مجوز راهاندازی فولاد سبزوار هفت سال پیش صادر شد اما به دلیل وجود مشکلات مالی و بحران شدید آب در استان خراسان رضوی توقف شش سالهای را تجربه کرد و نهایتا در مرداد امسال گشایش اعتبار یافت. این طرح تاکنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که در قیاس با هفت طرح فولادی دیگر، بیشترین عقبماندگی را دارد که وزیر صنعت نیز نسبت به روند پیشرفت آن گلایه کرد.
به گزارش ماین نیوز، طرح فولاد سبزوار که یکی از هفت طرح فولادی کشور است طبق اعلام ایمیدرو پس از شش سال تاخیر، در مرداد امسال با وجه مرتبط با پیش پرداخت ال سی توسط این سازمان و اعتبارات اسنادی گشایش اعتبار شد.
کمترین پیشرفت فیزیکی از آن سبزوار خراسان رضوی
در میان هفت طرح فولادی استانی "نی ریز فارس، میانه آذربایجان شرقی، چهارمحال، سبزوار خراسان رضوی، بافت کرمان و قائنات خراسان جنوبی و فولاد شادگان" طرح فولادی ، سبزوار خراسان رضوی کمترین پیشرفت فیزیکی را داشته است.
نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته - سهشنبه - در بررسی آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی طرحهای هفت گانه فولادی کشور نسبت به روند پیشرفت برخی از این طرحها ابراز نارضایتی و تصریح کرد: این طرحها با تغییر روش و سرعت بیشتر باید عقب ماندگیهای خود را جبران کنند.
طرحهای پر آب بر نباید در اولویت قرار گیرند
در سال 1386 مجوز احداث این طرح فولادی صادر شد و تا کنون با هزینه 2.348 میلیار ریال 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما به گفته علیرضایی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ساخت چنین طرحهای پرآببر در استان نباید جزو اولویت قرار بگیرند و تا زمانی که طرحهای نیمه کاره به اتمام نرسند مجوز طرح های دیگر نباید صادر شود.
وی با بیان اینکه لزومی ندارد در منطقهای مانند خراسان رضوی که با محدودیت آب دست و پنجه نرم می کند، پروژه های صنعتی با مصرف زیاد آب اجرا شوند،گفت: مصرف آب باید مدیریت شود تا سهم صنعت به عنوان بخش توسعه استان به میانگین سهم پنج درصدی صنایع از آب برسد.
بهرهبرداری از فولاد سبزوار نیازمند برنامهریزی است
همچنین فروزانمهر، استاندار خراسانرضوی با اشاره به تاخیر در اجرای طرح فولاد سبزوار نسبت به جدول زمانبندی گفت: از سرمایهگذار و دستگاههای اجرایی انتظار میرود منطبق بر شرح عملیات مندرج در برنامهی دوره ساخت، نسبت به انجام تعهدات در توافقات و تسریع در اجرا و بهرهبرداری از آن طی یک بازهی زمانی مشخص و منطقی تلاش کنند.
وی با اشاره به چالشهای فرآروی طرح فولاد سبزوار در تامین آب، برق و گاز گفت: باید با برنامهریزی و همکاری دستگاههای خدمترسان استان برای تامین منابع پایدار انرژی در منطقه از قبیل استفاده از پساب شهری شهرستانهای مجاور طرح برای تامین آب، احداث نیروگاه محلی بهمنظور تولید برق مورد نیاز و اجرای خط انتقال گاز اقدام شود.
ظرفیت فولاد سبزوار یک میلیون تن است
ظرفیت فولاد سبزوار 800 هزار تن و قابل افزایش تا یک میلیون تن است که برای حدود 2500 نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند.
از آنجا که فولاد کشور در سال گذشته با تولید 15.4 میلیون تن فولاد خام رتبه 15 دنیا را کسب کرده و رشد 6.6 درصدی را نسبت به سال 2012 داشته پیشبینی میشود امسال نیز رشد پنج تا شش درصدی را در تولید این کالای معدنی شاهد باشیم.
در افق 1404 نیز دیده شده که تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و سهم فولاد خوزستان از این میزان تولید 13.6 میلیون تن باشد.