مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا به همراه جمعی از معاونان و مدیران این شرکت در جریان بازدید از خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان، با مدیرعامل و معاونان فولاد مبارکه دیدار و گفتوگو کردند و راهکارهای تعامل هرچه بیشتر این دو شرکت را مورد بررسی قرار دادند.
در این دیدار که محور اصلی آن را افزایش تولید شرکت خودروسازی سایپا و بهتبع آن افزایش نیاز این شرکت به ورقهای فولادی مورد استفاده در صنعت خودروسازی تشکیل میداد، دکتر جمالی مدیرعامل این گروه خودروسازی گفت: خوشبختانه در چند ماه گذشته در صنعت خودروسازی کشور اتفاقات خوبی رخ داده است، به نحوی که در گروه سایپا بیش از ۳۰درصد افزایش تولید داشتهایم که برای تامین ساز و کار این افزایش تولید لازم بود با فولاد مبارکه بهعنوان بزرگترین تامینکنندگان ورق شرکت خودروسازی سایپا هماهنگی بیشتری داشته باشیم و با همفکری مدیریت فولاد مبارکه راهکارهای تامین ورق مورد نیاز خود را بررسی کنیم.
وی درباره نتایج این نشست گفت: با توجه به راهکارهایی که در این جلسه از سوی طرفین ارائه و مورد بررسی قرار گرفت مقرر شد ورق مورد نیاز برای این افزایش تولید را با بکارگیری راهکارهای مورد اجرا در هر دو شرکت و بدون نیاز به واردات از فولاد مبارکه تامین کنیم.
مصرف سالانه ۳۰۰هزار تن ورق فولاد مبارکه در شرکت سایپا
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا ضمن قدردانی از همکاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان که در این جهش تولید، شرکت خودروسازی سایپا را همیاری کردند، تصریح کرد: هماکنون شرکت خودروسازی سایپا سالانه ۳۰۰هزار تن ورق فولاد مبارکه را در خطوط تولید خود مصرف میکند. دکتر جمالی افزود: با توجه به اینکه ورقهای فولاد مبارکه از نظر کیفی آنقدر مطلوب هستند که تولیدکنندگان اروپایی نیز متقاضی آن هستند، باید اذعان داشت، آن دسته از ورقهای این شرکت هم که در خطوط سایپا به کار برده میشوند از نظر کیفی از سطح خوبی برخوردارند تا جایی که به جرأت میتوان گفت: خودروسازی سایپا بزرگترین مصرفکننده ورق سرد فولاد مبارکه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: به منظور ارتقای هرچه بیشتر سطح همکاریهای دو شرکت در بخش کمی و کیفی محصول مقرر شد نمایندگانی از طرفین در خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه و سایپا حضور داشته باشند تا با تبادل اطلاعات بتوانند این روند روبه رشد را بهبود بخشند. مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا خاطرنشان کرد: فولادمبارکه افتخاری است برای کشور ایران و مدیریت این شرکت بهویژه در شرایط فعلی بهخوبی توانسته در صنعت فولادکشور نقشآفرینی کند. ما مطمئنیم با برنامههای راهبردی که هماکنون فولاد مبارکه در دستور کار خود قرار داده است در آینده نزدیک این نقش بیبدیل در صنعت فولاد کشور به شکل گستردهتری نمود و ظهور مییابد.
وی با ذکر این مهم که دولت ۳درصد از رشد اقتصادی خود را در بخش خودرو تدارک دیده است، گفت: ۱/۲درصد این رشد در شرکت سایپا تعریف شده که برای دستیابی به این هدف میطلبد در بخش تامین ورق از سوی فولادمبارکه در حاشیه امنیت بیشتری قرار گیریم.
افزایش درخواست ورق از صنایع پاییندستی
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در این نشست، ضمن ابراز خرسندی از شکلگیری رونق و گسترش تولید در صنایع کشور ازجمله شرکتهای خودروسازی گفت: وقتی در فولادمبارکه با افزایش درخواست ورق از سوی خودروسازان یا سایر صنایع پاییندستی مواجه میشویم از این جهت خوشحال میشویم که چرخ اقتصاد و صنعت کشور با سرعت بالاتری درحال رشد است و این نقطه قوت کار است؛ از این رو در بهترین حالت تمام تلاش خود را بهکار خواهیم گرفت تا پاسخگوی صنایع پاییندستی باشیم.
دکتر بهرام سبحانی بهعنوان پیشنهاد تصریح کرد: خودروسازان میتوانند به جای اینکه فقط از ورق سرد در خودروهای خود استفاده کنند، بخشی از این نیاز را با استفاده از ورقهای گالوانیزه که دارای کیفیت بهتری نیز هست برطرف کنند، کمااینکه این جایگزینی میتواند در رضایتمندی آحاد مختلف جامعه که از این خودروها استفاده میکنند تاثیر بیشتری داشته باشد؛ در عین حال تلاش خواهیم کرد با همکاری کارشناسان فنی هر دو شرکت در این راه گامهای بیشتری برداریم.
دکتر سبحانی در همین راستا با تاکید بر اینکه در اقصی نقاط کشور در بخش فولاد سرمایهگذاریهای زیادی انجام شده است، خاطرنشان کرد: آخرین گزینه باید واردات باشد چراکه در بخش فولاد سرمایهگذاریهای زیادی شده است از اینرو باید تا حد امکان از این ظرفیتها استفاده کرد و دست آخر کمبودهای احتمالی را بهصورت نظاممند از بیرون تامین کنیم.
افزایش تولید در گروه فولاد مبارکه
مدیرعامل فولاد مبارکه در این جلسه ضمن ارائه گزارش کاملی از عملکرد فولاد مبارکه در نیمه نخست امسال تصریح کرد: همانگونه که اطلاع دارید دولت مقرر کرده است که براساس سند چشمانداز افق ۱۴۰۴ ظرفیت فولاد کشور را از ۱۸میلیون تن فعلی به ۵۵میلیون تن برساند که فولادمبارکه هم با سهم ۵۰درصدی از تولید داخل در نظر دارد این میزان سهم را نیز هنگام تحقق این هدف حفظ کند، به عبارتی اکنون که کشور درحال تولید ۱۸میلیون تن فولاد در سال است در نقشه راه توسعه ظرفیت گروه فولادمبارکه (فولاد هرمزگان و مجتمع سبا) تا پایان امسال تولید ۱۰/۳میلیون تن فولاد تدارک دیده شده است.
این شرکت با اقدامات و جانماییهای انجامشده بنا دارد تا سال ۱۴۰۴ تولید خود را به ۲۵ میلیون تن در سال افزایش دهد که برخی از این ظرفیتها یا انجام شده یا در حال برگزاری مناقصه است. وی با تاکید براینکه فولادمبارکه همواره در مسیر تولید کمی و کیفی روند صعودی را برای خود برنامهریزی و اجرایی کرده است، به ترکیب فروش محصولات فولاد مبارکه در شش ماهه نخست سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: ۷۳درصد از محصولاتی که از سوی فولادمبارکه در بازار عرضه شده مربوط به ورق گرم؛ ۱۶درصد ورق سرد، ۵درصد محصولات پوششدار مشتمل بر ورقهای گالوانیزه، قلعاندود و رنگی و ۶درصد هم تختال بوده است. قابل ذکر است در بخش محصولات ویژه که ورق مورد نیاز خودروسازان را شامل میشود در نیمه نخست سال ۹۵ توانستیم با تولید ۸۴۶هزار تن ورق ویژه، ۱۰۷درصد برنامه را محقق کنیم، این در حالی است که برنامه سالانه تولید۱۶۳۰ تن است.
تامین ۸۳درصد از مواد، تجهیزات و قطعات مورد نیاز فولاد مبارکه از داخل
سبحانی با اشاره به اینکه فولادمبارکه مانند صنعت خودروسازی بحث بومیسازی را جدی گرفته است، گفت: در دوران ساخت بسیاری از تجهیزات شرکت ساخت، شرکتهای خارجی و بیشتر وارداتی بود ولی با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بحث بومیسازی بخش اعظمی از تجهیزات از سالها قبل در دستور کار قرار گرفت و موفق شدیم با همکاری شرکتهای سازنده داخلی بسیاری از تجهیزات مورد نیاز خطوط تولید را در داخل کشور بومیسازی کنیم. در همین راستا تیم قدرتمندی متشکل از مهندسان در بخشهای ساخت و مهندسی معکوس در شرکت تشکیل و کار بومیسازی به گونهای دنبال شد که هماکنون حدود ۸۳درصد از مواد، تجهیزات و قطعات مورد نیاز فولاد مبارکه از محل داخل تامین میشود که در راستای اقتصاد مقاومتی گام بزرگی بوده و وابستگی ما به شرکتهای خارجی را به شدت کاهش داده است.
تحقق مسئولیتهای اجتماعی فولاد مبارکه
مدیرعامل فولادمبارکه ادامه داد: این شرکت در تحقق مسئولیتهای اجتماعی خود نیز همگام و همراستا با توسعههای فنی گامهای ارزندهای برداشته است و با رویکرد کمک کردن، به سمتوسوی کمکهای ماندگار و توسعه پایدار با منطقه، استان و کشور همکاریهای خوبی داشته است که از آن جمله میتوان به پروژههایی نظیر مدرسهسازی، ساخت یا تکمیل مراکز بهداشتی و درمانی، مشارکت در ساخت مصلای اصفهان، ساخت پایگاه امداد و نجات سهراه مبارکه، همکاری با کمیته امداد و بهزیستی و بسیاری دیگر از این پروژهها اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد: در بخش محیطزیست هم فولادمبارکه اصفهان که تنها ۱/۵ درصد خروجی آب زایندهرود را در چرخه صنعت خود به کار گرفته است با این حال برای استفاده بهینه از منابع آبی کشور، با سرمایهگذاری در این بخش و با همکاری سازمان آب و فاضلاب پروژههایی برای جمعآوری و تصفیه آبهای فاضلاب شهری شهرهای همجوار و استفاده از این آبها در خطوط تولید خود تعریف کرده است تا از این رهگذر هم به حفظ محیطزیست کمک کرده باشد و هم آب مورد نیاز خود را تامین کند که بهطور تقریبی این پروژه در شهرهای اصلی حدود ۸۰درصد پیشرفت عملیاتی داشته است. علاوه بر این موارد فولاد مبارکه با در نظر گرفتن سختترین استانداردهای زیستمحیطی در اقصی نقاط مختلف شرکت به طور دائم تمامی خطوط را در وضعیت پایش قرار میدهد تا مبادا خروجیهای زیستمحیطی شرکت خارج از استانداردهای جهانی باشد همچنین در این شرکت حدود ۱۶۰۰هکتار فضای سبز تعریف شده است.
افزایش سهم تولید فولادهای زیر ۳ میلیمتر تا پایان سال
دکتر سبحانی با ذکر اینکه خطوط فعلی فولادمبارکه با خطوط اولیه آن از نظر ارتقای سطح کیفی و تنوع محصولات تفاوت زیادی دارد، گفت: احداث خطوط تولید ورقهای قلعاندود، رنگی و گالوانیزه که در طرح اولیه نبوده، ازجمله این اقدامات است؛ در این راستا سرمایهگذاریهای متنوعی شده تا بتوان از سمت و سوی تولید فولادهای معمولی و تجاری به سمت فولادهای خاص ازجمله ورقهای موردنیاز خودروسازی و پروفیلسازی گام برداریم که امیدواریم با انجام طرحهای توسعه آتی تا پایان سال، سهم تولید فولادهای زیر ۳ میلیمتر را افزایش دهیم.
کسب تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرفکننده
وی افزود: فولادمبارکه در بخش تعالی سازمانی هم گامهای خوبی برداشته که از آن جمله میتوان به کسب رتبه دهم در بین شرکتهای فولادسازی دنیا براساس گزارش World Steel Dynamic، کسب عنوان سازمان سرآمد سال، کسب تندیس زرین تعالی سازمانی با بالاترین امتیاز، واحد نمونه کیفیت و استاندارد استانی و ملی از طرف اداره کل استاندارد استان اصفهان، کسب عنوان برترین شرکت دانشی کشور و راهیابی به جایزه مدیریت دانش آسیا (MAKE)، حضور در بین ۲۵ شرکت برتر دانشی آسیا در کنار TOYOTA، SAMSUNG و... برای نخستینبار در خاورمیانه، کسب عنوان صادرکننده نمونه کشوری، کسب رتبه نخست در گروه فلزات اساسی و رتبه ششم در شاخص ارزشافزوده در رتبهبندی ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی، کسب عنوان برتر بهرهوری در گروه صنایع معدنی ایمیدرو و جشنواره ملی بهرهوری، راهاندازی نخستین شرکت از مجموعه طرحهای ۸ گانه استانی، کسب رتبه ۱۳ از نظر گردش مالی و کسب تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرفکنندگان اشاره کرد. وی در خاتمه این جلسه اظهار امیدواری کرد: ماحصل تلاش همه صنعتگران کشور به پیشبرد هرچه بیشتر اهداف اقتصاد مقاومتی و اعتلای صنعت میهن منجر شود.