Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
پاسخ ذوب آهن به گزارشی کذب علیه این شرکت
 

پاسخ ذوب آهن به گزارشی کذب علیه این شرکت

یکشنبه، 24 مرداد 1395 | Article Rating
با توجه به درج مطلبي در یک خبرگزاری با عنوان « ذوب‌آهن اصفهان ورشكسته شد » ، جوابيه زير از سوی روابط عمومی ذوب آهن اصفهان منتشر گردید :


ذوب آهن اصفهان مادر صنعت فولاد كشور همچون تمام صنايع فولادي كشور و حتي جهان به دليل بحران صنعت فولاد طي سه سال گذشته ، با مشكلات نقدينگي و بدهي مواجه است كه براي برون رفت از اين مشكلات ، راهكارهايي متعدد و استراتژي هاي تركيبي را اتخاذ نموده است . 

يكي از بارزترين اين سياست ها ، ايجاد تنوع در توليد و توليد محصولات با ارزش افزوده بالا همچون ريل و تيرآهن بال پهن است كه صنعت ريلي و صنعت ساختمان كشور را متحول مي سازد. اما علاوه بر فعاليت هاي اين شركت ، برخي عوامل بيروني نيز مي تواند در حل مشكلات اين صنعت و ساير صنايع كشور موثر باشد.از جمله اين عوامل بيروني مي توان به اتخاذ سياست هاي حمايتي دولت از توليد ملي و همچنين اطلاع رساني صحيح رسانه ها اشاره كرد . در واقع در شرايط كنوني كه به دلايل مختلف ، شاهد رونق اقتصادي در كشور نيستيم ، حداقل انتظاري كه از رسانه ها مي رود اين است كه با نقدهاي سازنده و گزارش هاي مستند به حمايت از توليد داخلي بپردازند نه اينكه با برجسته سازي آمارهاي بدهي و وام هاي بانكي كه صرف توسعه اقتصادي و توليدملي شده است ، به يك برند معروف جهاني بتازند و كليه مشكلات اقتصادي كشور ، خشكي زاينده رود و آلودگي هواي اصفهان را به اين برند نسبت دهند و از به خاك افتادن غول صنعت فولاد كشور خبر بدهند .

علاوه بر اين ، مطرح كردن ورشكستگي براي شركت ها نياز به مراتب قانوني و اعلام مراجع قضايي دارد كه با توجه به عدم طي شدن اين مراحل براي ذوب آهن اصفهان ، تيتر مطلب مذكور كذب و مصداق تشويش اذهان عمومي است و مي تواند موجب دلسردي 16 هزار نفر از تلاشگران اين شركت و بيش از 100 هزار نفر كه بطور غير مستقيم از اين شركت ارتزاق مي كنند شود .

در اين شرايط اين سوال مطرح است كه آيا كشورهاي سرمايه داري و غربي نيز كه اقتصاد مقاومتي را سرلوحه كار خود قرار نمي دهند با يك برند معتبر ، پرقدمت و شهير خود اينگونه برخورد مي كنند كه در كشور اسلامي ما ، با وجود تاكيدات مقام معظم رهبري در حمايت از توليد ملي ، خبرگزاري موج برخلاف ساير رسانه ها كه امروز بر توليد ريل ملي در ذوب آهن اشاره دارند ، با حمله واژگاني به ذوب آهن ،‌اين شركت را « تابلوی مجسم نابودی صنعت فولاد در کشور » خطاب كند . آيا به راستي صنعت فولاد كشور كه كه صدها هزار نفر دراين صنعت و صنايع پايين دستي و بالادستي آن ارتزاق مي كنند و معادن كشور به آن وابسته است ، نابوده شده است ! .

اين سخنان در چنين گزارشي تنها مي تواند واردكنندگاني را خوشحال نمايد كه با واردات محصولات بي كيفيت چين ، نه تنها به صنايع ، توليد كنندگان و كارگران صنعت و معدن كشور خيانت مي كنند ، بلكه با بهره گيري از اين محصولات فولادي بي كيفيت وارداتی و فاقد استاندارد در صنعت ساختمان ، جان مردم عزيز كشورمان را نيز به خطر مي اندازند . اين درحالي است كه ذوب آهن اصفهان به لحاظ كيفيت محصولات ، از جايگاهي جهاني برخوردار است و محصولات اين شركت با برخورداري از استانداردهاي بين المللي كه هرسال مورد بازبيني و رصد قرار مي گيرد ، به كشورهاي اروپايي و حوزه خليج فارس صادر مي شود . صادرات محصولات ذوب آهن باعث شد ، اين شركت چندين سال متوالي به عنوان صادر كننده نمونه كشوري انتخاب و مورد تقدير قرار گيرد .

در گزارش مذكور ، پايين كشيدن كركره ذوب آهن اصفهان ،‌كمك به اقتصاد كشور دانسته شده است حال آنكه برخي از مشكلات كنوني ذوب آهن دقيقاً حاصل كمك اين شركت طي ساليان گذشته به صنعت و اقتصاد كشور است. اين مجتمع عظيم صنعتي كه با تاسيس آن رویای دیرین ایرانیان از زمان سلسله قاجار تحقق يافت ، با امكانات مالي و فني خود زمينه ساز شكل گيري ديگر صنايع فولادي همچون فولاد خراسان ، فولاد سبا و .. شد و نيروي انساني متخصص اين شركت در شكل گيري ساير صنايع بزرگ فولادي كشور نقش ايفا نمودند . اين اقدامات و كمك هاي ذوب آهن به دليل سياست هاي دولت وقت ، هيچ گاه در زمره دارايي هاي ذوب آهن محسوب نشد.

در بخش ديگري از اين گزارش ، از فرسودگي تجهيزات ذوب آهن و استفاده از شيوه كوره بلند انتقاد شده است . شايد اين انتقاد حاصل گزارش هايي است كه به سبك پشت ميزي نوشته مي شود و نويسنده بدون اينكه حتي يك بار موضوع يا محل مورد گزارش خود را ديده باشد ، انتقاداتي مطرح مي كند كه دور از واقعيت است . شيوه كوره بلند يك شيوه رايج در توليد فولاد است كه 70 درصد فولاد دنيا به اين روش توليد مي شود و به دليل عدم استفاده وسيع از آهن قراضه ، محصول با كيفيتي ارائه مي شود و به ويژه جهت محصولات ساختماني به كار گرفته مي شود . ذوب آهن اصفهان طي سالهاي گذشته بخش عمده خط توليد خود از جمله كوره بلندها را نوسازي نمود و دو كوره بلند فعال اين شركت از جديدترين تكنولوژي روز دنيا برخوردارند . باتري هاي كك سازي ذوب آهن نيز به طور كامل نوسازي و يك باتري جديد نيز ساخته شد . همچنين نوسازي و مدرنيزاسيون در فولادسازي ، آگلومراسيون و ساير قسمت ها و بطور كلي مجموع اين اقدامات توليد فولاد به شيوه كوره بلند را در كشور ، بومي سازي نمود .

نويسنده گزارش مذكور كه درگزارش خود اشاره گذرا و سطحي به تمام موضوعات صنعت فولاد نموده است ، با بيان عبارت « دودهاي دودكش كوره بلند » ، به مسائل زيست محيطي نيز پرداخته است . اين در حالي است كه ذوب‌ آهن با انجام پروژه هاي زيست محيطي مختلف از جمله پروژه آسپراسيون كوره بلند ، براي تبديل شدن به صنعت سبز تنها منتظر اتمام پروژه غبارگير كنورتور در بخش فولادسازي است كه به زودي با حضور مسئولين كشوري بهره برداري از آن آغاز مي شود . درخصوص استفاده از آب زاينده رود نيز قطعاً ،‌پايين كشيدن كركره هاي ذوب آهن نمي تواند آب را به اين رودخانه بازگرداند چرا كه مصرف كل صنايع اصفهان از آب زاينده رود تنها 5 درصد از آب اين رودخانه است و ذوب آهن نيز يك مجتمع صنعتي در كنار ساير صنايع اين استان مي باشد . ضمن اينكه اين شركت به دليل مشكلات خشكسالي و بحران آب ، ميزان آب برداشتي خود از رودخانه را همواره كاهش داده و با استفاده از پساب و ساير پروژه هاي مربوطه ، مصرف آب خود را بيش از 40 درصد كاهش داده است .

انتقاد ديگر اين گزارش به مدرك ليسانس مهندس احمد صادقي مديرعامل ذوب آهن اصفهان است كه قضاوت در این مورد به عهده متخصصان و آشنایان با صنعت فولاد گذاشته می شود . شايان ذكر است مهندس صادقي از زمان شروع فعاليت مجدد خود در اين شركت با اتخاذ سياست هاي مختلف ،قيمت تمام شده محصولات اين شركت را به ازاء هر كيلوگرم قریب به 500 تومان كاهش داد و اين اميدواري را به وجود آورد كه تا پايان سال شاهد سوددهي مادر صنعت فولاد كشور باشيم .

تصاویر
  • پاسخ ذوب آهن به گزارشی کذب علیه این شرکت
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها