Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
توليد ۵۰ درصد آهن اسفنجي جهان در ايران طی چند سال آینده
 

توليد ۵۰ درصد آهن اسفنجي جهان در ايران طی چند سال آینده

شنبه، 18 دی 1395 | Article Rating

ايران به دليل برخورداري از پتانسيل بالا، طي دو تا سه سال آينده 50 درصد از توليد آهن اسفنجي کل جهان را به خود  اختصاص مي دهد.

مديرعامل آهن فولاد غدير ايرانيان با اعلام اين مطلب گفت: ميزان توليد آهن اسفنجي جهان در سال 2015، معادل 72 ميليون و 570 هزار تن بوده که از اين ميزان سهم ايران معادل 14 ميليون و 550 هزار تن بوده است. اسدالله فرشاد افزود: پيش بيني توليد آهن اسفنجي در ايران در 1395 بالغ بر 20 ميليون تن است.

وي با بيان اينکه ايران از ظرفيت بسيار خوبي براي توليد آهن اسفنجي در کشور برخوردار است، خاطرنشان کرد: با اجراي مگامدول هاي جديد در توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت معدني و صنعتي چادرملو، صبا فولاد خليج فارس و همچنين با بهره برداري از طرح هاي 8 گانه ميزان توليد آهن اسفنجي به 30 ميليون تن طي 3 الي 4 سال آينده خواهد رسيد.

فرشاد با اشاره به اينکه ايران در سال 2016 بالاترين رقم توليد آهن اسفنجي جهان را به خود اختصاص داده است، خاطر نشان کرد: پيشرفت ظرفيت آهن اسفنجي در کشور در شرکت هاي فولاد مبارکه، خوزستان، کاوه جنوب، هرمزگان، غدير ايرانيان، ارفع، خراسان و جهان فولاد سيرجان انجام شده است.به گفته وي، يک مدول ميدکو در بردسير کرمان، يک مدول از 2 مدول جهان فولاد سيرجان و يک مگا مدول از شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر نيز به توليد رسيده اند که مگا مدول دوم توسعه گل گهر و مگا مدول احياي چادرملو نيز در حال تکميل و نصب قرار دارند.

مديرعامل آهن و فولاد غدير ايرانيان تاکيد کرد: ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل خوبي براي توليد آهن اسفنجي در کشور موجود است. از اين رو به طور حتم امسال نيز ايران بيشترين سهم از توليد آهن اسفنجي بر مبناي گاز (غير از کک) را به خود اختصاص خواهد داد.

از اين رو پيش بيني ها حاکي از آن است که با افزايش ظرفيت توليد طي سال هاي آينده کمبود مواد اوليه فولادسازي ها به طور قطع برطرف خواهد شد. فرشاد افزود: از سوي ديگر با توجه به اينکه تامين قراضه آهن براي فولادسازان کشور هم به لحاظ منابع طبيعي و هم قيمت و کيفيت به مشکل جدي تبديل شده است، از اين رو اميدواريم که مشکل تامين مواد اوليه فولادسازان با استفاده از افزايش ظرفيت توليد آهن اسفنجي برطرف شود. به گفته وي، در مجموع طرح هاي آهن اسفنجي زودتر از طرح هاي فولادسازي به بهره برداري رسيده اند؛ چراکه طرح هاي توسعه فولادسازي به دليل مسائل و مشکلات ناشي از تحريم و تامين منابع مالي لازم و کمبود نقدينگي عقب مانده اند.

مديرعامل آهن و فولاد غدير ايرانيان تصريح کرد: هم اکنون عمده پروژه هاي افزايش ظرفيت فولادسازي در فولاد مبارکه، خوزستان، چادرملو، کاوه جنوب، هرمزگان، خراسان و فولاد آلياژي ايران به دليل برخورداري از سهامداران مقتدر و مناسب و تامين منابع مالي به موقع پيشرفت خوبي داشتند. وي درخصوص افزايش نرخ ارز و تاثير آن بر بازار فولاد خاطرنشان کرد: بازار فولاد متاثر از رونق پروژه هاي عمراني است؛ به گونه اي که در مقطعي که پروژه هاي عمراني مسکن مهر اجرايي شد، اين امر موجب جذب مقاطع ساختماني فولاد شد.

فرشاد گفت: در بخش ساختماني بايد به اميد رونق پروژه هاي ساختماني مدرن و ضدزلزله باشيم و در حقيقت به يک اقدام اساسي با ترغيب دولت و تخصيص امتيازات ويژه توسط شهرداري ها براي تغيير بافت فرسوده شهري نياز مند است. وي افزود: براي رونق بازار فولاد بايد بازسازي و نوسازي در همه بخش ها و پروژه هاي عمراني صورت پذيرد و بافت فرسوده تخريب و نوسازي شود. همچنين کارخانه سازي، کشتي سازي، خودروسازي و واگن سازي بايد توسعه يابد و همچنين شبکه راهسازي توسعه پيدا کند و در همه زمينه هاي صنعتي و توسعه صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و کارخانه هايي که مصرف عمده آنها فولاد است، رونق و سرمايه گذاري صورت گيرد. وي با بيان اينکه همچنين دستيابي به 55 ميليون تن فولاد تنها با افزايش مصرف داخل امکان پذير نيست، خاطرنشان کرد: بايد سهم بازار صادراتي آهن و فولاد افزايش يابد و براي اين منظور بازارسازي صورت گيرد.به گفته فرشاد، بايد تدابيري اتخاذ شود تا زنجيره ارزش فولاد از معدن تا محصول نهايي به صادرات کنسانتره، گندله و آهن اسفنجي مازاد ترغيب شوند که البته اولويت با تامين نياز داخل است.

وي تاکيد کرد: اگر بخواهيم ظرفيت صادرات فولاد را ارتقا دهيم، بايد بازارسازي کنيم و براي تحقق آن بايد هزينه هاي توليد کاهش و بهره وري افزايش يابد و قيمت تمام شده با هدف صادرات کاهش يابد تا فرصت هاي جديدي در بازارهاي جهاني فراهم کنيم.مدير عامل آهن و فولاد غدير ايرانيان تصريح کرد: البته هم اکنون در بخش بالادستي آهن و فولاد فرصت هاي صادراتي خوبي وجود دارد. از اين رو بايد در بخش پايين دستي و محصول نهايي فولاد نيز ساختار اقتصادي توليد بهبود يابد. از اين رو در زمينه هاي ارتقاي سطح تکنولوژي و آموزش بهبود و بهره وري نيروي انساني بايد سرمايه گذاري شود تا بستر مناسب براي رقابتي کردن قيمت هاي صادراتي فراهم شود.

به گفته وي هم اکنون در منطقه سيرجان براي بيشتر از 20 ميليون تن ظرفيت توليد کنسانتره، گندله و آهن اسفنجي سرمايه گذاري شده است و مي توان گفت اين منطقه به مثابه عسلويه براي صنايع نفت و پتروشيمي است. مديرعامل آهن و فولاد غدير ايرانيان تصريح کرد: هم اکنون براي توليد 25 ميليون تن کنسانتره سنگ آهن و 22 ميليون تن گندله ظرفيت ايجادشده است. همچنين براي توليد آهن اسفنجي حدود 7/ 3 ميليون تن در شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، حدود 2 ميليون تن در جهان فولاد سيرجان و حدود 2 ميليون تن توسط شرکت ميدکو ظرفيت ايجاد شده و در حال توليد است.

وي خاطرشان کرد: هم اکنون در منطقه بندرعباس – قشم به دليل وجود شرکت صبا فولاد خليج فارس بستر مناسبي براي صادرات آهن اسفنجي فراهم است. فرشاد با اشاره به اينکه بازارسازي نياز به استمرار و تداوم فعاليت و سرمايه گذاري دارد، گفت: پيش بيني مي شود تا پايان سال 2018 ظرفيت توليد فولاد دنيا بين 2 تا 3 درصد افزايش يابد. از اين رو با توجه به نزديک شدن جمعيت جهان به مرز 8 ميليارد نفر و آغاز بازسازي در کشورهاي کمتر توسعه يافته؛ بازار براي مصرف فولاد از کشش خوبي برخوردار است که اين امر مي تواند زمينه فعاليت هاي صادراتي را نيز افزايش دهد.
مديرعامل آهن و فولاد غدير ايرانيان تصريح کرد: هم اکنون ميزان توليد سالانه قراضه آهن در جهان بين 350 تا 400 ميليون تن است که براي افزايش اين ميزان بايد تدابيري اتخاذ شود تا خودروهاي فرسوده بازيافت شوند.

به گفته وي، سازمان راهنمايي و رانندگي کشور در راستاي بهبود شرايط زيست محيطي و کاهش آلودگي هاي هوا و تامين آهن قراضه به عنوان ماده اوليه براي فولادسازان بايد خودروهاي فرسوده را جمع آوري کند؛ به گونه اي که در مقابل هر اتومبيل جديدي که شماره مي شود حداقل دو خودروي فرسوده جمع آوري شود و همچنين بايد کارخانه هاي قديمي و سنتي غير اقتصادي و پالايشگاه هاي قديمي نيز جمع آوري شوند.

تصاویر
  • توليد ۵۰ درصد آهن اسفنجي جهان در ايران طی چند سال آینده
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها