Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
 

خرید بیش از ۲ میلیون تن ورق توسط وزارت نفت از خارج

ﺳﻪشنبه، 27 خرداد 1393 | Article Rating
وزیر نفت با تأکید بر اینکه امروز قدرت اول منطقه برای لوله‌گذاری در خلیج فارس هستیم، از خرید ۲ میلیون تن ورق از خارج کشور برای تبدیل آن به لوله توسط پیمانکاران داخلی خبر داد.

به گزارش فارس، بیژن زنگنه وزیر نفت پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) با حضور در صحن علنی خانه ملت، به سؤال مشترک علیرضا محجوب و نادر قاضی‌پور نمایندگان ارومیه پاسخ داد و در بخشی از سخنانش اظهار داشت: بنده تعهد خودم و وزارت نفت در اجرای سیاست‌های مقاومتی در حمایت از ساخت و تولید داخلی را قاطعا و صریحا اعلام کرده و سابقه کارم نشان‌دهنده حمایت دائمی‌ام از تولید داخلی است، بخشنامه‌های صادر شده از جانب بنده نیز تائید کننده همین موضوع است.

وی افزود: آقای قاضی‌پور بگوید چه تجهیزاتی از خارج توسط وزارت نفت از خارج خریداری شده که امکان تولید داخلی آن وجود داشته تا درباره آن توضیح دهم.

زنگنه در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: در سال 76 یک متر نمی‌توانستیم در دریا لوله‌گذاری کنیم، اما امروز به قدرت اول منطقه در لوله‌گذاری در خلیج فارس تبدیل شده‌ایم و ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم و هم اکنون بیش از نیازمان، ظرفیت داریم.

وی ادامه داد: بیش از 2 میلیون تن از خارج از کشور ورق خریداری کردیم تا در اختیار پیمانکاران داخلی قرار دهیم تا آنها را تبدیل به لوله کنند البته بر رعایت استاندارد و کیفیت و همچنین قیمت مناسب همواره تاکید کردیم.

وزیر نفت در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: شرکت گاز به بنده گزارش داده که از سال 89 به بعد از خارج از کشور لوله خریداری نکردیم و باز هم لازم است تا تعهد و علاقه‌مندی و اراده خودم برای توسعه و پیشبرد فناوری ملی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی را اعلام کنم، در میانه سال 76 که وارد وزارت نفت شدم و اولین قرارداد پارس جنوبی را با شرکت توتال انعقاد کردیم، ما به زحمت توانستیم در عمل 30 درصد ارزش عملیات را در داخل انجام دهیم چه خرید تجهیزات و چه اقدامات نصب، ساختمانی و راه‌اندازی، در میانه سال 84 به راحتی به بیش از 60 درصد ارزش رسیدیم و به نظرم امروز از 70 درصد ارزش یک پالایشگاه برای سرمایه‌گذاری به داخل عبور کردیم.

وی افزود: در سال 76 نمی‌توانستیم پایه‌های یک سکو را در ایران بسازیم، اما هم‌اکنون نه تنها پایه‌ها ساخته می‌شود، بلکه عرشه‌ها هم ساخته می‌شود، حداقل چهار شرکت توانمند داریم که رقابت می‌کنند و می‌توانند تمام ظرفیت‌های عرشه‌ها را در داخل بسازند، حمل کنند، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری کنند.

وزیر نفت ادامه داد: در حفاری در دریا امروز به وضعیت و شرایط خوبی رسیدیم و ظرفیت بسیار بالایی داریم، در ساخت تجهیزات و برج‌های سنگین مورد نیاز پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها نیز در شرایط عالی در کشور قرار داریم،‌در تجهیزات برق و کنترل، همه این موارد توسط ایرانی‌ها انجا می‌شود.

به گفته وی، بخشی از نیازهای صنعت نفت را هنوز نمی‌توانیم در داخل تأمین کنیم، ما 11 قلم اصلی را احصا کردیم که در داخل برایشان برنامه ساخت تدوین کنیم و برای هر کدامش مسئول تعیین و با شرکت‌ها قرارداد انعقاد کنیم که مهمترین این اقلام ماشین‌های دوار است که شامل توربین‌ها، کمپرسورها و انواع پمپ‌های ویژه و الکتروموتورهای خاص است، لوله‌ها و تجهیزاتی که در دورن چاه‌ها استفاده می‌شود که به نظرم لوله‌هایی که آقای قاضی‌پور می‌گفت، بیشتر لوله‌های بدون درز است که برای انتقال گاز یا نفت روی زمین استفاده می‌شوند، شیرآلات سنگین و تحت فشار و لوله‌های جداری مغزی، حفاری و جریانی.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: البته باید بگویم که مهمتر از ساخت تجهیزات در داخل کشور،‌ برای اینکه بتوانیم ظرفیت‌هایمان را ارتقا ‌دهیم، باید از تقویت شرکت‌های پیمانکار عمومی حمایت کنیم، کیفیت یا استاندارد و رقابت موضوعاتی است که در تولیدات داخلی روی آن تأکید داریم.

زنگنه بر همین اساس تأکید کرد: اگر بنده بتوانم از خارج سفارش دهم که یک تن ورق را تبدیل به لوله کنند، بین 120 تا 150 دلار هزینه دریافت می‌کنند، باید بدانیم پیمانکاران ایرانی باید با این شرایط رقابت کنند، اگر پیمانکار ایرانی بخواهد 2.5 برابر پول دریافت کند، او رانت‌خواری می‌کند و از قدرت انحصاری خود استفاده می‌کند، بنابراین نباید اجازه دهیم ساخت داخل بار رانت زندگی کند و یا کسی بخواهد از شرایط تحریمی کشور و مشکلات موجود علیه منافع ملی استفاده کند.

وزیر نفت ادامه داد: بنده مخلص ساخت داخل و سازندگان داخلی هستم و 100 درصد از همه آنها حمایت می‌کنم، اما رانت‌خواری، کار بدی است و ما باید کاری کنیم که تولیدکننگان داخلی رقابتی عمل کنند وگرنه تبدیل به تولیدکنندگانی خواهند شد که مصرف‌کننده اول و آخرشان شرکت نفت و شرکت‌های داخلی خواهند بود و نمی‌توانند حتی یک متر لوله به خارج از کشور صادر کنند.

وی ادامه داد: ما در همه زمینه‌ها از ساخت داخلی تلاش می‌کنیم که استفاده کنیم و برنامه مشخصی را در آن دنبال می‌کنیم، هر چه ظرفیتمان بالا برود، در کشوری که یکی از مراکز ثقل نفتی دنیاست،‌ بهتر است، دلمان می‌خواهد صنعت داخلی فعال شود و کار کند.

وزیر نفت در پایان خاطرنشان کرد: ‌امیدوارم بتوانم در حین توسعه صنعت نفت و رسیدن به آن اهداف برای تولید گاز و نفت از میادین مشترک، بتوانیم ظرفیت‌های ملی خودمان را تقویت کنیم و ارزش افزوده‌ای هم در داخل داشته باشیم. 
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها