Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
طرح فولادسازی فولاد اکسین ظرف سه سال به بهره‌برداری می‌رسد
 

طرح فولادسازی فولاد اکسین ظرف سه سال به بهره‌برداری می‌رسد

ﺳﻪشنبه، 22 مهر 1399 | Article Rating

مهندس امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان اظهار داشت: برای تأمین پایدار مواد اولیه موردنیاز فولاد اکسین و همچنین خودکفایی کشور در تولید ورق‌های مقاوم در مقابل میعانات اسیدی و ورق‌های کرایژونیک، اجرای طرح فولادسازی این شرکت ضرورت دارد و عملیات اجرایی این طرح به‌زودی آغاز می‌شود. وی گفت: امیدواریم این طرح، ظرف سه سال از شروع عملیات اجرایی آماده بهره‌برداری شود. طرح فولادسازی دارای نرخ بازگشت سرمایه نسبتا بالایی است که می‌تواند تحول اساسی در شرایط مالی فولاد اکسین به‌وجود آورد.

مهندس ابراهیمی با اشاره به ظرفیت تولید فولاد اکسین خوزستان عنوان کرد: تولیدات این مجموعه صنعتی در حال حاضر حدود ۷۵۰ هزار تن در سال است. با توجه به این ظرفیت برای سال ۹۹ پیش‌بینی شده که حدود ۱۰۰ هزار تن به صادرات و حدود ۶۵۰ هزار تن نیز به مصرف داخلی اختصاص یابد.

بازارهای اصلی صادراتی فولاد اکسین

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین در خصوص صادرات این شرکت گفت: فولاد اکسین خوزستان با توجه به تنوع بالای ورق‌های تولیدی و قابلیت‌های منحصربه ‌فرد، پس از بررسی و بخش‌بندی بازارها، کشورهای خاور دور و حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا را به‌عنوان بازارهای اصلی صادراتی خود انتخاب کرده است.

تامین مواد اولیه فولاد اکسین

ابراهیمی با اشاره به تامین مواد اولیه فولاد اکسین عنوان کرد: در حال حاضر مواد اولیه مورد نیاز شرکت از فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان تامین می‌شود که از این شرکت‌ها، تنها فولاد مبارکه پاسخگوی تامین مواد اولیه مورد نیاز لوله‌های نفت و گاز ترش است و فولاد خوزستان اسلب‌های تجاری و فولاد هرمزگان اسلب آلیاژی را تامین می‌کند.

وی در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر با همکاری این سه شرکت در تامین مواد اولیه مشکلی نداریم ولی در صورت راه‌اندازی نورد گرم ۲ مبارکه، این شرکت اسلب‌های تولیدی خود را به صورت کامل برای تولید ورق گرم خودش مصرف خواهد کرد و در عمل فولاد اکسین از تولید ورق‌های لوله‌های نفتی باز خواهد ماند. این مهم‌ترین دلیل فولاد اکسین برای نیاز به طرح فولادسازی است تا در تأمین مواد اولیه خود به خودکفایی برسد.

ابراهیمی افزود: از سویی برخی محصولات بسیار راهبردی و مورد نیاز کشور مانند فولادهای کرایژونیک برای بومی‌سازی و قطع وابستگی نیاز به اسلب داخلی دارد که فولادسازهای داخلی امکان تامین آن را ندارند. بنابراین در طرح فولادسازی درصدد تامین آنها هستیم.

ضرورت احداث واحد فولادسازی

وی با اشاره به ظرفیت یک میلیون و پنجاه هزار تنی فولاد اکسین اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مشکلات شرکت فولاد اکسین خوزستان که موجب شده این شرکت تاکنون به اهداف و ظرفیت اسمی خود دست نیابد عدم تامین مکفی و مستمر اسلب آلیاژی عریض به‌عنوان مواد اولیه است. اسلب‌های تولیدی داخل کشور از نظر ابعادی جوابگوی نیاز خط نورد این شرکت نیست و باعث از دست رفتن ظرفیت خط نورد به میزان قابل توجهی شده است.

ابراهیمی گفت: لازمه تامین اسلب آلیاژی موردنیاز فولاد اکسین اجرای مجتمع فولادسازی شامل احیای مستقیم و ذوب و ریخته‌گری است که با اجرای آن ضمن جذابیت سرمایه‌گذاری از نظر نرخ و زمان بازگشت سرمایه، موجب اشتغال‌زایی مستقیم در حدود هزار نفر و اشتغال‌زایی غیرمستقیم در حدود ۷ هزار نفر در استان خوزستان شده و برخی معضلات اساسی شرکت نیز به‌وسیله آن حل می‌شود.

زمان آغاز عملیات اجرایی طرح فولادسازی

وی درباره جزئیات بیشتر طرح فولادسازی عنوان کرد: این طرح از طرح‌های توسعه اصلی شرکت است که از بدو تاسیس نورد ورق عریض، به‌عنوان یک طرح بالادستی مدنظر قرار گرفته بود و حتی در این زمینه در سال ۲۰۰۵ میلادی قراردادی با شرکت دانیلی ایتالیا نیز منعقد شد. همچنین زیرساخت‌های لازم مانند زمین، آب، برق، گاز و سایر تسهیلات مورد نیاز طرح هم مهیا شد اما متاسفانه به علت مسائلی مانند عدم تامین منابع مالی و تغییر سهامداران و سایر مسائل داخلی شرکت این قرارداد به سرانجام نرسید.

ابراهیمی در ادامه توضیح داد: به توصیه سهامداران در سال ۱۳۹۸ دوباره اجرای طرح توسعه کارخانه فولادسازی در دستور کار شرکت قرار گرفت و در همین راستا، گزارش توجیه فنی و اقتصادی توسط شرکت مهندسی فراتحقیق سپاهان با لحاظ شرایط و قیمت‌های روز تهیه شد. نتایج این گزارش نشان داد که این پروژه ضمن رفع مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه شرکت که مستقیما بر افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت کارخانه نورد تاثیر خواهد گذاشت، دارای نرخ بازگشت سرمایه نسبتا بالایی نیز است که می‌تواند تحول اساسی در شرایط مالی شرکت به‌وجود آورد.

وی افزود: موضوع اجرای طرح فولادسازی در جوار کارخانه نورد در جلسه هیات دولت نیز مطرح و با آن موافقت شده و مجوز تاسیس توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان نیز برای این پروژه اخذ شده است. در اواخر سال ۱۳۹۸ فراخوان پیمانکاران اجرایی‌ برای احداث طرح توسعه فولاد اکسین خوزستان در روزنامه‌های کثیرالانتشار درج شد. در شهریورماه سال‌جاری نیز برنده مناقصه مشخص و عملیات اجرایی این پروژه از مهرماه آغاز خواهد شد. لذا امیدواریم این طرح، ظرف سه سال از شروع عملیات اجرایی آماده بهره‌برداری شود.

تصاویر
  • طرح فولادسازی فولاد اکسین ظرف سه سال به بهره‌برداری می‌رسد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها