رییس دفتر بودجه و گزارشات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به چند طرح در حال اجرای شرکت چادرملو در استان یزد گفت: در حال حاضر از مجموع طرح های زیربنایی شرکت چادرملو، ساخت نیروگاه 500 مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان که 2 فاز گازی آن پیشتر وارد مدار شده بود بطور کامل به پایان رسیده و واحد حرارتی آن نیز در اردیبهشت امسال شروع بکار کرده و به شبکه سراسر برق متصل شده است.
هادی بشیرراد افزود: همچنین طرح هاي جمع آوري و تصفیه فاضلاب شهر اردکان که با سرمایه گذاری چادرملو عمليات اجرایی آن از سال 1393 شروع شده است مراحل پایانی خود را سپری می کند و انتظار داریم تا پایان سال جاری بهره برداری از آن آغاز شود.
وی ضرورت اجرای این طرح از سوی چادرملو را نیاز شدید واحدهای صنعتی و طرح های فولادسازی چادرملو در اردکان به آب صنعتی عنوان کرد و گفت: با استفاده از پساب های شهری مشکل کمبود آب صنایع مستقر در مجتمع برطرف می شود.
رییس دفتر بودجه و گزارشات چادرملو به طرح های فولادی در دست ساخت اشاره کرد و افزود: طرح احداث کارخانه فولاد چادرملو با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن شمش فولاد مهمترین پروژه شرکت چادرملو است که با پیشرفت بیش از 97 درصد، انشالله امیدواریم در نیمه دوم امسال بهره برداری آز آن آغاز شود. ماده اولیه این کارخانه که آهن اسفنجی است تا پیش از بهره برداری از واحد احیای مستقیم همین مجموعه از شرکت فولاد غدیر ایرانیان که در مجاورت واحد فولادسازی قرار دارد تامین می شود. از طرفی واحد احیای مستقیم مجتمع اردکان نیز که تاکنون حدود 67% پیشرفت فیزیکی داشته در سال آینده راه اندازی می شود، ظرفیت این واحد صنعتی نیز تولید سالانه 1 میلیون و 500 هزار تن آهن اسفنجی است.
یکی دیگر از طرح های شرکت، واحد نورد شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه است که 65 درصد از سهام آن متعلق به چادرملو است. با بهره برداری از این واحد تولیدی، زنجیره تولید فولاد در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تکمیل و از این پس تولید فولاد که از مرحله استخراج سنگ آهن در معدن چادرملو و تبدیل به کنسانتره آهن تا تولید گندله و آهن اسفنجی و سپس تولید شمش فولاد و در نهایت نورد و تبدیل به محصولات فولادی می شود در شرکت چادرملو انجام می شود. بنابراین شعار، توسعه پایدار و پیشرو بودن در تکمیل زنجیره تولید در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تحقق می یابد.
لازم به گفتن است که واحد نورد که در حال حاضر مراحل آزمایشی و تست های سرد و گرم را می گذارند به زودی به بهره برداری می رسد. همچنین در مجاورت همین واحد در سرمد ابرکوه، یک واحد تولید فولاد خام به ظرفیت سالیانه 600 هزار تن در حال ساخت است که وظیفه تامین فولاد واحد نورد را بر عهده دارد اما تا آغاز بکار واحد فولاد خام ابرکوه، شمش موردنیاز واحد نورد از فولاد اردکان تامین می شود.
وی گفت: با افتتاح این طرح بالغ بر 500 نفر بطور مستقیم و 2500 نفر غیرمستقیم در این واحدها مشغول بکار خواهند شد.
وی طرح دیگر در دست اجرای شرکت چادرملو را توسعه و افزایش 600 هزار تن به ظرفیت تولید کارخانه گندله سازی اردکان عنوان کرد و افزود: پروژه افزایش تولید گندله از 3 میلیون و 400 هزار تن به 4 میلیون تن در این واحد صنعتی در حال اجرا است که با پیشرفت فیزیکی 61 درصد، در پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
وی هزینه پیش بینی شده این طرح ها را بالغ بر 44 هزار و 550 میلیارد ریال با سهم ارزی 629 میلیون یورو اعلام کرد که از محل آورده سهامداران در قالب افزایش سرمایه تامین و حدود 58 میلیون یورو اعتبارات ارزی طرح فولاد سرمد ابرکوه از طریق تسهیلات صندوق توسعه ملی تامین شده است. از کل اعتبارات پیش بینی شده برای اجرای این طرح ها، تاکنون 34 هزار و 100 میلیارد ریال هزینه شده است.
بشیرراد یکی از مزایای ورود شرکت چادرملو به بازار سرمایه را جلب سرمایه های مردمی و اجرای طرح های سرمایه گذاری در جهت توسعه و افزایش ظرفیت و اجرای طرحهای جدید و سودآور بوده دانست.
وی افزود: سرمایه شرکت در زمان پذیرش در سازمان بورس اوراق بهادار 500 میلیارد ریال بوده است که طی 10 مرحله افزایش سرمایه از محل آورده سهامداران، در حال حاضر به 28 هزار و 325 میلیارد ریال افزایش یافته است.
با این افزایش سرمایه طرح های توسعه شرکت شامل احداث خط چهارم و پنجم تولید کنسانتره سنگ آهن، افزایش و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات معدنی، نوسازی ها و انجام اصلاحات در خطوط کارخانه فرآوری به منظور افزایش تولید، طرح احداث کارخانه گندله سازی، احداث کارخانه فولاد و احیاء مستقیم، احداث تاسیسات آبرسانی و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت 500 مگاوات اجرا شد است