Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
فولاد زرند امسال و بوتیا سال آینده به بهره برداری می رسد/مانا با طرح بوتیا در پروژه های فولادسازی صاحب نام می شود
 

فولاد زرند امسال و بوتیا سال آینده به بهره برداری می رسد/مانا با طرح بوتیا در پروژه های فولادسازی صاحب نام می شود

پنجشنبه، 31 خرداد 1397 | Article Rating

بیژن سرانجام مدیر عامل شرکت ساختمانی گسترش و نوسازی صنایع ایران (مانا) با بیان اینکه شرکت مانا در سال ۵۷ توسط سازمان ایدرو تاسیس و در سال ۸۷ توسط بانک پاسارگاد خریداری شد گفت: شرکت مانا پس از خریداری شدن توسط بانک پاسارگاد در اختیار هلدینگ میدکو قرار گرفت و اکنون به عنوان پیمانکار اصلی شرکت میدکو محسوب می شود که در شرایط تحریم توانسته بسیاری از طرح های معدنی و صنایع معدنی را به بهره برداری برساند.

وی افزود: میدکو از ابتدای تاسیس اقدام به سرمایه گذاری ۱۸ هزار میلیارد تومانی کرده که عمده این سرمایه گذاری ها در سال ۹۴ به بهره برداری رسیده است. اهم کارهای در دست اجرای این شرکت شامل سه واحد فولادسازی شامل بردسیر که به بهره برداری رسیده و زرند و بوتیا که به ترتیب امسال و سال آینده وارد مدار تولید می شوند. به عبارت دیگر میدکو تا پایان سال جاری به ظرفیت ۴.۵ میلیون تن فولاد خواهد رسید و سهم قابل توجهی از ظرفیت ۲۰ میلیون تنی فولاد کشور خواهد داشت. همچنین میدکو در پروژه های گندله سازی و کنسانتره سازی سرمایه گذاری داشته است. سه واحد گندله سازی جمعا به ظرفیت ۷.۵ میلیون تن، ۴ واحد کنسانتره سازی جمعا به ظرفیت ۱۰ میلیون تن و یک واحد کک سازی به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن کک متالورژی در شرکت میدکو هم اکنون احداث شده است.
سرانجام گفت: بسیاری از طرح های میدکو در شرایط سخت تحریم و با پیگیری بانک پاسار گاد انجام شده و ۹۷ کارخانجات به طور عمده به بهره برداری می رسد.

وی افزود: حوزه فعالیت مانا بیش‌تر در بخش اجرای طرح های زنجیره فولاد و ساختمان است و از سال ۸۸ فعالیت خود را بطور جدی آغاز کرد. ‌از ۲۷ طرحی به ارزش ۲۵۰۰ میلیارد تومان حدود ۱۳ مورد به ارزش ۹۲۰ میلیارد تومان تحویل داده شده که مهم‌ترین آن طرح گندله سازی ۲.۵میلیون تنی زرند، کک سازی ۹۰۰ هزار تنی زرند و طرح زغالشویی طبس بود که در قالب EPCF عملیاتی شد و پیش بینی می شود از ۱۴ طرح باقی مانده ۹ طرح به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ به بهره برداری برسد.

سرانجام گفت: طرح کارخانه آهک سازی، زغالشویی، طرح توسعه حرم امیر المومنین، بیمارستان هزار تخت خوابی قم و فولاد بوتیا چندین طرح احداث بیمارستان از جمله طرحهایی هستند که در شرکت مانا در حال اجرا است.

وی خاطرنشان کرد: فولاد بوتیا به ظرفیت ۱.۵ میلیون تن با همکاری شرکت دانیلی ایتالیا توسط شرکت مانا در حال اجراست به طوریکه تجهیزات این کارخانه در ایتالیا ساخته می شود و در ایران اجرایی می گردد و پیش بینی می شود امسال عمده آن اجرا و این طرح در سال ۹۷ به بهره برداری برسد.

مدیرعامل مانا ادامه داد: مانا با اجرای این پروژه صاحب نام در فولاد می شود و قادر خواهد بود با بخش خصوصی برای ساخت کارخانه های دیگر وارد مذاکره شود.

وی تصریح کرد: کشور برنامه دارد تا ظرفیت فولاد را در افق ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برساند این در شرایطی است که هم اکنون ظرفیت تولید فولاد کشور بالغ بر ۲۰ میلیون تن است در این راستا شرکت مانا این توانایی را دارد تا طرح های زنجیره فولاد کشور را بصورت EPCF اجرا کند یعنی علاوه بر اجرا، تامین مالی هم انجام دهد.

سرانجام افزود: شرکت های زیادی از آمریکای لاتین، کره و روسیه برای سرمایه گذاری و تامین اعتبار در طرح های فولادی ایران اعلام آمادگی کرده اند. لذا مانا امسال بر روی پروژه های EPCF متمرکز خواهند شد.

وی گفت: یکی از برنامه های شرکت مانا در سال ۹۷ اجرای طرح های زنجیره فولاد و بیمارستان بصورت اجرا و تامین مالی است چرا که اعتقاد داریم ایران از ظرفیت های بالایی برای جذب سرمایه گذاری خارجی برخوردار است و کشورهای خارجی علاقه فراوانی برای حضور در بازار ایران را دارند.

سرانجام اظهار داشت: توسعه طرح های زیربنایی نظیر راه آهن جز اهداف مهم شرکت مانا است و این شرکت بتازگی آمادگی خود را در یک طرح دو میلیارد دلاری بصورت EPCF اعلام کرده است و در حال رایزنی برای ورود به این طرح هستیم.

مدیرعامل مانا در بخش دیگری از صحبت های خود به طرح کنسانتره سازی سنگان متعلق به فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: تا پایان سال ۹۷ نصب تجهیزات در این واحد تکمیل و این طرح در سال ۹۸ به بهره برداری می رسد.

وی ورود مانا به طرح های آب رسانی طرح های زنجیره فولاد را یکی از اهداف مهم خواند و گفت: طرح پالایش و پاکسازی فاضلاب شهری کرمان با سرمایه گذاری ۸۰۰ میلیارد تومان با هدف تامین آب صنایع در شرکت مانا اجرایی شده است همچنین در مناقصه بین المللی طرح انتقال آب به سنگان شرکت خواهیم کرد.

سرانجام تامین آب طرح های زنجیره فولاد در سنگان را مشکل خواند و اظهار داشت: بتازگی شرکت های فعال در زنجیره فولاد سنگان با تاسیس یک شرکت سرمایه گذاری توانستند آب مورد نیاز کارخانه های کنسانتره و گندله سنگ آهن را از سنگان تامین کنند.

مدیر عامل مانا در خاتمه گفت: برنامه داریم در سال ۹۸ معادل ۴ هزار میلیارد تومان طرح در داخل و ۲ هزار میلیارد تومان طرح در خارج از کشور اجرا کنیم. یکی از این طرح ها سرمایه گذاری در صنعت ساخت و ساز عمان می باشد. مانا از عراق آغاز کرده و به دنبال سرمایه گذاری در کشورهای منطقه از جمله عمان و همینطور آسیای میانه است.

تصاویر
  • فولاد زرند امسال و بوتیا سال آینده به بهره برداری می رسد/مانا با طرح بوتیا در پروژه های فولادسازی صاحب نام می شود
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها