Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
جستجو
اخبار
گشایش ال‌سی یکی از ۷ طرح فولادی
 

گشایش ال‌سی یکی از ۷ طرح فولادی

دوشنبه، 04 آذر 1392 | Article Rating

برنامه 100 روزه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تدوین شد که در آن، مسائلی مانند گشایش ال‌سی یکی از 7 طرح فولادی، شفاف سازی در قیمت کنستانتره سنگ آهن و پیگیری تسریع در پیشرفت فیزیکی و بهره‌برداری از طرح طلای زرشوران به عنوان مهمترین برنامه‌های این سازمان در 100 روز اخیر معرفی شده است.
در متن برنامه 100 روزه ایمیدرو آمده است: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در اردیبهشت سال 1381 به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرح‌های احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالورژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای طرح‌های اکتشافی تشکیل شده است.
این سازمان در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده به عنوان شرکت مادر تخصصی تلقی شده و نظارت عالیه بر شرکت‌های عملیاتی و انجام برنامه‌ریزی لازم برای واگذاری آنها به بخش خصوصی را در دستور کار دارد. همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان توسعه‌ای تخصصی بخش معدن و صنایع معدنی کشور است که به منظور بررسی، تهیه و اجرای طرح‌های اکتشاف، احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با نگاه ویژه به فناوری‌های نوین و پر ریسک و افزایش اثربخشی در سیاست‌گذاری، هدایت و حمایت و توسعه بستر و زیرساخت به منظور توانمندسازی بخش معدن و صنایع معدنی تأسیس شده است.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمانی است پویا، کارآمد و تأثیرگذار در حوزه معادن و صنایع معدنی که در راستای سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران، با نقشی تعیین کننده در اقتصاد کشور به گونه‌ای عمل می‌کند تا توسعه پایدار در بخش معدن و صنایع معدنی با توجه به تأمین نیازهای کنونی و آتی اقتصادی، اجتماعی و محیطی بخش تداوم یافته و سازمان در رده سازمان‌های توسعه‌ای تراز اول دنیا شناخته شود.
این سازمان بر اساس برنامه ای که دولت یازدهم اعلام کرده، طی 100 روز ابتدای فعالیت دولت منتخب،‌ اقدامات اساسی را در پیش رو داشته که رئوس آن در این حوزه به شرح زیر است:
1- گشایش اعتبار اسنادی (ال‌سی) طرح فولاد سپید دشت چهار محال و بختیاری به عنوان یکی از طرح‌های هفت‌گانه فولادی و همچنین تخصیص 1800 میلیون یورو برای افتتاح ال‌سی 6 طرح دیگر فولادی.
از سوی دیگر، فراخوانی نیز به منظور مشارکت بخش خصوصی برگزار شد، به طوری که تاکنون 17سرمایه گذار برای حضور در این پروژه ها اعلام آمادگی کرده‌اند.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در حال حاضر مشغول بررسی پیشنهادها و صلاحیت متقاضیان مشارکت در این طرح‌ها است.
گشایش اعتبار طرح‌های استانی فولاد پس از سفر ریس هیأت عامل به چین و مذاکره با شرکت «ام.سی.سی» آن کشور آغاز شده که عاملیت آن در اختیار بانک صنعت و معدن قرار دارد.
طرح های استانی فولاد شامل سپید دشت در استان چهار محال و بختیاری،‌ میانه در استان آذربایجان شرقی،‌ شادگان در استان خوزستان،‌ بافت در استان کرمان،‌ سبزوار در استان خراسان رضوی،‌ نی ریز در استان فارس و قائنات در استان خراسان جنوبی است.
این طرح ها در 2 سال گذشته راکد بوده‌اند که در دولت یازدهم فعال شده‌اند.
2- شفاف سازی در قیمت کنسانتره سنگ آهن برای رفع تبعیض بین واحدهای دولتی و خصوصی
3- تأمین مالی برای تحرک بخشی به پیشرفت فیزیکی طرح های کنسانتره (2.4میلیون تنی) و گندله سازی (5میلیون تنی) سنگان و انجام اقدامات اولیه برای اعلام فراخوان جلب مشارکت بخش خصوصی.
طرح 2.4 میلیون تنی کنسانتره سنگان نیز جزء پروژه های راکد در این سازمان به شمار می آمد که طی 100 روز اخیر احیاء شده است. معادن سنگان با ذخیره قطعی بیش از 600 میلیون تن سنگ آهن لقب عسلویه شرق کشور را به خود گرفته اند. این ناحیه معدنی که در منطقه خواف استان خراسان رضوی واقع شده است، طرح های متعددی از تولید کنسانتره تا تولید فولاد خام در دست اجرا دارد تا با استفاده از پتانسیل های موجود، زنجیره تولید فولاد را تکمیل کند.
4- امضای قرارداد طراحی و مطالعات مهندسی طرح الکترود گرافیتی با یکی از شرکت های مطرح اروپایی.
طرح تولید الکترود گرافیتی که یکی از حلقه های مفقوده صنعت فولاد در کشورمان محسوب می شود در هفته های اخیر جانی دوباره در مرحله اجرایی گرفته است. با ساخت این کارخانه، بخش قابل توجهی از نیاز شرکت‌های فولادسازی – به روش قوس الکتریکی – به الکترود گرافیتی تأمین خواهد شد. این در شرایطی است که در 7 سال گذشته این پروژه دچار سکون شده بود.
5- پیگیری به منظور تسریع در پیشرفت فیزیکی و به بهره برداری رساندن طرح طلای زرشوران به ظرفیت تولید 3 تن شمش طلا در سال.
این پروژه که در حال حاضر در انتظار راه اندازی به سر می‌برد و در مرحله تست سرد قرار دارد. کارخانه طلای زرشوران بزرگترین تولیدکننده شمش طلا در ایران به شمار می آید و قرار است با استفاده از منابع غنی معدن کنار دست کارخانه فعالیت کند.
6- عقد قرارداد برای توسعه معدن روی و سرب مهدی آباد یزد و احداث کارخانه تولید کنسانتره سرب و روی به سرمایه‌گذار استرالیایی- عمانی.
این طرح با استفاده از معدن غنی روی و سرب مهدی آباد به اجرا در می آید. معدن مهدی آباد با در اختیار داشتن 160 میلیون تن ماده معدنی روی، بزرگترین معدن این فلز محسوب می شود. معدن مهدی آباد به سبب اینکه مواد معدنی متعددی را در دل خود جای داده است، از سوی کارشناسان به عنوان یک مولتی معدن یاد می شود.
7- نهایی کردن فاینانس طرح معدن زغال سنگ خمرود به میزان 55 میلیون یورو با استفاده از اعتبارات بانک توسعه اسلامی و همچنین بررسی انتخاب پیمانکار.
طرح تجهیز معدن زغال سنگ خمرود با هدف تأمین بخشی از نیاز روز افزون صنایع فولاد به این ماده معدنی به اجرا در می آید.
ظرفیت تولید 750 هزار تن زغال سنگ خام به اجرا در آمده است که مقرر شده، به صورت EPC و با همکاری بانک توسعه اسلامی احداث شود.
8- تدوین و پیشنهاد بسته های سرمایه گذاری بخش خصوصی درحوزه معادن و صنایع معدنی ایران که در مرحله اول بیش از 18 طرح اقتصادی با مجموع سرمایه گذاری 150 هزار میلیارد ریال طی فراخوان به بخش خصوصی پیشنهاد خواهد شد.
از مزیت های مختلفی که ایمیدرو در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد، می توان به امتیازاتی مانند بهره مندی از فاینانس،‌ منابع صندوق توسعه ملی،‌ تضمین تأمین خوراک،‌ تأمین زیرساختها، ‌واگذاری استخراج،‌ پوشش بیمه ای در اکتشاف،‌ امکان خرید واحدهای بالا و پایین دستی،‌ عدم دخالت این سازمان در توزیع و صادرات و ... اشاره کرد.
9- تهیه طرح جامع به منظور توسعه اکتشافات (شمال شرق کشور) به طوری که جهش قابل ملاحظه‌ای در عملکرد اکتشافی معادن کشور صورت گیرد.
به گزارش فارس، این طرح بخشی از طرح جامع اکتشاف کشور است. در این طرح جامع، برنامه توسعه فعالیت های اکتشافی به عنوان یکی از الزامات رشد بخش معدن در نظر گرفته شده است. به همین منظور هم اینک طرح جامع اکتشاف در دست تدوین است به طوری که با سرمایه هزار و 225 میلیارد تومانی، 200 هزار کیلومتر مربع از سطح کشور زیر فعالیت های جدید اکتشافی قرار خواهد گرفت.

تصاویر
  • گشایش ال‌سی یکی از ۷ طرح فولادی
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آخرین خبرها