ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس روز دوشنبه از سران کشورهای جهان خواست که فرصتی به این توافق موقتی بدهند و افزود که تلاش برای درک کسانی که با این توافق مخالفند، مهم است.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، هیگ در عین حال از رژیم صهیونیستی و سایرین خواست انتقاداتشان را به لفاظی محدود کنند.
وزیر امور خارجه انگلیس خطاب به اعضای پارلمان این کشور گفت: ما هرکسی در جهان از جمله اسراییل را از اتخاذ هرگونه گامی که این توافق را تضعیف کند باز میداریم و این را با صراحت به همه کشورهای مربوطه میگوییم.
هیگ افزود که نشانهای از اینکه مخالفان این توافق برای اختلال در آن "به هر روش خاصی" تلاش خواهند کرد ندیده است، ولی افزود که انگلیس "حواسش را جمع خواهد کرد".
وزیر امور خارجه انگلیس به پارلمان این کشور گفت که امیدوار است یک توافق هستهای جامع با تهران در عرض یک سال امکانپذیر شود،ولی هشدار داد که اگر تهران به این توافق عمل نکند قدرتهای جهانی بلافاصله تعلیق هرگونه تحریمهای احتمالی را لغو خواهند کرد.
به گزارش روزنامه تلگراف، هیگ در بخشی دیگری از اظهاراتش نگرانیهای رژیم صهیونیستی و عربستان درباره توافق هستهای با ایران را معتبر خواند و مدعی شد: آنها نگرانیهای بسیار مشروعی درباره برنامه هستهای ایران دارند و تعجبی ندارد که برخی نسبت به هرگونه توافقی مشکوکند. هرچه باشد ایران سابقهای در زمینه افشا نکردن حقایق مربوط به برنامه هستهییاش برای سایر کشورها دارد. اما این اولین باری است که ایران به توافقی با سایر کشورها و جامعه بینالمللی درباره اینکه چه کاری باید در زمینه برنامه هستهییاش انجام شود، رسیده است.
به گزارش شبکه خبری بیبی سی، هیگ علاوه بر آن گفت که اگر یک توافق جامع در زمینه برنامه هستهای ایران حاصل شود، همه تحریمها علیه ایران میتواند لغو شود.
وزیر امور خارجه انگلیس به اعضای پارلمان این کشور گفت که تا آن زمان تحریمهای محوری علیه نفت و گاز ایران و بخش اعظم تحریمهای بینالمللی در جای خود باقی خواهند ماند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که برای اجرایی کردن توافق حاصل شده بین ایران و گروه 1+5 به کارهای زیاد نیاز است، ولی تاکید کرد که این یک " گام مهم، لازم و کاملا معقول" است که "به ما امید میدهد که میتوان به یک توافق جامع دست یافت".
وزیر امور خارجه انگلیس گفت: این راه حل جامع اگر مورد توافق قرار گیرد میتواند به لغو همه تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل و همین طور تحریم های چند جانبه و ملی در زمینه برنامه هستهای ایران منجر شود.
حزب کارگر انگلیس از این توافق به عنوان یک " گام اولیه مهم و ضروری" استقبال کرد و داگلاس الکساندر، وزیر امور خارجه سایه انگلیس گفت که آزمون کلیدی این توافق موقتی این است که آیا میتوان آن را به یک توافق پایدار تبدیل کرد یا خیر.
وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان محافظهکار پارلمان انگلیس درباره اینکه چطور میتوان به ایران اعتماد کرد گفت که توافق حاصل شده با ایران "آنقدر مشخص و گسترده است که ما به زودی خواهیم فهمید آیا میتوان به آنها اعتماد کرد یا خیر".
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز پیش از این توافق موقتی با ایران را "یک گام اولیه مهم" دانست و در عین حال تاکید کرد که تا زمانی که توافق نهایی حاصل شود تحریمها در جای خود باقی خواهند ماند.