به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، سیدکامل تقوی نژاد در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی اظهارداشت: 60 درصد تولید ناخالص ملی با سرمایه گذاری بانکها محقق شده است و همواره بانکها از ارکان پیشبرد فعالیتهای اقتصادی در کشور بوده و هستند.
وی با بیان اینکه همه کاستی ها و نارسایی های اقتصادی به نوعی به بانکها نسبت داده می شود گفت: کارکنان بانکها افراد سالم و زحمت کشی هستند و هر فعالیت اقتصادی که رخ می دهد، نقش بانکها در آن کاملا پررنگ است.
رئیس هیأت مدیره بانک سپه گفت: در حال حاضر نقش بانک ها آنگونه که در اقتصاد مشهود است در جامعه به خوبی مطرح نمی شود.
وی با بیان اینکه هجمه های وارده به نظام بانکی و نیز برخی نقدهای منتقدان منصفانه نیست گفت: علی رغم این هجمه ها، بانکها همواره از همه امکانات و بضاعت خود برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور بهره گرفته اند.
وی با انتقاد به نظر برخی منتقدان که منشا مفاسد اقتصادی را بانکها می دانند اظهارداشت: قضاوت نادرست برخی در خصوص کارکنان صدیق و زحمتکش نظام بانکی باید اصلاح شود تا شرایط و فضای لازم برای فعالیت بانکها برای کمک به توسعه کشور مهیا شود.
مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه اولین جایی که با متخلفین برخورد می کند، سیستم نظارتی داخلی خود بانکها است اظهارداشت: کارکنان صدیق و زحمتکش نظام بانکی خود مصرانه خواستار برخورد جدی با متخلفین در سیستم اداری از جمله نظام بانکی هستند.
وی افزود: جامعه باید به نظام بانکی و کارکنان آن اعتماد داشته باشد تا در سایه فضای همدلی و اعتماد بوجود آمده، تحقق اهداف کلان اقتصادی به کمک و نقش آفرینی بانکها میسر شود.
مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه قوه قضاییه و کلیه نهادهای نظارتی با دقت کامل بر فعالیتهای اقتصادی مؤسسات مالی و بانکها نظارت دارند اظهار داشت: سیستم بانکی نهایت همکاری را در این خصوص با نهادهای فوق دارد.
وی افزود: نظام بانکی نقش اساسی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا می نماید بنابر این باید انگیزه کافی در مدیران و کارکنان آن تقویت شود و نباید بی اعتمادی بین مردم و بانکها بوجود آید.
تقوی نژاد گفت: کار بانکها از حساسیت بالایی برخودار است و کارکنان این حوزه در عرصه پر اهمیتی مشغول تلاش و زحمت هستند.
مدیرعامل بانک سپه درخصوص برنامه دولت برای خروج از رکود بدون تورم و نقش بانکها در این برنامه گفت: به دلیل بانک محور بودن اقتصاد کشور، در کلیه برنامه های اقتصادی باید نقش و جایگاه ویژه بانکها مد نظر قرار گیرد. با توجه به این مهم در لایحه دولت توانمند سازی بانکها برای حضور پر رنگ در عرصه اقتصاد دیده شده است.
وی اضافه کرد: در این لایحه رفع مشکلات بانکها با دولت و بخش خصوصی، بهبود شاخصهای مالی بانکها، بدهی های دولت به بانکها، مطالبات غیر جاری بانکها، طلب بانک مرکزی از بانکها، مدیریت نقدینگی و سایر مسائل مهم در حوزه بانکداری مورد توجه قرار گرفته است.
تقوی نژاد افزود: اگر موضوعات مربوط به بانکها حل و فصل شود آنها می توانند نقش مهمی در رفع معضلات تولید، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و ایجاد توازن منطقه ای و افزایش اشتغال در جامعه داشته باشند.
* بهره گیری از ابزارهای مالی اسلامی برای خروج اقتصاد از رکود
وی با بیان اینکه قطعا بانک ها هم کاستی هایی دارند اما نباید هر مساله و مشکلی را به بانک ها نسبت داد، گفت: به نظر می رسد باید از ابزارهای مالی اسلامی استفاده کنیم زیرا برخی کشورها در استفاده از ابزارهای مالی اسلامی فعال تر بوده اند به طوری که علاوه بر کشورهای اسلامی در کشورهای غیر اسلامی هم به ابزارهای مالی اسلامی روی آورده اند.
وی با تشریح توسعه ابزارهای مالی اسلامی در راستای اشتغال پایدار گفت: برای کارآمدکردن یک اقتصاد و نیل به توسعه اقتصادی، وجود یک نظام مالی کارا و توسعه یافته ضروری است.
تقوی نژاد با بیان اینکه نظام مالی توسعه یافته از طریق شیوه های مختلف تامین مالی بر حجم و میزان سرمایه گذاری و اشتغال در کشور موثر بوده و بدین ترتیب زمینه رشد اقتصادی را فراهم می آورد گفت: یکی از شیوه های تامین مالی در نظام مالی توسعه یافته، تبدیل به اوراق بهادار کردن دارایی ها (securitization) بوده که در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به ابزارهای مالی اسلامی اظهارداشت: اوراق بهادار اسلامی (صکوک) می تواند جایگزین مناسبی برای اوراق قرضه باشد، ضمن اینکه شیوه خوبی برای مدیریت نقدینگی بانک ها و مؤسسات مالی اسلامی است.
رئیس هیأت مدیره بانک سپه گفت: اوراق استصناع (سفارش ساخت) یکی از انواع اوراق صکوک بوده که دارای نرخ سود معین است و بر اساس عقود مبادله ای طراحی شده است.
وی تأکید کرد: استفاده از اوراق استصناع به عنوان یکی از روش های تامین مالی در شرایط رکود است که ضمن بهبود فضای کسب و کار در اقتصاد به افزایش سرمایه گذاری و اشتغال در کشور کمک نموده و تورم رکودی را در جامعه برطرف می کند.