Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
درهای صندوق توسعه ملی به روی معدن باز شد
 

درهای صندوق توسعه ملی به روی معدن باز شد

ﺳﻪشنبه، 24 دی 1392 | Article Rating
لیست مشمولان دریافت تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی در حالی هر روز بلندتر می‌شود که این صندوق هنوز موفق به اتمام تعهدات پیش‌بینی شده در بودجه سال 1391 و 1392 به فعالان صنعتی نشده است.
براساس قانون بودجه سال 1391 کل کشور که برای سال 1392 نیز تمدید شد، قرار بود 10درصد از منابع صندوق توسعه ملي به بخش کشاورزي و 10درصد نيز به بخش صنعت و معدن به صورت ريالي به بنگاه‌هاي بخش خصوصي، تعاوني و عمومي غيردولتي به صورت تسهيلات پرداخت شود که با توجه به رقم پرداخت شده، می‌توان گفت، وعده داده شده به این بخش‌ها تاکنون به‌طور کامل محقق نشده است. عدم تحقق وعده‌های داده شده به بخش صنعت در حالی است که با حذف موانع موجود بر سر راه واحدهای معدنی از این پس این بخش نیز به لیست متقاضیان دریافت تسهیلات از این صندوق اضافه خواهند شد.  
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، سال گذشته باید در مجموع 6500میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی به تولیدکنندگان پرداخت می‌شد، اما تا آذر ماه سال جاری تنها 2420 میلیارد تومان از این منابع تخصیص داده شده است.
کندی در روند تخصیص اعتبار، موجب شد تا اعتبارات پیش‌بینی شده به موقع به دست بخش تولید نرسد، تا این بخش همچنان برای تامین سرمایه در گردش مورد نیاز خود با مشکلات بسیاری مواجه شود؛ مشکلی که درگیر بوروکراسی بانک‌ها شده و ظاهرا چشم‌اندازی برای عبور از آن وجود ندارد. تاخیر در اختصاص منابع پیش‌بینی شده سال گذشته در حالی است که زمان تخصیص منابع سال جدید نیز همچنان نامشخص است.
خبر خوش برای معدنکاران
نایب رئیس‌خانه معدن بابیان اینکه ارائه تسهیلات به بخش معدن با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت و صندوق توسعه ملی مواجه شده است به خبرگزاری «تسنیم»، گفت: اگر فقط ۲۰۰میلیارد تومان به ۳۵واحد زغال‌سنگ تزریق شود، آنها یک میلیون تن افزایش تولیدخواهند داشت. محمدرضا بهرامن با اشاره به اینکه در منابع ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی پیش‌بینی‌هایی برای اختصاص تسهیلات به بخش تولید شده است، اظهار کرد: متاسفانه در منابع صندوق در سال گذشته تسهیلاتی برای بخش معدن پیش‌بینی نشده است که در تلاشیم تا حدودی منابع مالی را در اختیار فعالان بخش معدن قرار دهیم. وی با بیان این مطلب که با ورود به صندوق توسعه ملی درصددیم، تا امکان اختصاص تسهیلات را به بخش‌های نیازمند معدن با نگاه سرمایه‌گذاری به وجود بیاوریم، افزود: اگر نگاه سرمایه‌گذاری به بخش معدن شود، در آینده این حوزه می‌تواند نقش کارآمدی را برای رشد اقتصاد کشور ایفا کند.
در این خصوص، آرمان خالقی، عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز به «دنیای اقتصاد»، می‌گوید: امسال اقدامات بیشتری برای تسریع در روند پرداخت تسهیلات صورت گرفته و از خرداد ماه نیز دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی شتاب بیشتری گرفته است. عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص اضافه شدن واحدهای معدنی به دریافت‌کنندگان تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی گفت: از ابتدا منعی برای دریافت تسهیلات واحدهای معدنی از صندوق توسعه ملی وجود نداشت، اما به‌دلیل اینکه ثبت نام در سایت بهین‌یاب لازمه دریافت تسهیلات در نظر گرفته شده بود، این واحدها برای دریافت تسهیلات با مشکلاتی مواجه شده بودند که در حال حاضر این نقص برطرف شده و واحدهای معدنی می‌توانند برای دریافت تسهیلات به کمیته کارگروه استانی مراجعه کنند. به گفته خالقی، واحدهای معدنی می‌توانند درخواست خود را برای دریافت تسهیلات به واحدهای استانی ارائه کنند و براساس سقف پیش‌بینی شده و با تایید کمیته کارگروه استانی تسهیلات دریافت کنند.
تولید معدنی شتاب می‌گیرد
حال با رفع موانع موجود برای دریافت تسهیلات از سوی واحدهای معدنی، این امید به وجود آمده که تولید این بخش نیز شتاب گیرد؛ هر چند بخش صنعت در این خصوص چندان موفق نبوده است. نایب رئیس خانه معدن ایران اضافه کرد: امروز اگر بتوانیم فقط حدود 200میلیارد تومان را به 35 واحد زغال‌سنگ تزریق کنیم، آنها می‌توانند علاوه‌بر تولید فعلی یک میلیون تن افزایش تولید را هم انجام دهند. خوشبختانه ارائه تسهیلات به بخش معدن و به‌ویژه زغال سنگ در شورای مشورتی فعالان این حوزه با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت و صندوق توسعه ملی همراه و ضمن تصویب برای راهکارهای اجرایی به صندوق توسعه ملی ارسال شده است. وی تصریح کرد: ناگفته نماند منابع سال 1391 صندوق تا اوایل آذر ماه به صورت کامل جذب نشده است. حال اگر منابع 2 هزار و 600 میلیارد تومانی سال 1392 صندوق را که اختصاص آن از اوایل دی سال جاری آغاز شده، به بخش تولید هدایت کنیم، به‌طور حتم انرژی جدید و پتانسیل اقتصاد کشور محقق خواهد شد. وی با تاکید بر اینکه روان سازی ارائه تسهیلات صندوق توسعه ملی از سوی بانک‌های عامل باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد، گفت: بخش معدن یکی از حوزه‌های ارزآور به شمار می‌آید که در همین راستا ارائه تسهیلات برای بازسازی تجهیزات این بخش برای احیای واحدهای معدنی در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد. به اعتقاد نایب رئیس خانه معدن، البته ما معتقدیم کسانی که ارز از صندوق دریافت می‌کنند، باید منابع را به صورت ارز و کسانی که ریال دریافت می‌کنند باید به صورت ریالی منابع دریافتی را بازپرداخت کنند. بهرامن با اشاره به اینکه در حال حاضر دو شرکت به صورت آزمایشی درخواست خود را به صندوق توسعه ملی ارسال کرده‌اند، افزود: هنوز پاسخی در این رابطه دریافت نکرده‌ایم، اما قطعا این موضع را پیگیری و ارائه تسهیلات به فعالان بخش معدن را تسهیل خواهیم کرد.
تسهیلات 200 و500 میلیارد تومانی در راه است
خبر خوش اعلام شده به فعالان معدنی به همین‌جا ختم نمی‌شود. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در نشست کمیسیون معادن اتاق ایران از توافق این سازمان با بانک ملت برای اعطای تسهیلات 200میلیارد تومانی به‌منظور تامین ماشین‌آلات معدنی خبر داد. مهدی کرباسیان با اعلان خبر تفاهم این سازمان با بانک گفت: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که با امضای تفاهم‌نامه دیگری با بانک تجارت، 500 میلیارد تومان دیگر برای تامین ماشین‌آلات معدنی به عنوان تسهیلات در نظر بگیریم.
تصاویر
  • درهای صندوق توسعه ملی به روی معدن باز شد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها