Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
جزئیات طرح تسهیل تسویه بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی
 

جزئیات طرح تسهیل تسویه بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1393 | Article Rating

مشکلات این روزهای واحدهای تولیدی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را بر آن داشته است تا با تدوین طرحی تحت عنوان تسهیل تسویه بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی آن را برای طی مراحل قانونی تقدیم رئیس مجلس شورای کنند.

در مقدمه این طرح 141 نماینده مجلس تأکید کرده اند که نوسانات ارزی و عدم مدیریت صحیح بانک مرکزی مشکلات جدی برای تولیدکنندگان و مردم ایجاد کرده است. حال با توجه به اینکه در گذشته حسابی به نام ذخیره ارزی وجود داشت که تولیدکنندگان از آن طریق اقدام به دریافت وام می کردند، از ابتداء وام به صورت ریالی و اقساط آن هم به صورت ریالی توسط بانک های عامل پرداخت و در یافت می شد.اما متأسفانه در جریان نوسان اخیر ارزی، بانک‌ها بهای هر قسط را تا سه برابر تعهد افزایش داده و عموماً نه تولید توان پرداخت دارد و نه ارزش روز امکانات معادل درخواست بانک ها است .

 لذا طرح حاضر به منظور تشویق بدهکاران به حساب ذخیره ارزی تقدیم می گردد که اولاً بدهی های معوق کاهش یابد و ثانیاً توان جدیدی برای توسعه واحدها از طریق برخورداری از تسهیلات ایجاد گردد. به همین منظور طرح ذیل با قید یک فوریت تقدیم مجلس شورای اسلامی می گردد:

 

 متن طرح تسهیل بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی 

 

ماده واحده- کلیه تولیدی که از محل تسهیلات حساب ذخیره ارزی اقدام به ورود ، نصب و بهره برداری از ماشین آلات تولیدی نموده اند با توجه به شرایط کشور و تغییرات نرخ ارز می توانند به شرح بندهای زیر نسبت به تسویه بدهی خود اقدام نمایند:

1- واحدهای تولیدی که ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به پرداخت خود به بانک های عامل اعم از معوق و سررسید نشده و اقدام نمایند براساس نرخ دلار هجده هزار (18000) ریال و یورو بیست و یک هزار و پانصد (21500) ریال محاسبه می گردد و می توانند به صورت ریالی پرداخت نمایند.

2- واحدهای که موفق به تسویه کامل تسهیلات دریافتی از محل حساب ذخیره ارزی طی مدت یاد شده نشوند، چنانچه ظرف دوازده ماه اقدام به تسویه کامل نمایند براساس نرخ هر دلار بیست و دو هزار (22000) ریال و یورو بیست و پنج هزار و پانصد (25500)ریال محاسبه و می توانند به صورت ریالی با بانک عامل تسویه نمایند.

3- واحدهای که ظرف دوازده ماه موفق به تسویه بدهی خود نشوند موظفند براساس نرخ ارز مبادله ای و تأمین خسارت تأخیر (دیر کرد) و به صورت ریالی نسبت به تسویه بدهی خود اقدام نمایند.

4- واحدهای تولیدی که بدهی خود را به حساب ذخیره ارزی تسویه نمایند مجازند از محل حساب صندوق توسعه ملی جهت تکمیل و توسعه واحدهای تولیدی با رعایت سایر قوانین و مقررات بهره مند گردند.

تبصره - ارز تخصیصی به واردات کالاهای مصرفی و غیر تولیدی مشمول نمی گردند.

نظر به اجرای بندهای (2) و (4) ماده (4) قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور مصوب 25 اردیبهشت ماه سال 89 طرح پیشنهادی به ریاست مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.

تصاویر
  • جزئیات طرح تسهیل تسویه بدهی ارزی واحدهای تولیدی به حساب ذخیره ارزی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها