دکتر مهدی کرباسیان، رئیس هیئت عامل ایمیدرو تاکید کرد: در دوران تحریم نباید در مسیر صادرات بخش معدن و صنایع معدنی به ویژه فولاد مانعی ایجاد شود. این بخش در عین حال جایگاه والایی در توسعه و اشتغال دارد.
تصریح کرد: اکنون سرمایه گذاری و توسعه نباید فراموش شود. فولاد از اصلی ترین حوزه هایی است که باید مورد حمایت قرار گیرد به این دلیل که یکی از نمادهای اقتصاد مقاومتی است و موضوع اشتغال و تولید از محورهای اصلی این حوزه است.
کرباسیان به آمار چهار ماه سال اشاره کرد و اظهار داشت: تولید شرکت های بزرگ به حدود ۷.۵ میلیون تن رسیده که با رشد حدود ۷ درصدی همراه شده است. در این مدت بیش از ۲.۶ میلیون تن نیز صادرات داشته ایم.
وی خاطر نشان کرد: این حوزه جایگزین مناسبی برای جبران کاهش درامدهای نفتی است و همزمان نقش بالایی در حفظ و توسعه اشتغال دارد.
کرباسیان درباره جایگاه اصفهان در صنعت فولاد گفت: حدود ۶۰ درصد از تولید فولاد کشور به استان اصفهان تعلق دارد و توسعه صنعت ایران از ذوب آهن شروع شد. وی به سخنان اخیر رییس جمهوری امریکا درباره فولاد اشاره کرد و گفت: ترامپ اخیرا در مراسم بازگشایی یواس استیل، دو جمله درباره اهمیت فولاد اعلام کرد که نخست اگر کشوری در توسعه فولاد موثر نباشد توسعه نخواهد داشت و دوم اینکه فولاد محور توسعه است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تاکید کرد: ایران در سال ۹۶ به رکورد تاریخی تولید و صادرات فولاد از ابتدای فعالیت این صنعت رسید. این مسیر باید به ویژه در صادرات ادامه یابد.
وی افزود: سال قبل بیش از ۱۰ میلیارد دلار در زنجیره فولاد و صنایع معدنی صادرات داشتیم.
کرباسیان خاطر نشان کرد: صنعت فولاد به غیر از الکترود گرافیتی، در مابقی این زنجیره فولاد خود اتکاست.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو به وقایع ارزی کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی اصلاحات اساسی در نظام ارزی ایجاد کرده اند.
کرباسیان افزود: طی روزهای آتی، با ورود ارز صادراتی فولادی ها پیش بینی می شود قیمت ها متناسب تر شود.
وی تاکید کرد: فولاد در آینده توسعه کشور نقشی اساسی دارد و این بخش به عنوان یک حوزه بالادستی، جایگاه موثری در توسعه اشتغال ایجاد کرده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو یادآور شد: در سال ۹۲ با مشکل نبود توازن در زنجیره فولاد مواجه بودیم و در آن شرایط گندله وارد کشور می شد در صورتی که اکنون صادرکننده آهن اسفنجی، فولاد و کنسانتره آهن شده ایم هرچند با توجه به رشد ظرفیت ها و تقاضای مصرف داخلی، صادرات این محصولات محدود می شود.
به گفته کرباسیان، طی ۴ سال قبل رشد ۱۲۰ درصدی تولید گندله و ۸۰ درصدی در تولید کنسانتره داشته ایم.
کرباسیان با اشاره به اینکه زنجیره فولاد و ارزش افزوده در مسیر توازن در حرکت است، گفت: وقتی سال ۹۲ طرح جامع فولاد در حال به روز آوری بود، برخی از کارشناسان هدف ۵۵ میلیون تن فولاد را رویا تلقی می کردند اما با گذشت زمان، مشخص شد آن هدف دست یافتنی است.
وی ادامه داد: الان به ظرفیت ۳۲ میلیون تنی رسیده ایم که تا پایان سال این رقم به ۳۵ میلیون تن می رسد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو به شرایط تحریم اشاره کرد و گفت: تحریم فولاد و زغالسنگ، طلا و … از روز سه شنبه شروع شده است تنها دغدغه من سختگیری در صادرات معدن و صنایع معدنی است.
کرباسیان اظهار داشت: به دست آوردن بازار صادراتی بسیار مشکل است. وقتی به بازار ۱۰ میلیارد دلاری صادراتی رسیده ایم به معنی به دست آوردن بازار جدید است آن هم در جایی که چین به عنوان غول فولادی، در راس بازار است.
وی ادامه داد: الان رقبای بیشتری در بازار فولاد داریم پس نباید در شرایط فعلی دچار خطا شویم.