معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه معدنی کشور تکمیل زنجیره فولاد است و در سالهای گذشته جداشدن این زنجیره موجب افت تولید کشور شده بود.
مهدی کرباسیان افزود: در چند سال گذشته ظرفیت تولید فولاد از 21 میلیون تن در سال به 32 میلیون تن رسیده است و درپی هدف گذاری 55 میلیون تن هستیم.
وی با تاکید بر سرمایه گزاری بانک پاسارگاد و تخصیص اعتبارات برای توسعه معدنی کشور بیان کرد: بانک پاسارگاد با تخصیص اعتبارات به مجموعه میدکو، منابع را درجهت افزایش ارزش افزوده و اشتغال هزینه کرده است.
کرباسیان گفت: هدف گذاری 22 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در مجموعه میدکو استان کرمان در سالهای گذشته انتخاب شده که تاکنون 18 هزار میلیارد تومان از این اعتبار محقق شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ایران بیش از سه میلیارد تن ذخیره سنگ آهن قطعی دارد و باید از این ظرفیت معدنی برای توسعه کشور استفاده ببریم.
کرباسیان تصریح کرد کرد: در 2 سال گذشته 500 میلیون تن به ذخایر قطعی سنگ آهن کشور اضافه شده است.
وی گفت: ذخیره ذغال سنگ در کرمان و خراسان جنوبی بسیار عظیم است و در این حوزه کشور به میزان کافی سرمایه گذاری نشده است.
کرباسیان افزود: پروژه مجتمع فولاد زرند ایرانیان 1.7 میلیون تن فولاد تولید می کند و سه میلیون تن ذغال سنگ مورد نیاز این مجتمع است که با احداث این کارخانه باید ظرفیت تولید ذغال سنگ کشور نیز افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه پروژه فولاد زرند ایرانیان تا پایان امسال به بهره برداری می رسد که بسیار ارزشمند است اظهار داشت : شرکت هولدینگ میدکو در سال 93 معدن خمرود را در راستای سیاست های دولت واگذار کرده است.
رییس هیأت عامل ایمیدرو افزود: تامین تجهیزات معدن خمرود 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و 2 هزار و 100 متر تونل این معدن حفاری شده است و باید این مجتمع زودتر به بهره برداری برسد تا نیاز کارخانه فولاد زرند را تامین کند.
کرباسیان بیان کرد: با تهیه ذغالسنگ و کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش خصوصی نیاز کارخانجات کشور تامین خواهد شود.
وی گفت: معدن سنگ آهن جلال آباد از ایمیدرو با فاصله 14 کیلومتری با راه آهن، سنگ آهن این مجموعه را تامین می کند و بزودی اشکالات این معدن برطرف می شود.
رییس هیأت عامل ایمیدرو افزود: در حال حاضر چهار هزار و 500 نفر در مجموعه فولاد زرند ایرانیان اشتغالزایی شده است.
کرباسیان ابراز کرد: آب بحرانی ترین مشکل کشور است و در استان کرمان مشکل آب وجود دارد و فعالیت استفاده از پساب ازجمله راهکارهای اساسی حوزه صنعت و معدن این استان است و این مشکل در مجموعه فولاد زرند ایرانیان برطرف شده است.
وی همچنین گفت: بردن آب کشاورزان به حوزه صنعت مشکل اشتغال را برطرف می کند.
رییس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر اینکه برای ایجاد اشتغال و تبدیل شدن به قدرت اقتصادی منطقه، باید به فولاد و معادن توجه شود، گفت: با حمایت دولت رتبه تولید فولاد کشور در دنیا طی سال 92، 15 بوده که هم اکنون به 13 رسیده است.
کرباسیان افزود: با همکاری دولت و بخش خصوصی روند درحال افزایش تولید فولاد کشور ادامه خواهد یافت.
وی اضافه کرد: تفکر دولت تدبیر و امید حمایت از بخش خصوصی و رفتن به سوی سیاست های اقتصاد مقاومتی بوده است که در دولت یازدهم پایه گذاری شده و در دولت دوازدهم درحال افزایش است.
کرباسیان گفت: صادرات 9 میلیون تن فولاد در سال گذشته نشانه ظرفیت بالای کشور در این زمینه است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از 2 هزار میلیارد دلار گردش مالی صنایع معدنی دنیا، در سال 2017 به میزان 43 درصد به زنجیره فولاد اختصاص دارد و در ایران فولاد موضوع پایه ای رشد و توسعه است.
کرباسیان تصریح کرد: هشت میلیون تن کنستانتره، 7.5 میلیون تن گندله، سه میلیون تن آهن اسفنجی و 4.2 میلیون تن فولاد در استان کرمان در پایان پروژه های میدکو سال 98 تولید خواهد شد.
وی گفت: کشور با حمایت دولت، سیستم بانکی، تلاش بخش خصوصی، توجه مسئولان محلی و مردم ، استفاده از نیروهای باتجربه و تلاش نیروی جوان به توسعه می رسد.