مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر توقف عرضه محصولات پتروشیمی و فولادی با ارز 4200 تومانی در بورس کالا و لزوم واقعی شدن قیمت مواد اولیه با واکنش مثبت فعالان صنعت فولاد و سنگ آهن مواجه شده است.
احرامیان: کنترل قیمت منشا آشفتگی در بازار کالایی
بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این باره به چیلان گفت: با احتساب قیمت کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی، برخی از فعالان از اختلاف قیمت ایجاد شده در بورس و بازار، کسب سود کردند که لزوم واقعی شدن قیمت ها در همان ابتدا احساس شد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: اگر اجازه دهیم که بازار کار خود، یعنی کشف قیمت از محل عرضه و تقاضا را انجام دهد، بازار تنظیم میشود.
وی اظهار داشت: قیمتگذاری دستوری به نوعی ایجاد اخلال در بازار است و کنترل قیمتها، منشا آشفتگیهای موجود بود که همچنان ادامه دارد.
احرامیان ادامه داد: برخلاف برخی ادعاها، میزان عرضه در بورس کالا مشکل اساسی زنجیره تولید فولاد نیست، بلکه اصرار دولت بر مداخله در بازار، بزرگترین چالش این صنعت به شمار میرود. اگر به بازار اجازه داده شود که با تقابل عرضه و تقاضا قیمت را مشخص کند، بسیاری از چالشها حل میشود.
اکبریان: دخالت دستوری و کنترل بازار، سیاست اشتباهی است
در این بین مهرداد اکبریان، رئیس انجمن سنگ آهن نیز در خصوص این موضوع به چیلان گفت: دخالت دستوری و کنترل بازار، سیاست اشتباهی است؛ ما برای تعادل بخشی به بازار کالایی، اعتقادی به کارایی روشهای کنترل دولتی قیمت نداریم و معتقدیم که اگر تنظیم بازار را تولیدکنندگان داخلی به دست بگیرند، خودشان از لحاظ قیمت و میزان تولید به تعادل میرسند.
وی افزود: در این راستا، فعالیتهای چند ساله بورس کالا نشان داده که این بازار بهترین بازار برای به تعادل رسیدن قیمتها است. در این بورس، قیمت واقعی کشف میشود، زنجیره تولیدکننده تا مصرفکننده با هم مبادله کالایی دارند و هر دو سمت معامله نیز راضی هستند؛ چون از ارزش افزودهای که روی محصول ورودی خود دارند، میتوانند سود واحد تولیدی خود را به دست بیاورند.
غرقی: هر گونه اختلال در مکانیسم بورس کالا، رقابتپذیری را کاهش میدهد
سجاد غرقی، عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران و عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن نیز در این باره به چیلان گفت: هر گونه اختلال در مکانیسم بورس کالا، رقابتپذیری را کاهش میدهد و تعیین اجباری قیمت ها نتیجه عکس را به همراه دارد.
وی معتقد است: بایستی هر چه سریعتر نسبت به واقعی شدن قیمت کالاها اقدام کرد تا از ادامه دوگانگی قیمت در بازارها جلوگیری شود.
قیافه: عرضه و قیمت گذاری دستوری به نفع اقتصاد کشور نیست
قدیر قیافه، عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن ایران نیز در این خصوص معتقد است: باید اجازه داد که تقابل عرضه و تقاضا قیمت کالا را مشخص کند؛ عرضه و قیمتگذاری دستوری به نفع اقتصاد کشور نیست و دولت نباید برای پیادهسازی اهداف خود، به افرادی خاص فرصت استفاده از رانتهای بزرگ را بدهد.
عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن ایران گفت: از زمان آغاز دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار کالاها، تمامی فعالان بخش خصوص مخالفت خود را با این شیوه اعلام کردند؛ چون اعتقاد داشتند که این نرخ نمیتواند برای مدت زمان طولانی ادامه داشته باشد.
لینک خبر