مشاور موسسه مشورتی بتاماتریکس در انگلیس گفت، علیرغم اعمال تعرفه های ضد دامپینگ، تشکیل پروژه های صنعتی مشترک با شرکت های اروپایی می تواند مسیر را برای صنعت فولاد ایران جهت رسیدن به بازار اتحادیه اروپا هموار سازد.
پیشنهاد اخیر اتحادیه اروپا برای وضع تعرفه تا 33 درصد بر واردات فولاد از کشورهای ایران، اوکراین، روسیه و برزیل، موجب بروز نگرانی در تهران نسبت به آینده صادرات فولاد به اروپا شده است. اما یک کارشناس ایرانی می گوید، ایران می تواند از طریق ایجاد شرکت های مشترک با همکاری شرکت های اروپایی از شر این تعرفه ها خلاص شود.
تعرفه های پیشنهادی بین 5.3 تا 33 درصد خواهد بود و بسته به هر شرکت و هر کشور متفاوت است. برای فولاد تولیدی شرکت فولاد مبارکه ایران تعرفه 23 درصدی تعیین شده است
عمادی، مشاور موسسه مشورتی بتاماتریکس در انگلیس گفت، تصمیم اتحادیه اروپا برای محدود کردن واردات فولاد، تاثیری منفی بر وضعیت اقتصاد ایران به عنوان کشوری که می خواهد صادرات فولاد خود را در سال های آینده بیش از 30 درصد افزایش دهد خواهد گذاشت.
این در حالی است که بسیاری اتحادیه اروپا را بزرگرترین بازار برای فولاد ایران می دانند، زیرا ایران به دلیل هزینه های تولید قادر به رقابت با رقبای منطقه ای نیست.
اما به گفته عمادی، تشکیل پروژه های صنعتی مشترک با شرکت های اروپایی می تواند مسیر را برای صنعت فولاد ایران جهت رسیدن به بازار اتحادیه اروپا هموار سازد.
میزان تولید فولاد ایران در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13.7 درصد افزایش داشته است.
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی اتحادیه جهانی فولاد، ایران در شش ماهه نخست سال جاری میلادی بیش از 9.94 میلیون تن فولاد خام تولید کرده است.