- عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: وضعیت آهن قراضه در کشور بحرانی است و کمبود آن به شدت حس میشود.
سیدرضا شهرستانی در خصوص وضعیت آهن قراضه در كشور اظهار داشت: در گذشته که تنها قراضه تولید میشد و بازیافتی هم نداشتیم به کشورهای همسایه هم صادر میکردیم اما پس از راه اندازی نورد در صنعت فولاد رشد سرمایه گذاریها در نورد افزایش یافت و به جای محصول نهایی شمش وارد كشور شد.
وی ادامه داد: سپس برخی از شرکتها برای کاهش هزینههای خود اقدام به تولید شمش کردند که ارزانترین سرمایه گذاری در این بخش استفاده از قراضه بود که نیاز به کورههای کوچک ترداشت و راحتتر بود، از حدود ۱۰ سال پیش این قضیه آغاز شد و کارخانجات دیگر هم که آهن اسفنجی بودند حدود ۱۵ درصد از آهن قراضه استفاده میکردند و از این زمان بود که کمبود آهن قراضه بوجود آمد و عرضه کم و تقاضا زیاد شد.
شهرستانی افزود: متاسفانه افرادی که در بخش آهن قراضه فعالیت میکنند سواد چندانی ندارند و به صورت خانوادگی و قومی عمل میکنند و نه شرکتی ثبت کردهاند و نه مالیاتی میپردازند و در بسیاری از قراضههایی که جمع میشود تقلبهایی هم میشود و ناخالصیهایی در آنها دیده میشود و گاهی بتن و خاک در آن استفاده و باعث انفجار در کوره میشود.
شهرستانی در مورد نرخ آهن قراضه، تصریح کرد: نرخ آهن قراضه هم بسته به نوع کیفیت آنها افزایش یافته است و در هر كیلو بین ۱۱۰۰ تا ۱۲۵۰ تومان به فروش میرسد.
وی خاطرنشان کرد: هم اكنون لزوم واردات قراضه از کشورهای همسایه حس میشود شرایط کنونی کشورهای عراق و سوریه به گونه ای است که تاجران آهن قراضه ایران می توانند از طریق این دو کشور میزان قابل توجهی آهن قراضه را وارد ایران كنند و تا حدودی نیاز بازار تأمین شود،اما بنادر ما برای تخلیه کشتیهای حامل قراضه آهن تجهیز نشدهاند و همچنین قراضهها با توجه به آلیاژهای مختلفی که دارند باید تقسیم بندی شوند.
این عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: ما باید به سمت تولیدات بیشتر آهن اسفجی برویم و تولیدات ما با تکنولوژی روز ایران هم خوانی داشته باشد.
وی گفت: ما حدود ۱۷ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم که از این میزان حدود ۱۴ میلیون تن در فولاد سازی است که از این ۱۴ میلیون تن ۱۱ میلیون تن آهن اسفنجی و ۳ میلیون تن قراضه آهن است و ۲ میلیون تن هم واردات شمش صورت می گیرد. همچنین چهار میلیون تن مصرف قراضه داخلی است که بازیافت هم میشود.