معاون بازاریابی و فروش شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان درباره همایش افزایش مقاومت و تنوع تولید ذوبآهن که اخیرا برگزار شد، اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است باید ارتباطی دوطرفه میان مشتریان و شرکت برقرار باشد زیرا نظرات مشتریان برای ما بسیار مهم است. در واقع ارتباط ما با بازار باید ارتباطی دوسویه باشد. بدون ارتباط با مشتری و دریافت نظر آنها و بازار نمیتوان تولیدی بازارمحور داشت.
احسان دشتیانه افزود: ذوبآهن از 20 سال گذشته نگاه خود را از تولیدمحوری به بازارمحوری تغییر داده است. در واقع در تولید محصول از وضعیت بازار تبعیت میکند. یعنی ذوبآهن براساس نیاز بازار تولید میکند.
وی گفت: البته ما باید در فرآیندهای ساخت تغییر ذائقه دهیم. در واقع این اتفاق باید در پروژههای عمرانی به ویژه ساختوسازهای مسکونی ایجاد شود.
به گفته دشتیانه، تست گرم تولید ریل از همین هفته آغاز میشود و وزیر راه نیز اعلام کردهاند تمامی ریل تولیدی ذوبآهن را خواهند خرید که فکر میکنم میزان این خرید نزدیک به 200 هزار تن در سال باشد. پس از آن تیرآهنهای «اچ» تا سایز 300 میلیمتر و تیرآهنهای بال پهن تا سایز 500 میلیمتر تولید خواهد شد. انتظار ما بر این است تا سایزهای سنگین تولید شود زیرا استفاده از تیرورق استاندارد نیست.
معاون بازاریابی و فروش شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان با اشاره به موضوع استفاده از تیرورق اظهار کرد: در حال حاضر «آی.پی.ایی» تا سایز 30 تولید میشود. در واقع آی.پی.ایی تا 50 بالا میرود و اچ نیز به جای 14، 16 و 20 تا 30 افزایش مییابد. در واقع سبد محصول تیرآهن ذوبآهن متنوعتر خواهد شد تا نوع ساختوسازها تغییر کند و برجها به سمت استفاده از تیرآهنهای نورد شده پیشروند.
وی همچنین درباره شرکت تاسیس شده در عمان، تصریح کرد: ما یک شرکت در عمان تاسیس کردیم که بیشتر در زمینه صادرات فعالیت میکند.
دشتیانه با اشاره به کنفرانس بارسلون و اظهارنظر خود درباره تولید 55 میلیون تن فولاد بیان کرد: در آن کنفرانس از بنده سوال شد که آیا تولید 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 محقق خواهد شد که در پاسخ به آن گفتم خیر. از دیدگاه من به عنوان یک کارشناس، در حال حاضر ظرفیت تولید ما 23 میلیون تن است در حالی که تنها 17 میلیون تن فولاد تولید میشود. اگر این روند ادامه پیدا کند برای تولید 25 میلیون تن فولاد باید ظرفیتی 33 میلیون تنی در اختیار داشته باشیم. در واقع اعتقاد من بر این است، با روندی که در حال حرکت هستیم، بدون سرمایهگذاری خارجی دستیابی به ظرفیت بالا دشوار است. همچنین اگر از زاویهای دیگر به این موضوع نگاه کنیم، خواهیم دید زیرساختها برای تولید 55 میلیون تن فولاد فراهم نیست. همچنین باید در این زمینه به بحث بازار نیز توجه داشت.
وی افزود: در صورتی که سرانه مصرف از 230 کیلوگرم به بیش از 400 کیلوگرم برسد، 35 میلیون تن تولید برای این میزان تولید فولاد کافی خواهد بود. در نتیجه در حدود 20 میلیون تن دیگر باید وارد بازارهای جهانی شود. در حالی که متاسفانه زیرساختهای صادراتی کافی نیست. تمامی این موارد باعث شد تا من در آن کنفرانس پیشبینی کنم این میزان تولید محقق نخواهد شد. در واقع در پاسخ به آن سوال اظهار کردم، تولید واقعی فولاد کشور بدون سرمایهگذاری خارجی تا 25 میلیون تن افزایش خواهد یافت اما ظرفیت تولید بدونشک بیش از این مقدار خواهد بود اما از فعالان فولادی اروپا دعوت میکنم تا در صنعت فولاد ایران سرمایهگذاری کنند. زیرا پس از برجام مسائل سیاسی حل شده است. هرچند از سوی طرف مقابل ایران حرکتها آهسته و بانکها به کندی در حال انجام کارها هستند اما خوب است تا شما برای سرمایهگذاری وارد ایران شوید زیرا مواد اولیه، نیروی کار و انرژی در اختیار است و از سوی دیگر بازار ما بازار خوبی بوده و دسترسی ایران به بازارهای بینالمللی نیز آسان است. در واقع تمامی صحبتهای من در آن کنفرانس در همین راستا بود زیرا دولت زحمات بسیاری در این رابطه کشیده و توانسته ظرفیت تولید را به 23 میلیون تن برساند اما با این حال همه فعالان از جمله بخش خصوصی باید کمک کنند تا سرمایهگذاری و ایجاد زیرساختها و ... در این صنعت فراهم شود. بیشک با مهیا شدن چنین مواردی، کشور ما ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد را خواهد داشت.
به گفته معاون بازاریابی و فروش شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان در کنفرانس بارسلون ما تنها سخنران ایرانی این کنفرانس بودیم. پلتس از ذوب آهن به عنوان یکی از سخنرانهای این کنفرانس دعوت کرده بود که یکی از 2 سخنران آسیایی نیز محسوب میشدیم. کیفیت این کنفرانس با توجه به حضور تمام بزرگان فولاد دنیا بسیار خوب بود و بحثهای جدی در آن مطرح شد. از سویی این کنفرانس زمینه خوبی برای آشنایی با مشتریان اروپایی بود و با چند کشور اروپایی مذاکره داشتیم، امیدوار هستیم با حل مشکلات انتقال پول اقدامات خوبی در این زمینه صورت بگیرد.
دشتیانه افزود: ذوب آهن تغییرات ساختاری را در حوزه فروش و توزیع برای سال جاری در دستورکار خود قرار داده است تا به مشتریمداری نزدیک شویم. در بورس کالا نیز همچنان حضور داشته و ممکن است سیستم سلف را دوباره اجرا کنیم. بطورکلی در این زمینه ذوبآهن در حال تلاش است تا اهداف در نظر گرفته شده را محقق کند.
معاون بازاریابی و فروش شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان با اشاره به موضوع استانداردها بیان کرد: ما از وضعیت استانداردها در حوزه فولاد ناراضی هستیم زیرا اداره استاندارد هیچ نظارتی بر تولید محصولات بیکیفیت ندارد. حال این سوال پیش میآید که مسئول تولید محصول بیکیفیت کیست؟ متاسفانه امروز در بازار به اسم ذوبآهن بار تقلبی فروخته میشود، چه کسی بر این موضوع نظارت دارد.
وی درباره تولید سال 94 و برنامههای سال جاری افزود: تولید در سال 94، 2 میلیون 400 هزار تن بود که برای امسال میزان 2 میلیون و 700 هزار تن در نظر گرفته شده است.