محمدرضا پورابراهیمی در همایش بازار سرمایه در کرمان اظهار کرد: با وجود اینکه در حوزه بازار سرمایه شاهد تحولات گستردهای بودهایم و در سالهای گذشته اتفاقات مهمی در این زمینه افتاده، اما بازار سرمایه ما در ابتدای راه برای رسیدن به هدفگذاریهای بزرگ و نقطه اوج است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تلاشهایی که از سال 84 بعد از تصویب قانون بازار سرمایه در کشور انجام شد، وضعیت مناسبی در سه رکن بازار از جمله بازارهای مالی، ابزارها و موسسات و نهادهای مالی ایجاد کرده و فضای مناسبی برای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای توسعه اقتصادی کشور است. باید استراتژی مشخصی برای آینده بازار سرمایه تعیین کنیم و یکی از ماموریت های اصلی بازار سرمایه در دولت یازدهم ماموریت تامین مالی است و نیازمند اقداماتی هستیم که بتوانیم در این حوزه فضایی متفاوت تر از گذشته داشته باشیم.
این نماینده مجلس اضافه کرد: به لحاظ سیاستها شاهد اتفاقات مناسبی در حوزه تعیین ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه کشور هستیم و در این رویکرد باید نگاه جدید به توسعه ابزارهای مالی با درآمد ثابت داشته باشیم که در صورت ایجاد تغییرات در این زمینه تاثیر زیادی در تغییر نظام مالی در ساختار اقتصاد کشور شاهد خواهیم بود.
پورابراهیمی با بیان اینکه "در فضای بازار سرمایه عطش برای عرضه سهام و همچنین شرایط عرضه وجود دارد و باید متناسب با عقود اسلامی در ابزارهای مالی عمل کنیم"، در ادامه گفت: اسناد خزانه اسلامی را مصوب کردیم که دولت می تواند در این زمینه اقدام کند و ظرفیت مناسبی در اختیار دولت قرار گرفته که می تواند استفاده از این ابزار یکی از اولویت های دولت جدید باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: به دلیل محدودیت های ناشی از تحریم می توانیم در حوزه تامین مالی نفت از اوراق صنعت نفت استفاده کنیم که انتفاع آن مناسب است و با فضای تعریف شده امکان استقبال مردم را فراهم می آورد. در دیدار با وزیر نفت توافقنامه بین بورس انرژی و وزارت نفت در خصوص عرضه روزانه 5 هزار بشکه نفت نهایی شده و از نیمه آذرماه نسبت به عرضه نفت خام در بورس انرژی اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه "نگاه تخصصی دولت جدید به موضوعات، فضای جدیدی را رقم زده و چهارچوب آینده بازار سرمایه کشور را خوب میبینیم"، اظهار کرد: در حوزه بازار سرمایه نیازمند تحولات دیگری هستیم که آن در حوزه اقتصاد دانشبنیان و سهم آن در بازار سرمایه است. امروز کشور ما رتبه اول تولید علم در منطقه است و باید گام بعدی کشور استفاده از علم در خلق ثروت باشد، پیشرفت های علمی اگر منجر به خلق ثروت نشود علم نافع نخواهد بود و تنها پایان نامه در کتابخانههاست.
پورابراهیمی در پایان گفت: موضوع اصلی و حلقه مفقوده خلق ثروت، تجاری سازی علم است که در حال حاضر مهم ترین مشکل اقتصاد کشور ماست. باید بورس ایده را در کشور راه اندازی کنیم و نیازمند تحولات بزرگ در حوزه تجاری سازی علم هستیم.