مدیرعامل شرکت فولاد اکسین اهواز درباره طرح فولادسازی این شرکت گفت: پیش نویس این طرح آماده شده و مشاور پروژه کار خود را آغاز کرده است، در صورتی که این موضوع به تأیید مجمع برسد، نیمه دوم امسال این طرح را آغاز میکنیم.
عزیز قنواتی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند راندمان شرکت فولاد اکسین پایین است، اظهار داشت: راندمان تولید محصولات از سال 88 تاکنون مشخص است و از سال 91 که بنده به این شرکت پیوستم توانستیم حجم تولیدات را از 280 هزار تن در سال به 783 هزار تن برسانیم.
وی گفت: حجم تولیدات ارزش افزوده شرکت در سال 92 در حدود 53 هزارتن بود اما سال گذشته توانستیم این رقم را به 212 هزارتن برسیم که در حدود 3 برابر سال 92 است.
وی افزود: 234 قطعه در شرکت فولاد اکسین اهواز بومی سازی شده است که 28 مورد از آن در سال گذشته بود و در سال 94 در شرکت فولاد اکسین موفق به تولید 8 محصول جدید شدیم.
قنواتی با بیان اینکه در سال شرکت فولاد اکسین در سال 88 حدود 53 میلیارد زیان عملیاتی داشت، عنوان کرد: این زیاندهی در سالهای گذشته کاهش یافت و از سال 92 تاکنون در این شرکت زیان عملیاتی نداشتیم.
وی با اشاره به 640 میلیارد تومان زیان انباشته شرکت در سال 91 بیان کرد: سال گذشته توانستیم 240 میلیارد تومان از زیان انباشته شرکت را کاهش دهیم و این آمار مورد تأئید حسابرس، بازرس و سهامداران شرکت فولاد اکسین اهواز است.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین اهواز با اشاره به بدهی ارزی و بدهی ریالی شرکت اظهار داشت: بدهی ارزی فولاد اکسین از سال 88 تاکنون بلاتکلیف و متعلق به پروژه است برای همین ربطی به مدیریت شرکت ندارد. بدهی ارزی شرکت از زمان واگذاری شرکت فولاد خوزستان به بخش خصوصی تعیین تکلیف نشده و در مراجع قضائی مطرح شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته تنها شرکت فولادی کشور که همه اقساط بانکها را به صورت ماهانه و به موقع پرداخت، شرکت فولاد اکسین است، گفت: 2 بدهی داریم که 200 میلیارد تومان آن زمان تأسیس شرکت از بانکهای صادرات و پاسارگاد اخذ شده بود و ما 50 میلیارد تومان آن را پرداخت کردیم. در واقع این شرکت بدهی معوق به بانکها ندارد.
پرداخت 90 درصد هزینه مواد اولیه
قنواتی بیان کرد: سال گذشته یکهزار میلیارد تومان مواد اولیه از شرکتهای مختلف خریداری کردیم که فقط 10 درصد از آن تاکنون پرداخت نشده است؛ ما به جای این مواد اولیه ورقهای فولادی تولید کردیم و به دلیل رکود بازار این محصولات به فروش نرفته است؛ گرچه با فولاد خوزستان به توافق رسیدهایم که بخشی از بدهی خود را در ازای محصولات به آنها پرداخت کنیم.
وی عنوان کرد: این نوع بدهیها در بازار فولاد طبیعی است و خود شرکتهای فولاد معمولا به شرکتهای سنگ آهن بدهکار هستند.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین اهواز با بیان اینکه از سال 92 تاکنون این شرکت هیچ بدهی به بیمه، آب، برق، گاز و کارگران ندارد، گفت: این شرکت مشمول ماده 141 است و با توجه به زیانهای تحمیل شده به شرکت قبل از سال 91 نمیتوانیم از بانکها وام بگیریم. تاکنون 3 بار مجمع فوق العاده را برای سرمایه در گردش گرفتیم اما به دلیل عدم تعیین تکلیف 40 درصد مربوط به گروه ملی نتوانستیم مجمع فوق العاده را تشکیل دهیم و برای سرمایه در گردش در سال گذشته با خرید و فروش اعتباری سودآوری کردیم.
وی در پاسخ به این پرسش که هدف گذاری شرکت فولاد اکسین برای تولید محصولات در سال 95 چه میزان است، گفت: پیش بینی ما افزایش 5 درصدی تولید محصولات است.
عمل به وعدهها
قنواتی با اشاره به مشکلات پیش رو جهت تولید ورقهای API اظهار داشت: فولاد مبارکه اسلبهای با عرض 180 سانتی متر و فولاد هرمزگان اسلبهای 200 سانتی متری برای ما تولید کردند اما نیاز ما به اسلبهای 200 تا 230 سانتی است برای همین ما نتوانستیم مواد اولیه 48 اینچی را از فولاد مبارکه بگیریم و بومی سازی کنیم.
وی افزود: خوشبختانه واردات اسلبهای عریض آزاد شده است و قرار است 30 هزار تن اسلب به زودی وارد کشور شود تا به همراه 20 هزار تن از مواد اولیه از شرکتهای داخلی به تولید ورقهای API بپردازیم. در حال حاضر هم با شرکتهای مناطق نفتخیز جنوب و لوله سازی جهت تأمین نیازهای آنان قرارداد منعقد کردیم تا برای ساخت خطوط خود از ورقهای ما استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین اهواز درباره طرح فولاد سازی این شرکت گفت: پیش نویس این طرح آماده شده و مشاور پروژه کار خود را آغاز کرده است، در صورتی که این موضوع به تأئید مجمع برسد نیمه دوم امسال این طرح را آغاز میکنیم.