آهن قراضه در ایران که تا چند سال پیش چندان کالای با ارزشی محسوب نمی شد پس از مدتی به دلیل افزایش مصرف آن در کارخانجات فولادسازی و همچنین سایر محصولات فلزی در دنیا از رشد قابل توجهی در کشور برخوردار شد.
آهن قراضه در ایران که تا چند سال پیش چندان کالای با ارزشی محسوب نمی شد پس از مدتی به دلیل افزایش مصرف آن در کارخانجات فولادسازی و همچنین سایر محصولات فلزی در دنیا از رشد قابل توجهی در کشور برخوردار شد و این در حالی است که این امر منجر به رشد قارچ گونه شرکت های خرید و فروش ضایعات آهن در سطح کشور گردید.
در همین راستا کارشناس ارشد شرکت ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: در گذشته تنها تعداد محدودی از شرکت ها در راستای تولید فولاد مورد نیاز کشور اقدام به فعالیت می کردند و به طبع آن نیاز به آهن قراضه بسیار ناچیز بود ولی امروزه شرکت های زیادی در تولید محصولات خود از آهن قراضه به عنوان ماده اولیه تولید محصول استفاده می نمایند که این امر منجر به افزایش تقاضا برای آهن قراضه شده است.
مهدی سرلک در خصوص پیشنهادهای مطرح شده مبنی بر عرضه آهن قراضه در بورس کالا گفت: با توجه به افزایش شرکت هایی که از آهن قراضه در تولید محصولات خود استفاده می نمایند برهمین اساس عرضه آهن قراضه از طریق بورس کالا باعث شفافیت قیمت و همچنین نزدیک شدن نرخ واقعی آهن قراضه نسبت به قیمت سایر بازارهای جهانی می گردد.
وی ادامه داد: ایران در آینده ای نزدیک در تأمین آهن قراضه مورد نیاز شرکت های تولیدکننده فولاد با مشکل اساسی مواجه خواهد شد و بایستی خرید آهن قراضه همچون سایر کشورهای پیشرفته با روندی کارشناسی شده انجام گیرد به طور مثال کشور ترکیه یک کشتی باربری را 6 ماه قبل از مهلت اسقاط خریداری می نماید و از آهن قراضه های آن در صنایع مورد نیاز خود استفاده می نماید.
این کارشناس مسئول در شرکت ذوب آهن در خصوص تأثیر عرضه آهن قراضه در بورس کالا مبنی بر تأمین دائم نیاز شرکت های تولیدکننده افزود: عرضه آهن قراضه از سوی بورس کالا دلیلی مبنی بر تداوم عرضه محصول فوق نخواهد بود و تنها منجر به شفافیت و همچنین افزایش نرخ آهن قراضه در یک محدوده واقعی می گردد.
سرلک گفت: از راه آهن به عنوان بزرگترین تولیدکننده آهن قراضه یاد می شود ولی بایستی به این نکته توجه کرد که آهن قراضه خطوط ریلی راه آهن به دلیل آنالیزهای شیمیایی تنها در صنایع خاص و محدودی مورد استفاده قرار می گیرد و هم اکنون اکثر آهن قراضه های وارداتی ایران از کشور آفریقا تأمین می شود.
وی گفت: شرایط کنونی کشورهای عراق و سوریه به گونه ای می باشد که تاجران آهن قراضه ایران می توانند از طریق این دو کشور میزان قابل توجهی آهن قراضه را وارد ایران نمایند و تا حدودی نیاز بازار تأمین شود.
سرلک در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به پیگیری های انجمن آهن قراضه و همچنین شرکت بورس کالا، امکان عرضه آهن قراضه از طریق بورس کالا بزودی مهیا و در دستورکار شرکت های تولیدکننده قرار خواهد گرفت.