معاون برنامهریزی، توسعه و اکتشاف مجتمع سنگ آهن سنگان با اشاره به برنامه دولت برای تولید 17.5 میلیون تن کنسانتره و 17.5 میلیون تن گندله در منطقه سنگان اظهار کرد: اهداف پیشبینی شده با حضور 5 شرکت بزرگ کشور در این منطقه در حال اجرا است.
عباس گلمحمدی اظهار کرد: حجم سرمایهگذاری صورت گرفته در مجموعه معادن سنگان و همچنین سرمایهگذاریهای در اطراف سنگان نویدبخش آیندهای خوش برای منطقه صنعتی-معدنی سنگان و همچنین مردم و متخصصان منطقه است. امیدواریم با اتفاقات رخ داده در این منطقه در آیندهای نه چندان دور شاهد ایجاد اشتغال فرزندان این مرز و بوم این منطقه باشیم.
وی درباره اقدامات انجام شده در زمینه برنامهریزی و توسعه در منطقه سنگان افزود: بطورکلی منطقه سنگان به دو بخش معدن و صنایع معدنی تقسیم میشود که برنامهریزی برای هرکدام از آنها با توجه به ماهیتشان متفاوت است.
وی گفت: در بخش معدن سنگان فعالیتهای توسعه اکتشاف در راستای اکتشاف سنگآهن و عناصر همراه در منطقه و کل استان خراسان در دستورکار قرار دارد.
او درباره پروژههای حاضر در منطقه سنگان اظهار کرد: برنامهریزی دولت در منطقه تولید 17.5 میلیون تن کنسانتره و 17.5 میلیون تن گندله است. ارقام یادشده با حضور 5 شرکت بزرگ کشور در منطقه در حال اجرا است که خوشبختانه یکی از پروژهها که 2.6 میلیون تن کنسانتره است از 2 سال پیش آغاز شده و پروژههای دیگر که بحث گندلهسازی و کنسانتره را دنبال میکنند با پیشرفت خوبی همراه بوده و برخی تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
گلمحمدی افزود: نزدیک به 15 میلیون تن طراحی کارخانههای گندله در منطقه صورت گرفته و خوشبختانه در حال حاضر دو بخشی که زیرمجموعه شرکت اپال کانی پارس و شرکت سنگ و آهن فولاد سنگان که از زیرمجموعههای فولاد مبارکه است با پیشرفت فیزیکی حدود 60 درصد در حال انجام بوده و امیدواریم در سال آینده به مرحله تست گرم و سرد برسند.
معاون برنامهریزی، توسعه و اکتشاف مجتمع سنگ آهن سنگان اضافه کرد: البته تمامی این پروژهها نیازمند ایجاد زیرساختهایی همچون آب (که امروز چالش منطقه محسوب میشود)، گاز، برق، زیرساختهای جاده و ریل و همچنین شهرکسازی، نیروگاه و فرودگاه است.
گلمحمدی همچنین درباره انتقال آب دریا عمان برای حل چالش منطقه گفت: برای بسیاری از پروژههایی که در سطح کشور با کمبود آب مواجه هستند این موضوع به عنوان یک پیشنهاد مطرح است اما عملیاتی شدن آن نیازمند یک کار دقیق بوده تا از دیدگاه توجیه فنی اقتصادی بررسی شود. در صورتی که توجیهی به همراه نداشته باشد، دیگر نباید آنرا تکرار کرد.
وی ادامه داد: البته راهکارهای مختلفی برای حل مشکل آب در منطقه مطرح شده است اما امیدواریم با استفاده از روشهای مختلف از جمله بازیافت آب مصرفی، نیاز به آب را در منطقه تامین کنیم. البته استفاده از فاضلاب شهری و صنعتی شهرهای نزدیک به سنگان و آبهای سطحی و زیرسطحی که شیب هیدرولیکی آنها به سمت کشور همسایه افغانستان نیز به عنوان دو گزینه جهت تامین آب منطقه مطرح و در حال بررسی است.
معاون برنامهریزی، توسعه و اکتشاف مجتمع سنگ آهن سنگان همچنین درباره اقدامات صورت گرفته در حوزه محیط زیست اظهار کرد: در این زمینه مجموعهها با حضور مدیریت توانمندی که در استان و شهرستان خواف در حوزه محیط زیست در اختیار دارد و همراهی دوستان در بخشهای صنعتی معدنی، از طرحهای مختلفی در زمینه کاهش آلودگی محیط زیست و حمایت از حیات وحش استقبال شده است. در نتیجه امیدوارم روزبهروز شاهد رونق، توسعه و توجه بیشتر به موضوع محیط زیست بوده و محیطی که امروز در دست ما امانت بوده و متعلق به نسل آینده است را، بهتر از امروز به آیندگان تحویل دهیم.
وی درباره اقدامات فرهنگی در سنگان افزود: در این حوزه با توجه اینکه مجموعههای سرمایهگذاری و مجتمع سنگان جدا از یکدیگر هستند، در نتیجه هر کدام موارد مهمی را در بحث آموزشهایی در خصوص محیط زیست و یا خانوادهها را در دستورکار دارند اما تمرکز آنها بر ایجاد کارخانه و آموزش خانوادهها، افراد و کارکنان است.
گلمحمدی تصریح کرد: در کنار آن مجتمع سنگان نیز از 3 سال گذشته برای تامین نیروی کارآمد و فنی تخصصی تکنیسین منطقه از فارغالتحصیلان حاضر در منطقه استفاده میکند و با ایجاد یک دانشگاه علمی کاربردی این افراد میتوانند به عنوان بخش پایه و اساس ساختو ساز و تولید آینده در منطقه باشند. در حال حاضر این دانشگاه بیش از 300 نفر دانشجو و بیش از 50 نفر فارغالتحصیل دارد که در بخشهای مختلف صنعتی معدنی مشغول به کار هستند. البته در این رابطه خبرهای خوشی در آینده خواهیم داشت.