طى روزهاى گذشته احمد رضوى نیک رییس هیات مدیره انجمن نوردکاران با حضور در رسانه ملی و مصاحبه با برخى رسانه ها مدام برعلیه فولادسازان بزرگ کشور صحبت کرده است این اظهارنظرها با واکنش انجمن فولاد روبه رو شد
وحید یعقوبی، مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ابتدا در خصوص دعوای علنی بین فولادسازان و نوردکاران به «عصر معدن» گفت: یکی از دلایلی که دعوای این دو صنف علنی شده است به نوع مدیریت وزارت صمت برمی گردد که این وزارتخانه نتوانسته تنظیم روابط بین زنجیره فولاد را به درستی انجام دهد.
ضعف مدیریت وزارت صمت
یعقوبی ادامه داد: این ضعف عملکردی وزرات صمت است که به نظر می رسد ناشی از آن است که افراد مسوول و مسوولان امر سابقه اجرایی در این زمینه ندارند. متولیان امر سابقه اجرایی در بخش صنعت و معدن و شناختی با این زنجیره و روال اجرایی ندارند و همین امر باعث شده که آشفتگی را در زنجیره فولاد شاهد باشیم.
مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: تضاد منافع در زنجیره فولاد و حلقه های مختلف زیاد است. بخشی از نوردکاران احساس می کنند که انجمن دیگر نمی تواند منافع آنان را تامین کند و خودشان انجمن راه انداخته اند که از آن طریق به منافع خود برسند.
انجمنى که نماینده کل کشور نیست
یعقوبی در ادامه توضیح داد: نکته منفی ماجرا این است که وزارت صمت این انجمن را به رسمیت شناخت و برای رسیدن به اهداف خودش این انجمن را مقابل فولادی ها قرار داد که گریبان خودش را گرفته است و این حمایت باعث شده است تا وزارتخانه چالش های بیشتری برای تنظیم بازار فولاد داشته باشد.
این کارشناس بازار فولاد افزود: باید در نظر داشت، آن دسته از نوردکارانی که تحت عنوان انجمن نوردکاران، تریبون در دست دارند نمایندگی از صنف نورد ندارند و این انجمن حدود 20درصد ظرفیت نورد کشور را شامل می شود. بنابراین این انجمن نمایندگی از نورد کشور نمی کند و بعضی از اعضا تولیدشان در 6 ماهه 99 کمتر از هزار تن بوده است و طبیعتا اگر تولیدی هم داشته اند برخلاف مقررات در بورس کالا عرضه نکرده اند.
انجمن فولاد، نوردى ها را محکوم کرد
یعقوبى اظهار داشت: وقتى این افراد که تریبون دستشان است و از طرف نوردکاران کشور نیز نمایندگی ندارند و فولادسازان را متهم می کنند، باید انتظار داشت که فولاد سازان هم با این جریان مقابله کنند. در این زمینه، انجمن فولاد بخشی از نوردکارانى که طى ماه هاى اخیر فولاد خریداری کرده اند اما عرضه ای در بورس انجام نداده اند را محکوم می کند.
یعقوبی در پایان گفت:هدف دولت این است که محصولی که به دست مردم می رسد قیمت متعادلی داشته باشد و این هدف در شرایطی محقق می شود که تمرکز بر محصول نهایی باشد. به این شکل که تولید کننده محصول نهایی را به بورس کالا بیاورد و هر تولید کننده ای که محصول نهایی خود را در بورس کالا عرضه کرد به همان اندازه یا بیشتر به آن ها شمش می دهد.