محمد آزاد، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات گفت: بازار داخلی همچنان راکد است و تنها صنایع هستند که فعالیت دارند، صنایع نیز مستقیما مواد اولیه و آهن آلات را از بازار تهیه نمی کنند بلکه آن را از کارخانجات تهیه می کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: در بازار آهن هیچ گونه رونقی ایجاد نشده است اما تا حدی جلوی نوسانات قیمت گرفته شده است. به طوری که تقریبا سه هفته ای است که قیمت ها ثابت مانده است.
آزاد افزود: علت ثابت ماندن قیمت نیز این است که هم قیمت های جهانی نوسانی نداشته و هم در بازار داخل نیز کارخانجات علی رغم رکود در بازار تصمیم گرفته اند تا تولید را ادامه دهند و در نهایت اگر در داخل به دلیل رکود، تولیداتشان به فروش نرود سعی می کنند آن را صادر کنند.
رییس اتحادیه آهن فروشان اظهار داشت: به دلیل رکود فعلی در بازار داخلی، صادرات امسال افزایش یافته است، به طوری که صادرات 4.5 میلیون تنی سال 94 در 6 ماه ابتدایی امسال به 5 میلیون تن رسیده است.
وی گفت: 1500 واحد زیر مجموعه اتحادیه، به دلیل شرایط نابسامان بازار تولید خود را به حداقل رسانده اند شاید نتوان گفت که این 1500 واحد رسما تعطیل شده اند اما وضعیتشان به گونه ای است که برای فعالیت مجدد تردید دارند زیرا بازار هیچ گونه رونقی ظرف این مدت نداشته است.
آزاد تأکید کرد: تقاضا کردیم تا با مسئولین سازمان امور مالیات جلساتی را برگزار کنیم و در رابطه با بازار آهن آلات و واحدهای تعطیل تصمیمات جدی بگیریم زیرا بنده معتقد هستم که باز شدن مغازه ها حتی اگر مشتری نداشته باشد باز هم منجر می شود که رفته رفته رونق کمی به بازار بازگردد.
وی در رابطه با واردات آهن آلات از کشورهای دیگر نیز اظهار داشت: چنان چه فولاد مبارکه ورق تأمین کند کارخانجات صنایع تبدیلی تولید خود را بدون استفاده از کالای وارداتی ادامه می دهند اما چنان چه فولاد مبارکه آن را تأمین نکند آن ها مجبور هستند که از ورق وارداتی که عمدتا از چین و کره است استفاده نمایند.
رییس اتحادیه آهن فروشان گفت: در حال حاضر ورق چینی و کره ای به صورت مواد اولیه وارد کشور می شود و مقداری نیز شمش آهن به صورت واردات به بازار داخلی می رسد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جالب است که ما خام فروشی کرده و سنگ آهن را ارزان صادر می کنیم و بعد مجبور هستیم تا به جای تولید شمش آن را که به وسیله سنگ آهن کشور خودمان تولید شده از این کشور تهیه کنیم.