Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
سه راهکار دولت برای تامین مالی تولید
 

سه راهکار دولت برای تامین مالی تولید

چهارشنبه، 18 تیر 1393 | Article Rating
معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه حمایت از تولیدات داخلی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است گفت: قرار است با استفاده از منابع بانک‌ها، منابع خارجی، فاینانس و دیگر راهکارها شرایط لازم برای خروج از رکود فراهم شود و امیدواریم برنامه های آن تا پایان تیرماه اعلام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری در مراسم بازدید از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران از بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخش‌های مهم و کلیدی در توسعه کشور نام‌ برد و گفت: اگر گاهی بر توسعه صنعتی به عنوان توسعه پایدار تاکید می‌شود این به معنای کم‌اهمیت بودن بخش کشاورزی نیست؛ چرا که بخش کشاورزی و بخش صنعت مکمل یکدیگر بوده و نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند.

معاون اول رئیس جمهور، با اشاره به برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های نظام برای رشد جمعیت تصریح کرد: یکی از پیشنیازهای لازم برای رشد جمعیت، پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین امنیت غذایی مردم است و بخش کشاورزی در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی هم برای امروز و هم برای آینده کشور از اهمیت فراوانی برخوردار است، افزود: از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم تا میزان صادرات محصولات کشاورزی از میزان واردات آن پیشی گرفته و بسترهای لازم برای تأمین امنیت غذایی جمعیت ایران در سال‌های آینده انجام شود.

جهانگیری در ادامه یکی از چالش‌های مهم کشور را کمبود آب دانست و گفت: ایران کشوری نیمه‌خشک و میزان بارندگی در آن کم است و تقریباً همه نقاط کشور با مشکل کم‌آبی روبرو هستند و نه تنها در بخش کشاورزی بلکه در برخی نقاط در بخش آب شرب نیز با مشکل مواجه هستیم.

معاون اول رئیس جمهور بر لزوم بالابردن بهره‌وری از منابع آبی تأکید و خاطرنشان کرد: امروز دیگر امکان آبیاری سنتی وجود ندارد و دانشمندان بخش کشاورزی باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند که چگونه می‌توان با آب کمتر میزان برداشت بیشتری داشته‌باشیم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه متخصصین و دانشمندان این پژوهشکده در حال مطالعه و بررسی این موضوع هستند که از چه بذری استفاده کنند و چه روش‌های علمی را به‌کار بگیرند تا محصولات کشاورزی با کیفیت بالاتر و میزان تولید بیشتر ایجاد کنند.

جهانگیری از برنامه‌های دولت برای اختصاص بودجه‌ای مناسب به بخش آب و خاک کشور خبرداد و گفت: با حمایت‌های مقام معظم رهبری دولت منابع و اعتبارات قابل قبولی را برای بخش آب و خاک در استان‌های مختلف درنظر گرفته و به‌زودی شاهد تحول چشمگیری در این بخش خواهیم بود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرموده مقام معظم انقلاب رهبری مبنی براینکه نهضت علمی و فناوری در کشور که با همت نخبگان آغاز شده می‌تواند زیربنای توسعه کشور باشد افزود: اگر مؤلفه‌های قدرت کشورهای پیشرفته را بررسی کنیم یکی از اصلی‌ترین این مؤلفه‌ها مجهز شدن به توان علمی بالاست که اگرچه ایران در این زمینه فاصله زیادی با کشورهای پیشرفته دارد اما با همت دانشمندان ایرانی و با سیاستگذاری‌های مناسب می‌توانیم گام‌های مهمی در این زمینه برداریم و رتبه و جایگاه ایران را در جهان ارتقا دهیم.

جهانگیری افزود: فناوری بیوتکنولوژی یکی از مهمترین فناوری‌هاست که می‌تواند در ارتقاء‌ رتبه علمی کشور بسیار مهم باشد و لازم است به این فناوری به‌خصوص در بخش کشاورزی توجه ویژه‌ای معطوف شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به بازدید خود از پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: حجم کارهای انجام شده در این زمینه ستودنی است و باید از متخصصین و دست‌اندرکاران این پژوهشکده قدردانی شود.

وی با تأکید براینکه کارهای پژوهشی و تحقیقاتی باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرد تصریح کرد: ارزیابی عملکرد دولت تدبیر و امید نشان می‌دهد که این دولت در سیاست‌های خود از علم و فناوری حمایت کرده و امکانات، تجهیزات و شرایط لازم را برای محققین و دانشمندان فراهم نموده است.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید سرمایه‌ی مورد نیاز برای بخش کشاورزی فراهم شود گفت: یکی از اولویت‌های دولت از ابتدا خروج از شرایط رکود تورمی بوده و بر این باور بودیم که پیش از هرگونه اقدام، ابتدا باید کشور را به‌وضعیت ثبات برگردانیم که خوشبختانه با انضباط مالی دولت و عدم دست‌اندازی به منابع بانک مرکزی موفقیت‌های خوبی در کنترل تورم صورت گرفت.

وی با بیان اینکه امروز مردم به این دولت امید بسته اند و اطمینان دارند که این دولت می‌تواند با تصمیمات علمی و خردمندانه کشور را از شرایط بحرانی خارج كند تصریح کرد: دولت مصمم است کشور را به‌شکل مطلوب اداره کند و مشکلات را از پیش روی مردم بردارد.

جهانگیری با اشاره به اینکه موضوع خروج از رکود یکی از موضوعات اصلی در سال جاری است افزود: نمود این موضوع در فعال شدن بخش‌های مختلف اقتصادی و بخش خصوصی است که با اقداماتی که انجام می‌دهند خروج از شرایط رکود را تسهیل می‌کنند.

وی افزود: یکی از تنگناهای موجود برای تحقق این امر این است که نظام مالی کشور باید تجهیز شود که قرار است با استفاده از منابع بانکها، منابع خارجی، فاینانس و دیگر راهکارها شرایط لازم برای این‌کار فراهم شود و امیدواریم برنامه های آن تا پایان تیرماه اعلام گردد.

جهانگیری با بیان اینکه یکی از سیاست‌هایی که باید بصورت جدی دنبال کنیم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است خاطرنشان کرد: برای اجرای سیاست‌های کلی همواره دو گونه روش وجود دارد که یکی روش شعارگونه و دیگری برنامه‌ریزی عالمانه است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: چند سیاست کلی مهم در کشور وجود دارد که در رأس همه آنها سند چشم‌انداز بیست ساله است و آن سندی است که مورد اجماع همه جریانات سیاسی و گروه‌ها بود و براساس این سند قرار بود ایران ظرف بیست سال به قدرت نخست منطقه تبدیل شود. اما متاسفانه به دلیل آنکه با این سند بصورت شعارگونه برخورد شد، موفقیت چندانی آنطور که انتظار بود حاصل نگردید.

وی یکی دیگر از سیاست‌های کلی را سیاست‌های اصل ۴۴ دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند انتظار می‌رود سیاست‌های اصل ۴۴ یک تحول بزرگ در اقتصاد کشور ایجاد کند و همه اقتصاددانان نیز معتقد بودند چنین اتفاقی قابل انجام است.

جهانگیری ادامه داد: اما متاسفانه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان دارایی بنگاه های بزرگ كشور تحت عنوان اصل ۴۴ واگذار شد اما به جای آنکه در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد بیشتر در اختیار نهادهای شبه دولتی قرار گرفت و موجب شد برخی از بنگاه‌ها در شرایط نامطلوبی قرار گیرند..

معاون اول رئیس جمهور از مبارزه با مفاسد اقتصادی به عنوان یکی دیگر از سیاست‌های مهم کشور یادکرد و افزود: در این زمینه نیز بدلیل آنکه شعاری و سیاسی برخورد شد، نتایج نامطلوبی به بار آمد و همه شاهد بودند که تنها در یك مورد ۹ هزار میلیارد تومان از پول نفت کشور در اختیار یک شخص قرار گرفت.

جهانگیری با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ازسوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: می توانستیم با این موضوع شعاری برخورد کنیم و به برگزاری چند همایش در این زمینه بسنده کنیم اما دولت تدبیر و امید برای این سیاست‌ها در دستگاه‌های مختلف اهداف و برنامه‌های متعددی تعیین کرده و هم‌اکنون نیز در حال تامین منابع موردنیاز هستیم تا همه دستگاه‌ها وظایف و تکالیف خود را بدانند که در هر سال با چه منابعی باید چه اقداماتی انجام دهند.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی یکی از نخستین دستگاه‌هایی بود که برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برنامه تدوین کرد گفت: امیدوارم در سال جاری با همت همه دست‌اندرکاران بخش کشاورزی ضمن اجرای اقصاد مقاومتی از شرایط رکود خارج شویم تا گامهای مهمی در زمینه افزایش تولید برداریم

تصاویر
  • سه راهکار دولت برای تامین مالی تولید
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها