آمار های ارائه شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران حاکی ازکاهش 350 درصدی واردات محصولات ساختمانی طی چهار سال اخیر می باشد.
احمد دنيانور،مديرعامل مجتمع فولاد جنوب در گفت و گو با چیلان گفت: سیاست های انقباضی در چندسال گذشته همراه با نوسانات شدید نرخ ارز، سبب گردیده فعالان اقتصادی برای تقلیل ریسک های احتمالی، منتظر شرایط بهبود و ثبات بمانند و همین مسئله سبب کاهش فعالیت بازار و نهایتا رکود گردیده است.
وی افزود: تولید کنندگان داخلی با مشکلات عدیده ای از جمله هزینه های سنگین مواد اولیه، دستمزد کارگران، نرخ بالای بهره بانکی، عدم وجودنقدینگی و تحریم های سخت، در حال دست و پنجه نرم کردن هستند و وعده های دولت نیزدر خصوص پرداخت سهم تولید از هدفمندی یارانه ها تا این زمان که نیمی از سال، گذشته است هنوز پرداخت نشده و افزایش هزینه های تولید بار سنگین روی دوش صنعتگران راسنگین تر نموده است.
این عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در ادامه گفت: طی چند سال گذشته تولیدکنندگان برای رفع نیاز خود به مواد اولیه، روی به طرح های توسعه ای آوردند و سرمایه های بی شماری به این سو برده شده است که بسیاری از این منابع تسهیلات بانکی بوده است و اکنون با وجود رکود و کاهش شدید نقدینگی و بالابودن نرخ سود بهره این تسهیلات، دیون این شرکت ها روز به روز بیشتر شده و بسیاری از این تولیدکنندگان که با وجود این شرایط در آستانه ورشکستگی و ضبط اموال هستند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: توجه ویژه تیم اقتصادی دولت درایجاد رونق در بازار مسکن می تواند منجر به کاهش تدریجی رکود و بازگشت خریداران به بازار مسکن و به تبع آن 40 صنعت وابسته به صنایع ساختمانی از جمله صنعت فولاد شود.