه لیست مشمولان به بانک‌ها

به گفته علی یزدانی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، لیست مشمولان دریافت تسهیلات که از سوی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید هر استان تایید شده‌اند، تهیه و برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه تا هشتم تیر ماه بیش از 21 هزار متقاضی برای دریافت تسهیلات در سایت بهین‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند، به «دنیای اقتصاد» گفت: پرونده واحدهایی که در سامانه «بهین‌یاب» اطلاعات خود را وارد کرده‌اند، پس از بررسی در کارگروه استانی جهت دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی می‌شوند. وی افزود: طرح‌های معرفی شده حداکثر ظرف یک ماه بعد از تکمیل مدارک باید توسط بانک‌های عامل تعیین تکلیف شوند.یزدانی درخصوص اینکه متقاضیان تا چه زمان می‌توانند برای ثبت‌نام به سایت بهین‌یاب مراجعه کنند نیز اظهار کرد: سقف زمانی برای متقاضیان در نظر گرفته نشده است، اما متقاضیان باید این نکته را نیز در نظر بگیرند که تسهیلات در صورتی تخصیص می‌یابد که طرح نیمه‌تمام تا پایان سال جاری به اتمام برسد، به همین دلیل در صورتی که دیر مراجعه کنند امکان اتمام طرح وجود نخواهد داشت، به همین دلیل تسهیلات به آنها تعلق نخواهد گرفت.

به گفته وی، انتخاب بانک از سوی بنگاه‌های متقاضی صورت می‌گیرد و سازمان در این خصوص دخیل نخواهد بود، اما در صورتی که به هر دلیلی بانک تسهیلات را پرداخت نکند مستندات به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ارائه خواهد شد. یزدانی درخصوص اینکه آیا بانک‌ها می‌توانند از پرداخت تسهیلات سرباز بزنند، عنوان کرد: بانک‌ها ملزم هستند به واحدهایی که از سوی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید معرفی می‌شوند، تسهیلات پرداخت کنند.

 

استان‌های اول و آخر

براساس گزارش منتشر شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تسهیلات پیش‌بینی شده برای دو بخش اصلاح ساختار و ارتقای فناوری واحدهای صنعتی و معدنی و تکمیل طرح‌های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد در نظر گرفته شده است.

برای اصلاح ساختار و ارتقای فناوری واحدهای صنعتی و معدنی دو گروه بنگاه‌های کوچک و متوسط درنظر گرفته شده است که براساس آمار اعلام شده برای 9 هزار بنگاه‌ کوچک در مجموع 90 هزار میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است که 4 هزار و 500 میلیارد ریال آن به‌صورت یارانه تخصیص خواهد یافت. از سوی دیگر، برای هزار بنگاه متوسط نیز 30 هزار میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده که هزار و 500 میلیارد ریال آن به‌صورت یارانه تامین خواهد شد. اما برای تکمیل دوهزار طرح‌ صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد نیز در مجموع 40 هزار میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده که 2 هزار میلیارد ریال این رقم به‌صورت یارانه خواهد بود. براساس این طرح یارانه سود و کارمزد تسهیلات دریافتی واحدهای واجد شرایط به میزان 5 درصد سالانه منظور خواهد شد.

از سوی دیگر، براساس آمار منتشر شده از سوی این سازمان استان‌های تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بیشترین سهم را از میان استان‌های کشور برای دریافت تسهیلات به خود اختصاص داده‌اند. در مقابل، کرمان جنوب (در تقسیم‌بندی‌های استانی برای استان کرمان دو بخش مجزا در نظر گرفته شده است) کمترین سهم را به منظور دریافت تسهیلات به خود اختصاص داده و پس از آن استان‌های کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و بوشهر با سهم مساوی در مکان بعدی قرار گرفته‌اند. سهم استان تهران در اعطای تسهیلات از میان استان‌های کشور برابر با 2/ 8 درصد است. براساس آمار تعداد واحدهای کوچک این استان برابر با 736، واحدهای متوسط 82 و تعداد طرح‌های نیمه‌تمام آن برابر با 164 طرح است. با توجه به وجود 982 طرح و واحد مشمول در این استان تسهیلات مورد نیاز برای این استان برابر با 13 هزار و 100 میلیارد ریال خواهد بود که 650 میلیارد ریال آن از طریق یارانه تخصیص خواهد یافت.

به گزارش استیل ایران به نقل از دنیای اقتصاد، سهم استان اصفهان نیز از تسهیلات پیش‌بینی شده برابر با 1/ 6 درصد از کل استان‌های کشور است. آمارهای اعلام شده بیانگر آن است که واحدهای کوچک مستقر در استان اصفهان برابر با 551، تعداد واحدهای متوسط برابر با 61 و تعداد طرح‌های نیمه‌تمام نیز 122 طرح است که مجموع طرح و واحدهای این استان را به 734 می‌رساند. برای این تعداد طرح و واحد 9 هزار و 780 میلیارد ریال در نظر گرفته شده که 490 میلیارد ریال آن به‌صورت یارانه خواهد بود. خراسان رضوی سومین استانی است که بیشترین سهم در اعطای تسهیلات را به خود اختصاص داده است. براساس آمار مجموع واحدها و طرح‌های این استان برابر با 572 طرح است که برای این طرح و واحدها تسهیلات 7هزار و 630 میلیارد ریالی پیش‌بینی شده است که 380 میلیارد ریال این رقم به‌صورت یارانه تخصیص خواهد یافت.

سهم استان آذربایجان شرقی نیز از تسهیلات پیش‌بینی شده برابر با 3/ 4 درصد است. آمارهای اعلام شده بیانگر آن است که واحدهای کوچک مستقر در استان آذربایجان شرقی برابر با 386، تعداد واحدهای متوسط برابر با 43 و تعداد طرح‌های نیمه‌تمام نیز 86 طرح است که مجموع طرح و واحدهای این استان را به 515 می‌رساند. برای این تعداد طرح و واحد 6 هزار و 870 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده که 340 میلیارد ریال آن به‌صورت یارانه خواهد بود.سهم استان آذربایجان غربی نیز به‌عنوان پنجمین استان از تسهیلات پیش‌بینی شده برابر با 5/ 3 درصد است. آمارهای اعلام شده بیانگر آن است که واحدهای کوچک مستقر در استان آذربایجان غربی برابر با 318، تعداد واحدهای متوسط برابر با 35 و تعداد طرح‌های نیمه تمام نیز 71طرح است که مجموع طرح و واحدهای این استان را به 424 می‌رساند. برای این تعداد طرح و واحد 5 هزار و 650 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده، که 280 میلیارد ریال آن به‌صورت یارانه خواهد بود.





ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها