مدیرعامل فولاد یزد توقف حضور بخش دولتی در صنعت فولاد را از اساسیترین مطالبه بخش خصوصی در این صنعت دانست و تصریح کرد: هم اکنون این مشکل موجب آسیب جدی به تولیدکنندگان بخش خصوصی شده است، چراکه شاهد رقابت نابرابر هستیم.
بهادر احرامیان تحرک در بازار مسکن را نیز از جمله مطالبات فعالان صنعت فولاد از دولت دوازدهم برشمرد و گفت: با رونق این بخش بسیاری از بخشهای تولیدی کشور از جمله فولاد با رونق مواجه میشوند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، سودآوری را همچنین از بزرگترین چالشهای فولادسازان دانست و افزود: این مساله منجر به تعدیل مثبت قیمت گندله و نزدیک شدن بهای این ماده اولیه به قیمتهای جهانی خواهد شد.
به گفته وی، واقعیت این است که عوارض صادراتی و فرمول قیمتی 21 درصد میانگین فروش شرکت فولاد خوزستان که برای بیش از یک دهه ملاک قیمتگذاری دستوری این کالا در داخل کشور بوده، اگرچه در بعضی مقاطع زمانی نرخهای داخلی را بالاتر از میانگین جهانی قرار داد، اما بهطور کلی منجر به دسترسی فولادسازان ایرانی به یکی از ارزانترین نرخهای مواد اولیه در جهان شده بود.
احرامیان تصریح کرد: علاوه بر مضرات قیمتگذاری دستوری در ارائه سیگنالهای نادرست به سرمایهگذاران، استمرار این سازوکار در شرایطی که ایران قصد دارد بهعنوان یک بازیگر مطرح در بازار صادراتی حضور پیدا کند دارای ریسکهای متعدد دیگری نیز خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: پایین بودن قیمت یک ماده اولیه مهم برای تولیدکنندگان فولاد کشور به دلیل استفاده دولت از ابزارهای سیاستگذاری در اختیار خود، مانند وضع عوارض صادراتی قطعا میتواند شبهه ایجاد «سوبسید» به همراه تبعات ناخواسته آن در جلوگیری از دسترسی ما به بازارهای صادراتی را داشته باشد.
مدیرعامل فولاد یزد گفت: برای حفظ سودآوری به جز تلاش برای افزایش درآمد از طریق تعدیل قیمت، شاید تنها کاری که در کوتاهمدت قابل انجام باشد تلاش برای کاهش برخی سربارها مانند هزینه نیروی انسانی است که بر خلاف تصور عموم با وجود ارزانی نسبی آن در ایران به دلیل جذب منابع انسانی مازاد در کمتر بنگاهی بهصورت یک مزیت واقعی هزینه وجود دارد.
وی افزود: معقولسازی ساختار منابع انسانی شرکتها همواره یکی از چالش برانگیزترین کارزارهای مدیریتی است و میزان موفقیت بنگاهها در دستیابی به این مهم از تعیینکنندهترین عوامل عملکرد مالی سال 96 تولیدکنندگان فولاد خواهد بود.
احرامیان تصریح کرد: سرفصل مهم دیگر که نیاز به بازنگری اساسی دارد هزینه و نحوه سرمایهگذاری است. بهطور عام استانداردهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف زنجیره تولید فولاد در کشور ما با کشورهای موفق در این صنعت مانند چین یا ترکیه فاصله زیادی داشته و میتوان گفت بهطور تاریخی هزینه سرمایهگذاری صنعت فولاد ایران – مخصوصا در بخش عمومی و دولتی- در مقایسه با میانگینهای جهانی در دهک بالایی قرار داشته است.
به گفته وی، در شرایطی که از یکسو رقابت داخلی در حال تشدید است و از سوی دیگر واقعی شدن قیمت نهادههای تولید منجر به کاهش حاشیه سود شده، تنها سرمایهگذاریهایی موفق خواهند بود که با هزینهای بسیار پایینتر از نرم جهانی – و قبلی داخلی- صورت پذیرد و در غیر این صورت مشکلات توجیهپذیری اقتصادی طرحهای جدید ادامه خواهند یافت.
مدیرعامل فولاد یزد درخصوص پیشبینی بازار فولاد در سالجاری خاطرنشان کرد: هماکنون به علت کاهش قیمت سنگآهن و زغالسنگ، فولاد نیز وارد فاز کاهش قیمت شده است. وی تاکید کرد: در سال جاری تقاضا در بازار فولاد کشور نسبت به سال گذشته از تغییر چندانی برخوردار نخواهد بود، مگر اینکه شاهد اتفاقاتی در عرصه امنیت بینالملل و تاثیر آن بر بازار جهانی و به دنبال آن ایران نظیر اتفاقی در شبه جزیره کره باشیم.
احرامیان با تاکید بر اصلاح ساختار نظام بانکی افزود: با کاهش قیمتها، چنانچه سیستم بانکی کشور اصلاح نشود شاهد تشدید رکود خواهیم بود.