Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

کاهش قیمت هفتگی نفت

شنبه، 13 شهریور 1395 | Article Rating

خبرگزاری رویترز انگلیس اعلام کرد، با وجود افزایش سه درصدی قیمت نفت در معاملات روز گذشته (جمعه) بازارهای جهانی، میانگین قیمت های نفت خام در هفته جاری میلادی کاهش چشمگیری داشت.

به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا از رویترز، قیمت آتی نفت خام برنت دریای شمال دیروز با سه درصد افزایش نسبت به روز پیش از آن به 46 دلار و 83 سنت در هر بشکه رسید، اما در طول هفته گذشته با 6 درصد کاهش نسبت به هفته پیش از آن، بیشترین کاهش هفتگی را در پنج هفته اخیر تجربه کرد.

هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز در پایان معاملات آتی دیروز (جمعه) بازار نایمکس این کشور به قیمت 44 دلار و 44 سنت معامله شد که نسبت به روز پیش از آن سه درصد افزایش داشت. این در حالی است که در طول هفته جاری میلادی، قیمت نفت خام آمریکا تقریبا هفت درصد کاهش یافته است.
رویترز عامل افزایش دیروز قیمت نفت در بازارهای جهانی را ثابت ماندن فعالیت های حفاری شرکت های نفتی آمریکایی و رشد ضعیف اشتغال آمریکا در ماه اوت (مرداد-شهریور) عنوان کرد، در حالی که کاهش چشمگیر قیمت ها در طول هفته جاری را به مازاد عرضه نفت در بازارها نسبت داد.
بر اساس اعلام شرکت بین المللی بیکر هیوز آمریکا، در حالی که هفته میلادی گذشته به تعداد دکل های فعال حفاری آمریکا اضافه نشده بود، این هفته نیز تنها یک دکل به این تعداد اضافه شده و فعالیت های حفاری این کشور تقریبا ثابت بوده است.
همچنین، بنا به اعلام رویترز، سطح اشتغال آمریکا پس از آنکه در ماه های ژوئن و ژوئیه (اواسط خرداد تا اواسط مرداد) رشد قابل ملاحظه ای تجربه کرد، در ماه اوت از رشد خوبی برخوردار نبود.
نرخ اشتغال، بهترین شاخص برای ارزیابی وضع اقتصادی یک کشور است. رشد قدرتمند اشتغال آمریکا، افزایش ارزش دلار و کاهش قیمت کالاهایی که به دلار قیمت گذاری می شوند را در پی دارد.
بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا که روز جمعه منتشر شد، سطح اشتغال این کشور در ماه اوت تنها 151 هزار واحد افزایش یافت ، در حالی که در 2 ماه گذشته، ماهانه 270 هزار واحد افزایش داشت.
تحلیلگران بر این باورند، شرایط مازاد عرضه همچنان بر بازار نفت سایه افکنده است و به نظر نمی رسد اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست غیررسمی ماه سپتامبر (مهر) این سازمان در الجزایر در زمینه فریز سطح تولید به اجماع برسند.
به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه روز گذشته به طور رسمی از ایران برای افزایش تولید و صادرات نفتش به سطح پیش از تحریم حمایت کرد.
«محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک قرار است پنجم سپتامبر (15 شهریور) با «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران درباره طرح فریز نفتی گفت و گو کند.
وزیر نفت کشورمان به تازگی اعلام کرد، ایران از هر اقدامی برای مدیریت بازار و ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت حمایت می کند و تاکید کرد، ایران باید به سهمی که پیش از تحریم ها در اختیار داشت بازگردد.
«بیژن زنگنه» افزود: باید توجه داشت که تهران در بی ثبات بازار نقشی نداشته است و در زمان وقوع بی ثباتی در بازار، صادرات نفت ایران تنها حدود یک میلیون بشکه در روز بوده است.
وی ادامه داد: بنابراین انتظار داریم کشورهایی که ثبات را به هم ریخته بودند نقش و سهم خود را در برگرداندن ثبات به بازار نفت ایفا کنند و آنچه برای ما مهم است بازگرداندن سهم ایران در بازار نفت است؛ البته این موضوع در اختیار من نیست و یک خواست ملی به شمار می رود.
تولید نفت ایران به دلیل تشدید تحریم های غرب، از روزانه 3.9 میلیون بشکه در سال 2008 به حدود یک میلیون و 200 هزار بشکه در روز در دسامبر 2015 کاهش یافت.
پس از لغو تحریم ها در ژانویه (دی) گذشته، تولید نفت کشورمان افزایش پیدا کرد و در ماه ژوئیه (تیر-مرداد) به سه میلیون و 629 هزار بشکه در روز رسید.
قرار است اعضای اوپک و کشورهایی مانند روسیه در نشست غیررسمی در حاشیه نشست مجمع بین المللی انرژی که پنجم مهرماه در الجزایر برگزار می شود، بار دیگر طرح فریز نفتی را مورد بررسی قرار دهند.
تلاش کشورهای اوپک در نشست 17 آوریل 2016 (29 فروردین 1395) این سازمان در دوحه برای فریز سطح تولید نفت و حمایت از سطح قیمت ها به شکست انجامید. مخالفت عربستان سعودی به بهانه خودداری ایران از پیوستن به طرح فریز نفتی، علت این ناکامی بود.
در صورت تصویب طرح پیشنهادی فریز نفتی در فروردین ماه گذشته ، امضاکنندگان متعهد می شدند تولید نفت خود را حداکثر در سطح ماه ژانویه 2016 (بهمن 1394) حفظ کنند.
گزارش ها حاکی است، برخی کشورهای اوپک از جمله عربستان سعودی و عراق به شدت سطح تولید نفت خود را افزایش می دهند تا در صورت تصویب طرح فریز نفتی در نشست آتی اوپک، تولید نفت آنها در سطح بالاتری حفظ شود.

ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها