معاون اجرای پروژههای شرکت فولاد مبارکه اصفهان جزئیات دو پروژه مهم در آستانه بهرهبرداری و افتتاح این شرکت را تشریح کرد.
احمد سعیدبخش با اشاره به اینکه امیدواریم پروژه احداث یک پست جدید برق MIS به ظرفیت ۱۰۰۰ کاوه KVA در دهه فجر به بهرهبرداری برسد، افزود: پست اول به پیک بهرهبرداری از ظرفیت خود رسید و ما مجبور بودیم برای تامین برق توسعهها و احیا و نورد گرم ۲ شهید خرازی یک MIS دیگر هم احداث کنیم.
وی افزود: سرمایهگذاری انجام شده برای اجرای این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است و این پروژه در واقع شامل سه بخش NIS و GIS و MIS که بخش GIS آن بزرگترین GIS سرپوشیده ایران است. بخش NIS هم به دو شبکه سراسری چهل ستون و تیران متصل است که شبکه برق سراسری از آن برای بالانس دیماندهای خود از آن استفاده میکند. این پروژه در نوع خود جزو یکی از بزرگترین پروژههاست.
وی توضیح داد: پروژه دیگر HRSG است که صرفهجویی انرژی دارد و دمای دودکش نیروگاهمان در داخل فولاد مبارکه را از ۵۶۰ به ۱۶۲ درجه کاهش میدهد. این سیستم را روی یکی از دودکشهایمان پیاده کردیم و اگر جوابگو بود روی بقیه هم پیاده میکنیم. این اختلاف دما فاحش و قابل توجه است. از این دما استفاده میکنیم و تولید بخار میکنیم. در در این پروژه نیز حدود ۸۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است. امیدواریم این پروژه را هم در دهه فجر افتتاح کنیم.
معاون اجرای پروژههای شرکت فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه توسعه تزریق خون تازه به بدن شرکتها است و بدون توسعه ادامه حیات شرکتها ممکن نیست، درباره آخرین وضعیت اجرای طرح توسعه فولاد هرمزگان هم عنوان کرد: برای توسعه فولاد هرمزگان مقداری تحریمها مشکل ایجاد کرده است و برخی شرکتها برای همکاری محافظهکار شدهاند. فعلا شرکت اساماس اعلام کرده نمیتواند با ما تا اطلاع بعدی همکاری کند. البته ما هم بیکار ننشستیم و با کمک شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه اگر بشود، نورد گرم موجود را کپیبرداری و بومیسازی میکنیم. تمام اطلاعات آنرا هم داریم. اصلاحات و بهروزآوری واحد موجود را هم به مرور زمان انجام دادهیم. البته واحد موجود هم واقعا بهروز است. بطورکلی نقشههایمان بهروز است. برای نورد گرم ۲ فولاد مبارکه هم در حال کمک گرفتن از شرکتهای مختلف هستیم.
سعیدبخش درباره آخرین وضعیت طرحهای توسعه فولاد مبارکه در منطقه سنگان هم گفت: فاز اول کنسانترهسازی فولاد مبادکه در سنگان به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن را تا پایان شهریور ماه سال آینده به بهرهبرداری میرسانیم و با فاصله چند ماه بعد، فاز بعدی آن نیز با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن به بهرهبرداری خواهد رسید و بعد از آن برای تامین کنسانتره موردنیاز واحد گندلهسازی فولاد مبارکه در سنگان از خرید کنسانتره بینیاز خواهیم شد. بطورکلی تا پایان سال ۹۸ کل پروژه کنسانترهسازی به ظرفیت ۵ میلیون تن به بهرهبرداری خواهد رسید.