Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
لزوم افزایش 4 برابری ظرفیت حمل خطوط ریلی برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد
 

لزوم افزایش 4 برابری ظرفیت حمل خطوط ریلی برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد

شنبه، 24 مهر 1395 | Article Rating
ظرفیت حمل خطوط ریلی برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد،‌باید 4 برابر شود.

مدیر دفتر زیرساخت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با تاکید بر مطلب فوق تصریح کرد: برای دستیابی به هدف ظرفیت تولید 55 میلیون تنی فولاد خام، ظرفیت حمل خطوط ریلی باید با رشد 4 برابری از حدود 22میلیون تن فعلی به 88 میلیون تن افزایش یابد. عباس رنجبر در عین حال گفت: در افق 1404 سالانه امکان ساخت 1200 کیلومتر ریل مشروط بر تامین منابع مالی وجود دارد ؛ بنابر این در صورت فراهم نشدن زیرساخت ها همچون خطوط ریلی گلوگاه های توسعه این بخش همچنان باقی می ماند و زمان حمل و هزینه ها افزایش می یابد.
رنجبر ادامه داد: مطالعات اولیه طرح جامع فولاد نشان می دهد، برای افق 1404 سهم خطوط ریلی 3هزار و 180 کیلومتر خواهد بود این در حالیست که کل خطوط ریلی کشور از 11هزار و 420 کیلومتر فعلی باید به 25هزار کیلومتر برسد.
مدیر دفتر زیرساخت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران اعلام کرد: از 35 میلیون و 600 هزار تن حجم بار جابه جا شده توسط حمل و نقل ریلی در سال 94، رقمی حدود 21.6 میلیون تن مربوط به مواد معدنی(سنگ آهن، گندله و کنسانتره) بوده است.
عباس رنجبر گفت:این رقم نشان می دهد بیش از 60 درصد حمل و نقل ریلی مربوط به مواد معدنی است.
چنانچه دیگر مواد معدنی همچون حمل 1.2 میلیون تن سنگ آهک و زغالسنگ نیز به آمار حمل و نقل ریلی سال قبل افزوده شود، در مجموع به 22.8 میلیون تن می رسد.
وی گفت: جابه جایی سالانه حدود 35 میلیون تن بار توسط ریل از معادن بزرگی از جمله چغارت، سنگان، چادرملو و گل گهر به مقصد کارخانه های فولادی حمل و بخشی هم برای صادرات انجام شده است.
رنجبر افزود: قرار است شاخص های حمل بار ریلی نسبت به مجموع حمل بار توسط ریل و جاده در کشور که اکنون بین 10 تا 12 درصد است، تا افق 1404 به 30 درصد برسد که ایمیدرو با ایجاد و توسعه زیرساخت های بارگیری در معادن در تحقق آمار ذکر شده کمک می کند.
مدیر دفتر زیرساخت ایمیدرو با بیان اینکه زیرساخت، بخش جدایی ناپذیر برنامه ریزی استراتژیک برای پروژه ها و عملیات معدنی به شمار می رود، گفت: در بخش معدن، سهم سرمایه گذاری تخصیص یافته به زیرساخت ها رقم قابل توجهی است و برای پروژه های بزرگ بین 60 تا 80 درصد از هزینه کل پروژه را شامل می شود.

تصاویر
  • لزوم افزایش 4 برابری ظرفیت حمل خطوط ریلی برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها