Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
تشدید مسیر نزولی بازار فولاد با افت ارزی
 

تشدید مسیر نزولی بازار فولاد با افت ارزی

دوشنبه، 13 دی 1395 | Article Rating

بررسی‌های بازار مقاطع در هفته گذشته نیز به‌رغم نرخ بالای ارز همچنان کاهشی گزارش شد. روز شنبه قیمت میلگرد 14 تا 25 میلی‌متر در اصفهان 17900 ریال بود که تا آخر هفته به 17750 ریال رسید.

متوسط قیمت تیرآهن 14 تا 18 در اصفهان هم از 19300 ریال در هر کیلو به 19230 ریال رسید. با این حال طی هفته مقاطع روند سینوسی داشت به‌طوری‌که شنبه تا دوشنبه قیمت پایین آمد. روز دوشنبه با فشار بعضی بازار‌سازها قیمت بالاتر اعلام شد؛ در حالی‌که معامله‌ای نبود. بر اساس این گزارش روز سه‌شنبه این روند با آهنگ کندتری ادامه یافت، ولی از سه‌شنبه بعدازظهر مشخص شد که حباب قیمت دوام ندارد و دوباره قیمت‌ها روز چهارشنبه برگشتند. در این راستا باید گفت دو عامل در کاهش قیمت موثر بود:

اول: نبود تقاضا

دوم: ادامه عرضه موجودی‌های ارزان قیمت.

در این بین و بر‌اساس این گزارش تقاضا در هفته‌های پیش رو هم همچنان با کاهش روبه‌رو‌ خواهد بود، سرما و بسته بودن نماد بانک‌ها در بورس سهام دو عامل اصلی این ضعف تقاضا هستند. کارشناسان می‌گویند تا وقتی مشکل معامله اوراق ارائه شده به شرکت‌های ساختمانی حل نشود این روند ادامه خواهد داشت، در ورای افزایش قیمت‌های اخیر هم تقاضا نقشی نداشته است، این تغییرات بیشتر ناشی از افزایش قیمت در بازار جهانی و بالا رفتن قیمت از طرف عرضه بوده، در واقع تقاضای صادراتی باعث سرپا ماندن بازار ایران شده است. این گزارش می‌افزاید: صادرات شمش در حجم نزدیک به 400 هزار تن در باور هیچ‌کدام از دست‌اندرکاران نمی‌گنجید، اما این روند ادامه خواهد داشت؛ حتی اگر زیر قیمت جهانی باشد، چون امروز صادرات فولاد یکی از منابع اصلی درآمد ارزی است و با سرمایه‌گذاری‌های جدید، راهی جز صادرات باقی نمی‌ماند. در این زمینه کارخانه‌‌هایی که نزدیک بندر هستند از مزیت اقتصادی برخوردارند؛ چراکه این کارخانه‌ها عمدتا تولیدکننده شمش و اسلب بوده، دولتی هستند و تابع سیاست‌های دولت که الزاماً اقتصادی نیست. در این بین تنها مشکل حجم صادرات و منحنی خروج آن از ایران است. قیمت مقاطع در سه ماه گذشته رابطه مستقیم و بدون فاصله زمانی با شمش پیدا کرده است. هر‌چند عده‌ای بر این باورند که نشست‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد در این امر موثر بوده، ولی این انجمن تعیین‌کننده نرخ، نه در بازار ایران است نه بازار جهانی.  در این بین، عده‌ای بر این باورند که با کاهش موجودی‌های ارزان قیمت، مقاطع با افزایش قیمت روبه‌رو‌ خواهند شد و فاصله قیمت شمش (به‌طور میانگین 1400 تومان) تا میلگرد (میانگین 1700 تومان) سود منطقی برای تولیدکننده‌ها ایجاد کرده است ولی بنکدارها و تجار به‌رغم آنکه بعضی از آنها از نوسان‌های اخیر سود خوبی برده‌اند خوشحال نیستند، چون نوسان‌ها قدرت تصمیم‌گیری آنها را به حداقل رسانده و مجبورشان کرده تا به «سیاست روز» روی بیاورند یعنی بخرند و بفروشند، بنابراین این سیاست آنها را محتاط کرده و باعث شده تا حداقل سرمایه را درگیر تجارت فولاد کنند.

 

ورق در بازار ایران

در این بین در بازار ورق نیز نوسانات مشابهی را در هفته گذشته تجربه کردیم. ورق گرم ضخامت 2 میلی‌متر طی این هفته روند نزولی داشت، به‌طوری‌که روز شنبه 2230 تومان در هر کیلو در انزلی معامله می‌شد و اعلام کاهش حقوق گمرکی به 10 درصد از 20 درصد فعلی باعث شد تا فروشنده‌ها میل به عرضه داشته باشند. با ادامه روند افزایش نرخ ارز این جریان متوقف شد و قیمت تا پایان هفته ثابت ماند. عده‌ای از واردکننده‌ها منتظر بخشنامه گمرک هستند تا بدانند بالاخره هزینه گمرکی چقدر خواهد بود با این حال بعید است قیمت تغییر کند، چون نرخ ارز تغییر کرده است. از طرف دیگر، بازارهای جهانی تعطیل هستند و همین امر باعث شده تا قیمت خرید از خارج تحویل بنادر ایران مشخص نباشد، عده‌ای انتظار دارند با کاهش قیمت سنگ آهن فروشندگان سی‌ای اس هم عرضه را شروع کنند، چرا‌که در یک ماه گذشته قزاق‌ها از ارائه کالا به علت عدم موجودی سر باز می‌زدند و حمل از روسیه هم به علت سرما متوقف بود. با توجه به کاهش نرخ ارز به زیر 4100 تومان و کاهش حقوق گمرکی این کالا با تغییر حداکثر هر کیلو 50 تومان روبه‌رو‌ خواهد بود چرا که موجودی انبار زیاد نیست و کالای در راه کم است. در نهایت در خلال دو هفته آینده وضع این کالا روشن خواهد شد، ولی تا آن روز اکثر دست‌اندرکاران با احتیاط عمل می‌کنند.

در این بین ورق‌های گرم ضخامت 5/ 2 تا 6 میلیمتر با 10 تا 30 تومان کاهش قیمت روبه‌رو‌ شد که ناشی از افت تقاضا بود. سایزهای 8 تا 15 میلی‌متر نیز به علت محدود شدن عرضه ورق‌های وارداتی با افزایش قیمت تا 30 تومان در هر کیلو روبه‌رو‌ بود. ضخامت‌های 15 تا 40 میلی‌متر بازار ثابتی داشت و تغییری جدی به خود ندید، ولی خریدارها غالب بودند و موقع خرید می‌شد تخفیف گرفت.در این بین، ورق سرد با بازار راکد روبه‌رو‌ بود قیمت‌ها تمایل به کاهش داشت، ولی نوسان نرخ ارز ترمز را کشید با اینکه موجودی این کالا در بنادر زیاد نیست ولی تقاضا هم به شدت کاهش یافته و همین امر تفاوت بین قیمت فروشنده و خریدار را تا هر کیلو 50 تومان رسانده است. بر این اساس با کاهش قیمت ارز در روز پنج‌شنبه مقاومت فروشنده‌ها کمتر شد ضمن آنکه قزاق‌ها پس از یک ماه سکوت روز دوشنبه قیمت 570 دلار در هر تن فوب اکتااو را برای ضخامت‌های 70/ 0 تا 2 میلی‌متر اعلام کردند با این حساب بر‌اساس قیمت دلار 4100 تومان حواله‌ای، قیمت تمام شده این کالا کمتر از 2800 تومان در هر کیلو پس از ترخیص در انزلی نخواهد بود در حالی‌که قیمت امروز زیر نرخ است. تنها عاملی که می‌تواند باعث کاهش قیمت شود افزایش واردات در قیمت ارزان تر است. با این حال این عوامل بسته به شرایط بازار چین است این شرط با حفظ ثبات نرخ ارز است که بعید است.

 

بیلت در بازار ایران

در این میان قیمت شمش در هفته گذشته روند آرامی داشت. روز شنبه شمش 125 میلی‌متر در قیمت 1380-1370 تومان و 150 میلی‌متر در قیمت 1400-1390 تومان معامله می‌شد، ولی با سرما و ضعف تقاضا قیمت رو به کاهش گذاشت تا روز دوشنبه که عده‌ای دلگرم به افزایش قیمت فروش میلگرد و تیرآهن در بورس شدند معاملات کمی جریان یافت و قیمت به 1420 تومان برای سایز 150 میلی‌متر رسید. از روز چهارشنبه به بعد دوباره قیمت‌ها نزولی شد و معاملات راکد، به‌طوری‌که قیمت سایز 150 میلی‌متر به 1400 تا 1410تومان رسید.با توجه به تعطیلی بازارهای جهانی، عرضه‌کننده‌های بزرگ شمش یعنی فولاد خوزستان و هرمزگان در بازار غایب بودند. اگر روند نزولی قیمت سنگ‌آهن در بازار جهانی ادامه یابد باید انتظار تغییراتی را در بازار داخلی داشت البته این تغییرات در فاصله زمانی کمتر از یک‌ماه نیست یک احتمال امیدوارکننده آن است که موجودی‌های ارزان قیمت مقاطع در بازار کاهش یابد و احتمال جنب و جوش در این بازار هست، ولی این به معنای افزایش قیمت نیست. اکثر دست‌اندرکاران اعتقاد دارند که شمش سقف قیمت خود را دیده است.


تصاویر
  • تشدید مسیر نزولی بازار فولاد با افت ارزی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها